Sebzeli Kebap

Sebzeli Kebap Yapılışı--

Malzemeler--Yarım kilo kuş başı et--6 adet sivri biber--3 adet Havuç--3 adet patlıcan--3 adet Patates--2 adet Domates--Yarım kilo haşlanmış Bezelye--tuz-- arzuya göre pul biber.

Yapılışı-- Derince bir tencereye bir yemek kaşığı yağ koyarak etlerimizin kavrulup saldığı suyu çekmesi için pişirelim. Suyunu çeken etlerimize bir bardak su ekleyerek haşlanması için pişirmeye devam edelim.Diğer tarafta sebzelerimizi iyice yıkayıp küp küp doğrayalım.İçine sıvı yağ koyacağımız bir kızartma tavasında önce patatesleri daha sonra sırası ile havuçları,patlıcanları,biberleri ayrı olarak kızartalım. Kızaran sebzeleri bir fırın tepsisine koyarak karıştıralım üzerine haşlanmış etleri dizip en üstede Bezelyeleri ilave edelim.Rendelediğimiz domatesleride üzerine ilave ederek tuzunu,biberini ve tencerede kalan et suyunuda ilave edip üzerine biraz yağ gezdirerek fırına verelim. Suyunu çekene kadar pişirip sıcak servis edelim.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler