Zebra Kuchen / Zebra Kek

SEVGİLİ ARKADAŞLAR,MİMLERDEN HİÇ HOŞLANMIYORUM,BENİ DAHİL ETMEZSENİZ ÇOK MUTLU OLACAĞIM..TEŞEKKÜRLER


Pazar günü işlerimizi bitirdikten sonra, ustalara yine kek yapmak geldi içimden..))Tam çırpma işlemini yapmaya başlayınca,gelen bir telefonla hemen çıkmam gerekti..
Keki nasıl yapıp fırına sürüp gittim bilmiyorum..Ustalarda Pazar günü izinli
olup,akşam saatlerinde geleceklerinden her şey yolunda gitti..)

Akşam yemeğinden sonra ustalara çay eşliğinde kek ikram(ustalar bizim binada kalıyorlar)edildi..Ustaların sözcüsü yukarı çıkıp çok teşekkür edip,
ablam ellerine sağlık dedi..Yine mahçup,yine başı yerde,yine yüzü kızarmış
bir şekilde...
Zebra kek2
Malzemeler
5 yumurta
1 su bardağı şeker
minicik tuz
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı erimiş tereyağ
1 paket vanilya
1 su bardağı ılık su (ben süt kullandım)
3-4 damla limon aroması
1 çay bardağı fındık ezmesi
3 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı nutella
2,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Zebra Kek
Hazırlanışı
Yumurtaların akları ve sarıları ayrılır.

Aklar yoğunlaşıncaya kadar çırpılıp bir tarafta bekletilir.

Yumurta sarıları,şeker,tuz,vanilya ve limon aroması 4-5 dk çırpılır.

Fındık ezmesi katılıp çırpılır.

Elenmiş un ve kabartma tozu eklenip çırpılır.
zebra kek11

Yumurta akları karışıma ilave edilip spatula ile iyice karıştırılır.

Karışımın yarısı bir başka kaba dökülür.

İçersine nutella ve kakao eklenip spatula ile seri bir şekilde karıştırılır.

Zebra Kek3
Yağlanmış unlanmış kek kalıbının ortasına bir kepçe beyaz hamurdan dökülür.

Başka bir kepçe ile kakaolu karışımdan 1 kepçe alınıp hamurun tam oratasına dökülür.

Bu işlem hamurlar bitene kadar devam edilir.

Not:Kepçelerin alt kısımnlarını mutlaka bir peçete ile temizlemeniz gerekiyor..
Yoksa kenarlarından damlalar oluyor..Bknz:Fotoğraf..))

Kalıp 1-2-3 masaya vurulup,ısınmış fırında 175 c de yaklaşık 45 dk pişirilir.

Kalıp123 21

Dilerseniz üzerine çikolatalı sos gezdirebilirsiniz..Benim acilen çıkmam gerektiğinden,sabırsız davrandığımdan çikolata eritip üzerine dökememiştim..)

NOT:Kalıbım Kaiser Markadır.Geçenlerde,dolapların içinde bir şeyler ararken
bulup çıkarmıştım ortaya.)Ne sevindirik olmuştum..)))Sanki hediye gelmiş
gibi hissettim..Bu kalıbımında en az 12 yılı vardır..))
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler