Bu duygusallıktan çıkıp yemeğe geçiş biraz zor olacak ama olmalı.Yemek,özellikle de lezzetli yemek,damağında o tadı hissetmek harika bir duygu hepimiz için.İşte bu yüzden patatesli mantının tarifini vermek istedim.
Aslında patates mantısını yapalı bayağı zaman oldu ama sıra şimdi gelebildi.Tarifi bir tutam zencefil'de tesadüfen gördüm.Eee benim gibi farklı tatlara meraklı biri hiç duru mu mantı yaptığım gün patates mantısını da aradan çıkardım.Hatta bize çok geldi ,haşlayıp buzluğa kaldırdım.Ben tabaktan sadece bir tane yedim o da tadına bakmak için.Tek kelime ile harikaydı,tabii çok zor oldu kendimi tutmam ama akşamları asla yemediğimden bir tanecikle idare ettim.
Patatesli mantı aslında bir çerkez yemeğiymiş.Çerkezlerin yaptığı herşey çok lezzetli oluyor gerçekten.Ben özellikle patatesli içlerle hazırlanan şeyleri çok sevdiğimden tam olarak benim damak tadıma hitap ediyor.Zaten oğlumdan ve eşimden de tam not aldı.
MALZEMELER:
HAMURU İÇİN:
3 çay fincanı un,
su,
tuz.
İÇİ İÇİN;
2 adet patates(haşlanıp ezilmiş),
1 rendelenmiş kuru soğan,
tuz,karabiber,pulbiber:
YAPILIŞI:
Hamurumuz yoğuralım.biraz katı bir hamur olacak;bezelere ayıralım.Bezeleri unlu zeminde açalım.Yalnız çok ince olmamalı.Açılan hamuru 2.5 -3 cm'lik karelere keselim.
İÇİNİ HAZIRLAMA:
Haşladığımız patatesleri ezelim.İçine bir kuru soğanı rendeleyelim.Tuzu ve haratları ekleyip karıştıralım.
Kesilen karelere patatesli harcımızdan bir miktar koyalım ve üçgen şeklinde kapatalım.
Az tuzlu kaynar suda mantılarımız haşlayalım ve süzgece alalım.
Haşlanmış mantı suyundan biraz ayıralım.Tavaya domates salçamız koyalım,biraz kavurup içine sarımsak ezip eklediğimiz mantı suyunu da ekleyelim.Bir taşım kaynatıp ocaktan alalım.
İsterseniz yoğurtlu isterseniz yoğurtsuz sade sosla sıcak servis yapalım.Tamamen isteğinize kalmış.Orjinal hali yoğurtsuz ama bence her haliyle nefis.Mutlaka deneyin derim ben...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder