Mevlitte bu yıl köfte pilav ikram ettik..Etli pilavdan bıkıldığını,köfteli pilav yapılmasında ısrar edildi..Bizde onları dinleyip köfte yapıp fırında pişirip,tabaklara çevirip ikram etmiştik..Masaya ise servisimiz aynen fotoğraftaki gibi oldu..Ben bir taraftan pilavları servis ederken, bir taraftan da yükselen sesleri duymuyormuş gibi fotoğraf çekmeye çalışıyordum..Değişik sunum yapmak isterseniz, sizlerde köfte pilavı deneyebilirsiniz..)
Malzemeler
7-8 tane patlıcan
6-7 tane kabak
4 tane kırmızı biber
6 tane çarliston biber
Sosu için
8 tane iri domates
1 diş iri sarımsak
1/2 demet maydanoz
tuz
1 yemek kaşığı balsamic sirke
1 yemek kaşığı elma sirkesi (sirkeyi fazla koyabilirsiniz size kalmış)
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1,5 çay kaşığı toz jöle
1/2 çay bardağı su
Hazırlanışı
Patlıcanlar alacalı soyulup,uzunlamasına 3'e bölünüp kızartılır.
Kızaran patlıcanların yağları iyice çektirilip,temiz tabağa alınır.
Kabaklar da aynı şekilde kızarırlar.
Biberlerin tohumları alınıp,bütün olarak kızartılıp,kabukları soyulur.
Sos pişirilip ocaktan almay ayakın,içersine kıyılmış maydanozlar eklenir.
Jöle 1/2 çay bardağı su ile benmaride eritilip sosa karıştırılıp ocaktan alınır.
Servis tabağı veya baton kek kalıbının kenarlarına patlıcanların yarısı içeri,
yarısı dışarı doğru dizilir.
Açık kalan orta kısmına kabaklar dizilir.
Üzerine 1 yemek kaşığı sos gezdirilir.
Sırası ile biber-sos,kabak-sos,patlıca-sos olarak dizilir.
En son patlıcanların dışarı sarkan kısımları üzerine kapatılır.(bknz:fotoğraf)
Strece sarılıp 1 gece mutlaka buzdolabında bekletilir.
Servis edeceğiniz zaman,marul yaprakları üzerine çevrilip,pasta dilimi gibi
kesilip servis edilir.
Mevlitte en çok sevilen zeytinyağlılardan biriydi arkadaşlar..)
Not:Baton kek kalıbında yapacaktım ama patlıcanlarım yeterli olmayınca,salata
kasesinde yapmak zorunda kaldım..Hoş ve lezzetli bir sunum olmuştu..)
Bizim Antep fıstıklı pilavımız çok bilindiği için,akrabalarımıza değişik gelmedi..
Fakat ilk kez tadına bakan misafirlerimiz tarafından çok ilgi gördü..Bu yüzden sizlerle paylaşmak istedim ki,belki değişik bir fikir olabilir.Kimbilir sizlerde fıstıklı pilavı devamlı yapıyorsunuzdur!.?.))
Pilav pişirilip az tereyağ ile dağlanıp demlenir..
Fıstıklar tereyağında yanmayacak şekilde kavrulurlar.
yağının yanmamasına dikkat edilir.)
Fıstıklar yağları ile birlikte tabağa çevrilmiş pilavın üzerine dökülüp servis
edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder