Yeni kalıbımda, doğaçlama yaptığım kuru meyveli kekimi paylaşıyorum sizlerle arkadaşlar..Bizler çok sevdik ve afiyetle tadına baktık..Bugün iş arkadaşalarıma da biraz getirdim..Onlarda tadına baktıklarında,içindeki meyvelerin limonla bütünleşmesinden doğan aromadan olsa gerek, çok beğendiler..Sizlere tavsiye ederim..))Şimdiden ellerinize sağlık..Mutlu ve bembeyaz bir hafta diliyorum..)
Not:İthal meyve kurularını Erenköy'de yeni şubesi açılan İlgi Kuruyemiş'den temin edebilirsiniz.Tel:0216/4676308
Bu havada Mısır çarşısına gitmenize gerek yok..(Cadde ve civarında oturanlar için..Bizim hemen yanımızda olduğundan çok rahat ettik bu konuda..)
Malzemeler
4 yumurta sarısı
4 yumurta akı
minicik tuz
75 gr tereyağ
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya şekeri
100 ml süt
3-4 damla limon esansı
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 limon suyu
1 limon kabuğu rendesi
50 gr y.mersini
50 gr guji berry
50 gr likapa /blueberry
2,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Hazırlanışı
Meyve kuruları bir kaseye konulup, üzerlerine ılık su dökülüp, şişmeleri sağlanır.
Daha sonra süzdürülüp kurulanıp sırası gelene kadar bekletilir.
Yumurta akları minicik tuzla çırpılıp sırası gelene kadar bekletilir.
Yumurta sarıları,şeker,limon kabuğu,vanilya köpük olana dek çırpılır.
Tereyağ,sıvıyağ,limon suyu eklenip çırpılır.
Süt eklenipo çırpılır.
Meyve kuruları eklenip çırpılır.
Un ve kabartma tozu elenip üç aşamada eklenip çırpılır.
Son olarak aklar eklenip çırpılır.
Kalıp iyice yağlanır.
Fırın ısıtılır.
Hamur kalıba dökülür ve iyice dağılması için kalıp masaya 1-2-3 defa vurulur.
Isınmış fırında 175 c de yaklaşık 45 dk pişirilir.
Pişip pişmediği kürdan yardımı ile kontrol edilir..
Afiyetler olsun arkadaşlar..)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder