YUMURTALI KUŞKONMAZ



Kuşkonmazlı yumurtayı sevgili Türkan’da yedik ilk ve o gunden beri bazen sabah kahvaltılarında, bazen de öğlen öğününde yapıp, severek yiyoruz eşimle.
Sağlıklı, kolay ve lezzetli bir tarif...

MALZEMELER: ( 4 kişilik )
  • 1 bağ kuşkonmaz - tercihen ince olanlarından
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 6-7 adet taze soğan (isteğe bağlı)
  • 4 yumurta
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Deniz tuzu
HAZIRLANIŞI:
  1. Öncelikle kuşkonmazları temizleyip, hepsini bir santim uzunluğunda kırın. Kırın diyorum çünkü kuşkonmazları bıçak ile kesmek tavsiye edilmiyor, elle kırılıyor. Dibe yakın yerden tutarak büküyorsunuz, kuşkonmaz bir noktadan kırılıyor, tazeyse elinizde oldukça uzun bir kısım kalıyor, kartına denk geldiyseniz elinizde küçücük bir uçla kalıveriyorsunuz:) Elinizde kalan kısmı da bir santim gibi parçalara ayırın.
  2. Taze soğan kullanıyorsanız, onları da aynı boyda kesin.
  3. 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavada kızdırın ve kuşkonmazlarla soğanları pişene kadar kavurun.
  4. Yumurtaları 2 kaşık süt ile çırpın, sebzelerin üzerine döküp biraz pişmesini bekleyin ve sonra hepsini karıştırın. Tuzunu, karabiberini ekleyip bir kere daha karıştırın ve sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler