Herkese merhaba. Sizlere bu sefer uzunca süre katilamadigim etkinliklere yeniden bir baslangic yapmak icin jöleli tatlilar etkinligine de uygun bu tarifimi vermek istiyorum. Bu ayki Yaman etkinliginin ev sahibesi http://narince-narince.blogspot.com/ dan Necla arkadasimiz. Arkadasimiza kolay gelsin deyip tarifime gecmek istiyorum.
Not: Bu pastanin tarifini daha önce cilekli olarak vermistim. Tarif digeri gibi ayni yalniz, meyve olarak cilek yerine bu sefer ahududu kullandim.
Malzemeler:
pandispanyasi icin;
3 adet yumurta
3 yemek kasigi sicak su
1 cay bardagi tozseker
40 gr nisasta
80 gr un
yarim paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Arasi icin:
1 paket vanilyali dolgu kremasi
250 ml taze krema
Üzeri icin:
yarim kg cilek
1 paket kirmizi tart jölesi
badem file
Yapilisi:
Yumurtalari aklarini sarilarindan dikkatlice ayirin. Yumurta aklarini iyice sertlesene kadar mikserle cirpin. Sarilarini 3 yemek kasigi sicak su ve vanilya ile cirpmaya baslayin, daha sonra sekeri de katip rengi iyice acilana kadar bes dakika cirpin. Un, nisasta ve kabartma tozunu yumurta sarilarina latip karistirin, bu karisimin icine yumurta aklarini da tahta kasikla yavas yavas, yumurta aklari sönmeden karistirin. Kelepce bir kek kalibinin dibini yaglayin ya da kalibin tabani büyüklügünde kesilmis yagli kagit serip, kenarlarini unlayin, kek hamurunu bosaltin. Firininizi 180-190 derecede isitin ve 25 dakika kadar pisirin.
Keki firindan alip sogutun. Soguyan keki ortadan enlemesine ikiye kesin. Pasta dolgu kremasini pakete göre hazirlayin, kremayi da sertlesene kadar cirpin. Bunlari birbirine karistirin. Ikiye kestiginiz pandispanyanizin her iki katini da sekerli suyla hafif islatin. Kremanin 2/3 ünü kekin alt katina sürün, diger kati da üzerine kapatin. Kalan kremayi da kekin üzerine ve yanlarina sürün. Cilekleri yikayip ikiye bölerek kekin üzerine dizin. Tart jölesini de pakete göre hazirlayip cileklerin üzerine kasikla dökün. File bademleri teflon tavada cok hafif kavurun. Bunlari da pastanin yan tarflarina yapistirin, daha sonra buzdolabinda en az 4-5 saat bekletip servis yapin.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder