PEYNİRLİ KABAK DOLMASI

Peynirli kabak dolmasını ilk evlendiğim yıllarda bir kez yapmıştım.Kabak sevmeyen ben bile bayıla bayıla yemiştim.Tarifi tabii ki kendisinden çok şey öğrendiğim Oktay Usta'dan.
Eğer siz de iftara değişik bir şey yapıp eşimi veya misafirlerimi hem şaşırtayım hem mutlu edeyim diyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz.




MALZEMELER:(4 KİŞİLİK)

Yarım kg kabak,
250 gr beyaz peynir,
bir demet dereotu,
3 adet domates,
3 diş sarımsak,
karabiber,tuz ve pul biber.

HAZIRLANIŞI:

Kabakların dışını hafifçe kazıyalım,içini oyalım..İçine sıvı yağ sürelim.

Domatesleri minik minik doğrayalım,dereotu incecik kıyalım,sarımsakları ezelim ve doğradığımız domateslere ekleyelim.Tuz,karabiber ve pul biberlerini de eklemeyi unutmayalım.
Ayrı bir kapta beyaz peynirleri elimizle ufalayalım ve yine incecik kıyılmış dereotunu karıştıralım.Peynirli karışımı kabakların içlerine dolduralım.

Domatesli karışımı bir tencereye dökelim.Kabakları üzerine oturtalım.Yeteri kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirelim.

Sonra da servis tabaklarına alıp afiyetle yiyelim..HAYIRLI İFTARLAR...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler