Balpare Tatlısı ile Gönülden Merhabalar ve Hediyelerim..


Merhabalar sevgili dostlar..
Sözün bittiği o anları bana birkez daha yaşattınız sağolasınız.. Her daim sıcaklığınızı dualarınızı, kıymetli fikirlerinizi okumak, dinlemek, anlamaya çalışmak öyle mutluluk verici ki..
Hayat insana olmadık anda/zamanda birşeyler yaşatabiliyor..
Kendimce 23 yıllık ömrümün en zor sınavlarından ikincisini verdim.. Çok şükür Rabbime ki huzurla, tatlılıkla, hoşgörüyle, sevgiyle fazla birşeyler kaybetmeden ailecek sevgi yumağı olup çıktık işlerin içinden..
Çok şükür..
Hayat bazen kazandırıyor, bazen kaybettiriyor ama her zaman dersin içinden ders veriyor.. Muhakeme yapmayı öğrendim bu derste ben.. Kendimi ve etrafımdakileri olumlu olumsuz dışa vurmayı, içimde yaşadıklarımı dışa anlatmayı öğrendim ve yanımda olan dostlarım, kardeşlerim ve ablalarım sayesinde kendimi çok çabuk toparlamayı başardım ve karşınızdayım..
Allah beterinden saklasın diyorum, korusun bizleri lakin iyisi de kötüsü de bizler için değilmidir?
Herşeyi yaşamalı ve tecrübe etmeli, sonuçta kendimize birşeyler edinebilmeliyiz..
Bu temenni ile yoluma devam ediyorum..
Sevgili Yıldız Ablamın anneciği Hakkın rahmetine kavuşmuş öğrendim ki, Allah' tan rağmet, kalanlara sabırlar diliyorum.. Mekanı nur dolsun inşaAllah!!!!
Bir de cuma günü aldığım hediyeler.. Ne cici ne güzel şeyler.. Bloğu olmasa da beni sessizce takip eden, bayramda üşenmeden ziyaretimize gelen ama bizi bulamayan, her daim yanımda olan canım Şükran ablam ve kıymetli annesine bu hediyeler için çok teşekkür ediyorum..

Eldiven lifler ne kadar cici değil mi :)













havlum da yine çok cici:) hemde lila renginde:))


ve yemeniler ne kadar özenliler pırıl pırıl..
************************************
Kalpkurabiye' niz tüm neşesi, pozitifliği ve heyecanları ile macerasına devam ediyor sevgili dostlarım...
bugün sevgili kardeşlerimden Balparem' in bloğunda tatlı faaliyetlerin ikincisinin başladığını okudum.. Dönüşüme yakışsın diye tatlısını pişirdim ve zevkle tattım.. Ertesi gün daha da güzelleşiyormuş ama taze taze bile bayıldım ben tatlıma:) İçine renk katsın diye hamuru ikiye böldüm ve limon aroması ekledim pek de güzel yakıştı.. Hamurun diğer yarısını tarife sadık kalarak yaptım ki gerçek lezzetini de alabilelim:) Bir de un miktarını yarım bardak artırdım çok cıvık gibi geldi bana..
Yayılmasın diye de önce 200 derece de fırınladım sonra düşürdüm dereceyi:)
Sonuç olarak ben ziyadesi ile beğendim tatlımızı..
Orjinal Adı ; "İrmikli Top Top Tatlı" ama ben O' na "Balpare Tatlısı" adını yakıştırdım nacizane..

Malzemeler:
125 gr. margarin
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
1,5 su bardağı irmik
2,5 su bardağı un
1 su bardağı oda sıcaklığında yoğurt
Yarım su bardağı tozşeker
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilin
1 tüp limon aroması

Şerbet için:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1-2 damla limon suyu

Üzeri İçin:
Hindistan cevizi
Antep fıstığı

Yapılışı:
Tatlıya şerbet soğuk verileceğinden öncelikle şerbet malzemeleri kaynatılıp bir kenara alınır soğutulur..
Hamur için verilen malzemeler sırası ile derin bir kaba alınıp yoğrulur ve elde edilen hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapılır.
Yağlı kağıt serili tepsiye sıralanan tatlılar önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10 dk, sonra derecesi düşürülerek 160 dereceye getirilen fırında iyice kızarana  kadar pişirilip fırından çıkar çıkamz soğuk şerbetle buluşturulur.
Bir gece dinlendirilen tatlılar üzerlerine hindistan cevizi veya fıstık serpilerek servis edilir..

Afiyet bal şeker olsun..

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler