Pastırmalı Kuru Fasülye-Türk olmanın en güzel yanı :)

Günaydın sevgili dostlar:)
Bir kaç zamandır o yemek, şu memleketin, bu tatlı bu memleketin diye tartışmalar yaşanırken, biz Türk milleti kendimizden ödün vermiyor, mutfağımızı hakkıyla savunuyoruz:)
Değme güzel ülkelere gitsekde bulamayacağımız bir çok lezzet, tarihi doku, mimari ve halk ülkemizde mevcut:) Medeniyetler beşiği ülkemizin en önemli unsurlarından birisi de mutfağımız hiç kuşkusuz:)
Bazılarımız "ıyy kokuyor" falan deseler de güzel mutfağımızın baştaclarından pastırma, gerek pidede, gerek kahvaltıda iki yumurta eşliğinde ama bence en güzeli de kuru fasülyede olan nefis lezzeti ile şimdi kalpkurabiye de :) Bu nefis lezzetin yanına, soğan piyazı ve turşu eklemeyi de unutmayın aman ha :)

Malzemeler:
2 su bardağı  kuru fasülye
1 lt.su (haşlamak için)
2 adet kuru soğan
100 gr. pastırma
2 çorba kaşığı salça
Aldığınca sıcak su
Tuz, Kırmızı pul biber

Yapılışı:
Fasulyeler geceden ılık tuzlu suda ıslatılır.
Ertesi sabah 1 lt kadar suda tuz ilavesi ile haşlanır.
Soğanlar yemeklik doğranıp tencerede az sıvıyağda pembeleştirilir, üzerine minik parçalara ayrılmış pastırma eklenip bir iki çevirdikten sonra salçası eklenip, yaklaşık 1 lt. kadar sıcak suyu verilir, malzemelr ile kaynayan sıcak suya haşlanıp süzülmüş kuru fasülyeler eklenir, kısık ateşte 20 dk. pişirilip sıcak sıcak servis edilir..

Afiyet bal şeker olsun:)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler