Amerika'dan yeni gelen limon dilimli kalıbımla limonlu kek yaptım hemencecik..Kalıba en uygun kek, limonlu kek diye düşündüm ama rengi biraz koyu oldu..Nedeni,içersine farklı malzemeler eklememden kaynaklandı..Tadı yine tek kelimeyle harikaydı)
Biz ve dostlar limonata yanında çok sevdik,sizlere de tavsiye ederim..Ramazan gelmeden deneyip afiyetle yiyin..))
İyi haftalar herkeslere..
Malzemeler
2 yumurta
1 çay bardağı+2 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya şekeri
1/2 çay bardağı ananas suyu (siz eklemeseniz de olur)
1/2 limon suyu ve kabuğu
1 çay bardağına yakın eritilmiş tereyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
aromalar burada olmadığından adlarını yazmıyorum
1 yemek kaşığı patates nişastası (eklemesenizde olur veya buğday ekleseniz de olur)
2,5 çay bardağı un
1 çay kaşığı tepeleme kabartma tozu
Hazırlanışı
Malzemeler sırasına göre eklenip çırpılıp yağlanmış kalıba dökülüp ısınmış fırında yaklaşık 175 c de 30 dk kadar pişirilir.
Pişen kek tel üzerine alınıp havalandırılır.
Soğuduktan son ra üzerine pudra şekeri veya guss gezdirilir.
Afiyetler olsun..
Not:Kalıbım Nordic Ware'dir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder