Erikli tarta özellikle burada satılan pişmeyen pudingi (cremole)ekleyip denemek istedim..Nedeni ise;ben Alman pudinglerini kullandığım için bazı izleyiciler yapamadıklarını maille ifade ediyorlardı.Bu yüzden denedim ve çok güzel oldu.Gönül rahatlığı ile sizlerde tartlarınızda,muffinlerinizde,keklerinizde kullanabilirsiniz.
Tartı hafta sonu için bir arkadaşıma balık davetine giderken yapıp götürmüştüm..Dilimli fotoğtaflarını ne yazıkki sizlerle paylaşma şansım olmadı..Fakat tadının çok nefis olduğundan emin olabilirsiniz..Erikli tartları seviyorsanız henüz reyonlardan kalkmadan sizlerde deneyebilirsiniz..Şimdiden ellerinize sağlık..
Not:Tart tarifi bana aittir bir yerlerden alınma değildir..
Tabanı için
175 gr soğuk tereyağ
4 yemek kaşığı şeker
minicik tuz
1 yumurta
alabildiği kadar un
Üzeri için
1 paket Dr.Oetker Cremole Damla Sakızlı (pişmeyen puding)
1 paket dr.oetker dolgu kreması
2,5 su bardağı süt
Tepesi için
10-12 adet mürdüm eriği
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı tepeleme bal
1 yemek kaşığı süt
file badem veya kalem badem
Hazırlanışı
Tabanı için verilen malzemelerin hapsi yoğrulup yumuşak bir hamur elde edilip küçük bir parçası ayrılır.Kalan büyük parça kelepçeli kek kalıbının tabanına döşenir.Tabiiki tabanı yağlayacaksınız,yağlamazsanız yağlı kağıt serip sadece kenarlarını yağlayabilirsiniz.
Kalan küçük parça tartın tepesi için kullanılacaktır.
Puding ve dolgu kreması bir kaba boşaltıp sütü eklenip çırpılıp hamurun üzerine dökülüp buzdolabında bekletilir.
Erikler yıkanıp kurulanıp ikiye ayrılıp pudingin üzerine dizilir.
Bal,tereyağ,süt ocakta karıştılıp(kaynama noktasına gelmeyecek)eriklerin orta kısımlarına kaşıkla gezdirilir.
Kalan hamur eriklerin üzerine ufalanmış olarak serpiştirilir.Tamamiyle eriklerin üeri kapanmasın.
Tepesine de bademler serpiştirilip 175 c de yaklaşık 35 dk pişirilir.
Tart fırından çıktıktan sonra kelepcesini hemen açmayınız ki pudingi dağılmasın.Dışarıda ılındıktan sonra 1-2 saatte buzdolabında bekletilip servis edilmesi özellikle rica edilir.)
Afiyetler olsun!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder