RAMAZAN PIDESI-1



Sizlere harika bir pide tarifi. Bu pideyi gecen sene ramazanda da sürekli yapmistim. Tarifi, http://borulceden.blogspot.com/ arkadasimin blogundan aldim. Hazir pideleri aratmiyor. Biz gurbette yasayanlar maalesef bazi lezzetlere hasret kaliyoruz. O yüzden böyle yiyecekleri kendim yapmaya calisiyorum ve tatlarin hemen hemen ayni olmasina özen gösteriyorum. Bu tarif de benim biraz olsun pide hasretimi gidermis oldu.
Bu güzel pidenin tarifini aynen arkadasimin anlatimiyle iletiyorum ve paylasimi icin de tesekkür ediyorum.
Malzemeler:
500 gr pide için
4 su bardağı un
6 gr tuz (1 tatlı kaşığına yakın)
15 gr yaş maya
350 ml su (2 su bardağına yakın) (su+ süt yapabilirsiniz)
5 gr toz şeker (1 tatlı kaşığına yakın)
1 su bardağı kepekli un
1 yumurta sarısı
çörek otu, susam
Yapılışı:
1. Bir kapta mayayı şekerli suyun içinde eritin. Geniş bir kapta una tuz ekleyerek süzün. Unun ortasını havuz gibi açıp mayalı suyu ekleyip , 10 dk bekletin.
2.Hamuru un serperek 10 dk kadar yoğurun. Yağlanmış geniş bir tencereye hamurun üzerini düzelterek yerleştirin. Kapağını kapatıp etrafını bir bezle örtüp 1 saat dinlendirin.
3.Tezgahın üzerine kepekli un serpin .(ben beyaz un serptim) Mayalanmış hamuru tezgaha alın. Ellerinizle çekiştirerek açın. Parmak uçlarınızla bastırarak pide şekli verin.
4. Fırın tepsisine 1 kaşık kepekli un serperek hamuru alın. Üzerine yumurta sarısı sürün çörek otu ve susam serpin ve yarım saat dinlendirin. Önceden ısıtılmış 220 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
AFIYET OLSUN!

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler