Yine Ustalara Kek

Dün akşam yorgun argın eve gelip hemen çayımı alıp bilgisayarımın başına oturdum.

Tam o sırada annecik,yarın ustalar bizim tarafta çalışacaklar istersen bir kek yap dememez mi..Saate baktığımda biraz geç olduğunu farketmeme rağmen,hemen dolaba bakıp malzemeleri kontrol ettim..Tam o sırada anneciğin Trabzon'dan getirdiği kuş üzümlerini görünce,aklıma haşhaşlı limonlu kek geldi..

Derken görmüş olduğunuz keki pişirip,sabah fotoğrafını çekerken ustalarla selamlaştık..Pencereyi açıp kahvaltı yapıp yapmadıklarını sordum..O sırada kahvaltı masasını da hazırlamıştım..

Abla sağol biz hallettik işimizi deyince,keki size yaptım yine istediğiniz zaman alırsınız dedim ve yine ustaların şaşkın bakışlarına aldırış etmeden fotoğraflarını çekip işe koştum..O arada flaşlımı değilmi tereddütünde kaldığımdan fotoğraflarımı da güzel çekemedim..))
Limonlu Haşhaşlı Kek
Malzemeler
5 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya şekeri
minicik tuz
4-5 damla limon esansı
2 adet limonun suyu
125 gr tereyağ
1 su bardağı krema
2 yemek kaşığı haşhaş
1 çay bardağı kalem badem
1 çay bardağı kuş üzümü
2,5 su bardağı un
1 çay bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
Haşhaşlı Limonlu Kek
Hazırlanışı
Yumurtalar,şeker,tuz,vnilya,limon aroması 3-4 dk çırpılır.

Sırası ile dieğr malzemelerde eklenip çırpılır.

Kalıp yağlanıp unlanır.

Karışım içersine dökülüp 175 c de yaklaşık 35-40 dk pişirilir.

Not:Kalıbım derin olduğundan bu kekimde 5 yumurta kullandım..Hatta
6 yumurtayı bile kaldırırdı..Eğer sizler bu kekimi denemek isterseniz,kek kalıbınızın büyüklüğüne göre yumurta sayısını eksiltip çoğaltabilirsiniz..
Afiyetler olsun..!
limonlu kek 234
Not:Kek kalıbım Kaiser marka olup tam 19 yıllıktır..Böyle unuttuğum ne kalıplarım vardır benim kimbilir..))
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler