Nohutlu Gerdan Yahnisi

Sizlere Nohutla yapılan Gerdan Yahnisinin tarifini yazıcağım .Bu yemeğin Bayram sofrasına çok yakıştığını bildiğim için sizlerede yapmanızı tavsiye ederim.Kuzu Gerdanı önce iyice yıkayıp bir müddet kanı çıkması için soğuk suda bekletelim.Sonra derince bir tencereye alıp üzerine çıkacak kadar su ilave edip dağılmıyacak şekilde haşlıyalım.

Elde ettiğimiz et suyunun bir kısmından güzel bir çorba yaparak işe başlıyalım.



Nohutlu Gerdan Yemeğinin Tarifi

Malzemeler-- Yarım kilo kadar haşlanmış kuzu gerdan eti--2 su bardağı haşlanmış Nohut--bir çorba kaşığı Limon suyu--4 diş sarımsak--2 adet orta boy soğan--bir yemek kaşığı Tereyağ--birer kaşık domates ve biber salçası--2 su bardağı sıcak su--tuz,kimyon,pul biber.--bir adet yeşil sivri biber.--bir adet Domates.

Yapılışı-- Haşladığımız gerdanın etlerini kemikten ayıklayalım.Tencereye Tereyağımızı koyalım ve eritelim. İçine Soğan ve sarımsakları ince ince kıyarak ilave edip soteliyelim.Daha sonra ince kıydığımız yeşil biberi ve bir adet doğranmış domates de ilave ederek karıştıralım.Haşlanmış Gerdan etimizi ilave edelim üzerine biber ve domates salçalarını suda eriterek koyalım en son olarakta Nohudu,tuz,karabiber,pulbiber,kimyon ve Haşlanmış Gerdan suyundan ilave ederek pişmeye bırakalım.

(Arzu ederseniz yemeğimiz pişerken limon suyu ilave edebilirsiniz.) Bu yemeğimizide güzel bir Pirinç pilavı ile sıcak olaral servis edebilirsiniz. Etleri kemikten ayırırken fazla ezmemeye dikkat edelim.Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler