Mutfakla aram hala biraz limoni.Çünkü henüz ağzımın tadı tam yerine gelmedi.Tam eşikte duruyor gibiyim.Bir adım ilerisi yine grip,bir adım gerisi düzelmiş enerjik halim.Çok şükür şikayet etmiyorum.Bunlar hastalık sayılmaz.Allah çaresiz hastalıklar vermesin,herkese de şifalar versin.Bu kadarı bile,insanı allak bullak ediyor.Bütün düzen değişiyor evde,keyfiniz yoksa iştahınız da olmuyor birşeyler yapmaya.Yapacaklarım birikti.Aklımda bir sürü şey var,yapmak istediğim.Akşam yatarken bazen elime bir yemek kitabı alıyorum.İşte o anda bir dürtü oluşuyor,gördüğüm bir tarif karşısında.Bunu hemen yarın yapacağım diyorum bir hevesle.Ama ertesi gün işten gelince bakıyorum tık yok.
Fakat bu patlıcan paneyi Sevil'ciğimde görünce hemen ertesi gün yaptım.Baktım dolaba patlıcan var,kaşar var ee ne bekliyorsun dedim.Nasıl mı oldu?Sizce?
Malzemeler
- Patlıcan
- taze kaşar
- yumurta
- galeta unu
Yapılışı
Patlıcanları tamamen soyup bir süre tuzlu suda bekletip,ortadan ikiye kestim.Onları da uzunlamasına kestim.Kesilen patlıcanları çırptığım yumurtaya,sonra da galeta ununa bulayıp kızarttım.Kızaran patlıcanları bir peçetenin üzerine çıkardım.Patlıcanların boyunda kestiğim taze kaşarları iki dilim patlıcanına arasına koyup,Philips AirFryer'ın haznesinde kaşar peynirleri eriyene kadar tuttum.AirFryer'ı olmayanlar bu işlemi fırında yapabilirler. Yani bir çeşit patlıcan tostu gibi de diyebilirim.Son derece lezzetli,pane sevenler için ideal bir lezzet oldu.Gönül rahatlığıyla yapın yiyin derim.
Hepinize sağlık ve huzur dolu günler.....................
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder