Patlıcanlı Tarator


Sevgili hanımlar bu gün size Rumeli mutfağından birkaç örnek vereceğim.Benim annem ve babamda Rumelilidir,Babam ne yazık ki 30 yıl önce vefat etti.,onlardan edindiğim birkaç tarifi sizinle paylaşmak istiyorum.Rumeli mutfağında patlıcan baş rolde denebilir. Birde şunu söyleyeyim kıyma kavrulmuyor su ile pişiriliyor.Sigara böreği için kullanılan soğan ise suda pişiriliyor.


Öncelikle Patlıcanlı Tarator'un tarifi vereceğim.


Malzemeler


2 dilim bayat ekmek içi3 adet közlenmiş dolma biberi—2 adet közlenmiş patlıcan—1 tatlı kaşığı sirke ve limon suyu---1 çorba kaşığı sıvı yağ---1 çay bardağı ceviz içi.


Yapılışı

Biberlerimizin ve patlıcanlarımızın kabuklarını soyalım.bir kaba alalım içinebayat ekmeği un gibi ufalıyalım,sirke,limon ve sıvı yağımızıda katalım en son dövülmüş ceviz içinide ekleyerek püre haline gelene kadar ezelim--- veya hepsini robottan geçirelim.--- karışımı servis tabağına alarak üzerini isteğe göre süsleyelim.

2-Közlenmiş patlıcanları beyaz peynir ile püre haline gelene kadar ezelim sora üzerine zeytin yağı gezdirelim,bu da başka bir tarator.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler