Krem Şokola ve Berat Kandilimiz Mübarek Olsun....

Günaydınn canlarımmmm :))
Hayırlı ve mutlu haftalar diliyorumm cümlemize sevgili dostlarımm... Bu güzell haftayı daha da güzel kılan mübarek Berat Kandili ile açılıyor olması kesinlikle.. Sizlerle bu mübarek gece ile ilgili nacizane bilgiler vermek istiyorum...
Berat Kandili (Beraat Kandili) İslam dininde kutsal kabul edilen gecelerden biridir. Şaban ayının ondördüncü gününü onbeşinci gününe bağlayan gecesi Berat gecesidir. Osmanlı İmparatorluğu'nda II. Selim'den itibaren minarelerde kandil yakılmasıyla kandil adını almıştır.
Aslı "Berâettir." Beraat sözlükte, "bir zorluktan kurtarmak ve berî olmak" demektir. Bu geceye, bereketli ve feyizli bir gece olması sebebiyle mübarek gece; günahların affı ve kulların temize çıkarılması sebebiyle Beraat gecesi ve kulların ihsana kavuşmaları nedeniyle de Rahmet gecesi gibi adlar da verilmiştir.
Bu gece ile ilgili Resul-u Ekrem şöyle buyurmuştur:
"Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman, gecesinde ibadete kalkın. Ve o gecenin gündüzünde (kandilden sonraki gün) oruç tutunuz. Çünkü o gece güneş batınca Allah Teâlâ o andan fecir oluncaya kadar: 'Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. (Bir belâ ile) müptelâ olan yok mu, ona kurtuluş vereyim' buyurur." (İbn Mâce)
Ayrıca, Berat gecesi, Kur'an-ı Kerim'in Levh-i Mahfuzdan dünya semasına toptan indirildiği gecedir. Buna inzal denir. Kadir gecesinde ise Peygambere ilk kez ve parça parça indirilmeye başlanmıştır. Buna da tenzil denir.
Ne güzel bir gecedir ki çok şükür eriştik bu güne bu yılda... Cümlemize hayırlı kandiller olsun...
Sizlerle bugünn arşivimden bir tatlı paylaşmak istiyorum.. Tarif sevgili Aslıcığımdan... Bildiğiniz üzereo şuanda tatilde benim yerime de eğleniyor bende Aslımın tarifini yayınlıyorumm:))
Aslıcığım nasıl güzel yapmış ona da bakınız.. Tarifin orjinali burada..

Malzemeler:
5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı pirinç unu (tepeleme)
4 çorba kaşığı tozşeker (tepeleme)
3 çorba kaşığı kakao
Yarım kutu krema
1 paket bitter çikolata (80gr)
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilin

Yapılışı:
Pirinç, şeker ve kakao bir tencereye konulup karıştırılır..Hazırlanan karışımın üzerine süt eklenip orta ateşte karıştırılarak pişirilir..Kaynamasına yakın krema, bitter çikolata ekleneip yedirilir ve tarçını ile vanilini eklenip bir taşım daha kaynatılır..
Karışım kaynamaya başlayınca ocaktan alıp servis edeceğiniz kuplara pay edip ılımasını beklenir, ılınan kuplar buzdolabına alınıp 2-3 saat dinlendikten sonra soğuk süslenerek servis yapılır..

Afiyet Bal Şeker Olsun:)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler