Pratik yemek tarifi ya da hafta sonu doyurucu bir kahvaltılık arıyorsanız, iyi bir seçim...
MALZEMELER: ( 2 kişilik)
- 1 adet salçalık kırmızı biber
- 1 adet -tercihen acı- yeşil sivri biber
- 3-4 adet taze soğan
- 5-6 adet kültür mantarı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı ya da tereyağ
- 2 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı süt ya da krema
- Dilimlenmis herhangi bir peynir ( ben jalapeno'lu havarti peyniri kullandım)
- Maydanoz, dereotu
- Deniz tuzu, karabiber, pulbiber
- Taze soğanları, maydanoz ve dereotunu temizleyip ince kıyın. Salçalık biberi küp şeklinde doğrayın, mantarları ince dilimleyin. Tuz, karabiber ve pulbiberi bir kasede harmanlayın.
- Tavada 1 yemek kaşığı yağı ısıtın. Kırmızı ve yeşil biberi, taze soğanı hafif öldürün, mantarları ilave edip hepsini kavurun. En son baharatlarını, maydanoz ve dereotunu da ekleyip, altını kapatın.
- Küçük boy teflon tavada, zeytinyağı ısıtın. Bir kasede 1 çorba kaşığı süt ve biraz tuz ile 1 yumurtayı çırpın. Teflona döküp 1 yüzünü pişirip, ters çevirin. Diğer yüzünü pişirirken, sebzelerinizin yarısını ve peyniri ilave edip, kapak şeklinde kapatın. Servis tabağına alıp, aynı işlemi ikinci yumurta için de uygulayın.
Sebzeli omletiniz hazır, afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder