Bu arada Ankaralım geldi demiştim tabi siparişlerini çok önceden almıştım.Bu röştiyi de ondan öğrendim aslında bilinmeyecek birşey yok çok basit bizim çeşitli versiyonlarını yaptığımız birşey ama o bunu İsviçre'ye gittiğinde yemiş ve çok beğenmiş zaten sanırım oraya özgü bir yardımcı yemek.Et,tavuk ya da sebze eşliğinde yeniliyormuş.Bende fırında yaptığım tavuk eşliğinde sundum ahaliye ama o şekilde resimleyemedim hepsi çok acıkmıştı.Tarifi çok basit
Malzemeler
- 3 ya da 4 adet orta boy patates
- rendelenmiş taze kaşar
- tuz karabiber ve birazcık sıvıyağ
Patatesleri haşlayıp,kabuklarını soyduktan sonra rendeledim.Derin bir kabın içindeki patatese tuz ve karabiber ilave edip iyice harmanladım.Biraz sıvıyağ koyduğum teflon tavaya patatesin yarısını elimle biraz bastırarak yerleştirdim.Üzerine rendelenmiş kaşarı koyup geri kalan patates rendesini de kaşarın üzerine serip yine biraz sıkışması için bastırdım.Kısık ateşte bir yüzü kızardıktan sonra bölmeden ters çevirip diğer yüzünü kızarttım.Burada önemli ve belki zor olan tek şey bölmeden çevirmek.
Sıcakken dilimleyip üzerine tavuk koyarak servis ettim.
Afiyet olsun.Bu arada sevgili arkadaşım İnci beni sobelemiş sağolsun kendimi tanıtmamı istemiş çok yakında !
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder