Yaban Mersinli Beyaz Damla Çikolatalı Kurabiye

Günaydınlaarrr:)) Mutlu haftalar canlarımmmm.... Umarım haftaya güzel başladınız diyorum.. Ben herzaman ki gibi pozitif moddayım aman modum bozulmasın...Dün kuaföre gittim saçlarımı kestirdim.. Akşama misafir ağırladım.. Şeftali ile nefis bir lezzet çıkardım.. Bahçeden semizotlarını topladımm:)) Onlarla birde yemek yaptımm:)) Çok hızlıydı ama akşam olduğunda huzurlu ve rahattım..:)) Bizim bahçeyi ve  ormanı beğenmenize çok sevindimm.. Necla ablama sesleniyorumm.. Sizi gezdirmeye devam edeceğimm:))
E böyle bir haftasonunun ardından güzel bir tarifle haftaya başlamalı değilmi.. Kurabişlerimi geçen hafta denedimm.. Nefisti.. Harikaydı.. Çünkü tarif sevgili papatyadandı..Şuanda sanırım bursada papatyam ama olsun.. ben tarifini denedimm ve bayıldımmmm:))
Papatyam nasıl yapmış bu kurabiyeleri birde ona bakın.. Tarifin orjinali burada..

Malzemeler:
3 su bardağı un
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı yaban mersini
Yarım su bardağı beyaz damla çikolata
Yarım su bardağı hindistan cevizi
250 gr. margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 adet yumurta

Yapılışı:
Yoğurma kabına toz malzemeler elenerek ekllenip, damla çikolata ve yaban mersini ilave edilerek harmanlanır. Ortası havuz gibi açılıp iyice yumuşamış margarin ve yumurta eklenir ve yoğrulur..
Elde edilen hamur ikiye bölünüp kurşun kalem kalınlığında açılır ve kalıplarla kesilir..
Yağlı kağıt serili tepsiye sıralanan kurabiyeler 175 dereceye önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir. Ilık veya soğuk servis edilir...

Afiyet bal şeker olsunn..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler