TURŞU KAVURMASI

Karadenize özgü ve buradaki herkesin çok sevdiği bir lezzet.Özellikle arkadaş toplantılarında neredeyse olmazsa olmazı diyebilirim.


                                   

 MALZEMELER:
  • Fasulye turşusu
  • Beyaz lahana turşusu
  • Havuç turşusu
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası.


HAZIRLANIŞI:
  • Turşuları bir kaç saat öncesinden suda bekletiyoruz.
  • Suyunu sıkıyoruz ki ekşi olmasın diye.
  • Daha sonra çokta ince olmamak kaydıyla doğruyoruz.
  • Soğanları yemeklik doğrayıp tencerede pembeleşene kadar kavuruyoruz.
  • Domates salçasını ekleyip bir iki çeviriyoruz.
  • Son olarak turşularımızı ekleyip kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişiriyoruz.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler