Kaesekuchen mit Mango Sosse / Mango Soslu Cheesecake

Kaesekuchen'dan tam 3 farklı çeşit yapıp göndermiştim..Damak zevki farklı olan kişilere özel yani..)Geçtiğimiz hafta sonu da anneciğin misafirleri için mangoluyu yapıp hazırlamıştım..O kadar çok pasta hazırlamışım ki,hangisinin fotoğrafını çekip çekmediğimi bile bilmiyorum..Fakat Vişneli olanı muhteşemdi diyebilirim..
Hani dondurucunuzda geçen yazdan kalanlar varsa,belki kullanabilirsiniz diye hatırlatma yapmak istedim..

Mersin'den çeşit çeşit gelen meyveleri bu şekilde değerlendirmeye
çalıştım..Mango'dan ayrıca mascarponeli bir krema hazırladım ki,tadılmaya değerdi.
Bunun yanı sıra,siz hiç mango-kivi-avakado-lime'yi ezip,labne ile karıştırıp pastalarınızın yanına,kurabiyelerinizin üzerine sürüp yediniz mi?Veya;pudinglerin üzerine krema niyetine de güzel oluyor..Nacizane belirtmek istedim.)

Bir kısmını da eşe dosta dağıtarak tüketiverdik..Fakat Pazar günü
tekrar dalından kopartılmış kayısı ve şeftaliler geldi..Bakalım onlarla nasıl bir hazırlık içersinde olacağız..))Şimdilik benden bu kadar arkadaşlar..
Mangolu Cheesecake
Malzemeler (tabanı için)
100 gr kuvertür
2 yumurta
minicik tuz
100 gr tereyağ
3-4 damla rum
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı iri kıyılmış fındık
1,5 su bardağı un
Mangolu Cheesecake
Üzeri için
Mascorpone veya 450 gr labne
1 kutu krema (200 ml)
400 gr süzme yoğurt
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı mango aroması (İtalya'dan)

Tepesi için 2 adet olgun mango
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı dulce de leche (yoksa sorun yok)
1 yemek kaşığı lime suyu veya limon aroması veya 1 tatlı kaşığılimon suyu
Mangolu Cheesecake
Hazırlanışı (tabanı)
Çikolata ve tereyağ benmaride eritilir.

Diğer malzemelerde eklenip çırpılır.

Un yavaş yavaş eklenip elle yoğrulur.Hamur yumuşak olacak arkadaşlar..

Hamur ele yapışıyorsa un takviyesi yapılacak..

Hamur kalıba döşenip, buzdolabında sırası gelene dek bekletilir.



Üzeri
Mascarpone (Labne) ve süzme yoğurt çırpılır.

Şeker,aroma eklenip çırpılır.

Yumurtalar teker teker eklenip çırpılır.

Son olarak nişastası eklenip çırpılıp,kalıba dökülür.


Sosu
Mangolar blendırdan geçirilip,şekeri,d.leche eklenip katılaşana kadar
10 dk pişirilip ılıtılır.
(Süt kremanız "d.leche" yoksa sorun yapmayınız lütfen.)

Kaşıkla kaesekuchen'ın üzerine krema dökülüp,kürdanla çizikler atılır.
Mangolu Cheesecake
Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 45-50 dk pişirilir.

1 Gece veya 2-3 saat buzdolabında bekletilip servis edilir.

Servis edilirken üzerine hazırladığınız mango sosundan ilave edilir..

Not:2 adet mango fazla geldiği için mutlaka sos olarak kullanınız.Veya sos
istemezseniz, mango adedini 1 e indiriniz lütfen..Bu kaesekuchen'ı vişneli ve kirazlı olarak denemenizde mümkün..Hatta mevsimine girmişken kayısı ile de muhteşem
oluyor..Ben bu aralar hepsinden yaptığım için özellikle tavsiye ediyorum..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler