Merhabalar :) Ilık lodoslu bir akşamdan merhaba diyorum sizlere.. Bu ılık rüzgar ile içimiz birazcık ısındı dışarı çıkınca güneşi içimize çektik annemin deyimi ile "kemiklerimiz ısındı" :)) kemiklerimiz ısınırken boş durmadık elbette artık tamamen biten fasülyelerin yapraklarını söktük attık, sırıklarını odunluğa kaldırdık:) Annemle bir gün geçiriyorsak eğer boş durmanın imkanı yoktur:)) Birde kanlıca mantarı tuzlaması yaptık bugün:))
Malzemeler:
300 gr. mısır
1 yumurta
1 su bardağı un
Yarım su bardağı süt
Tuz
Kızartmak İçin: Sıvıyağ
Yapılışı:
Mısır kutusundan süzgece alınıp iyice süzdürülür..
Yumurta ve süt iyice çırpılıp tuz ve un yavaşça eklenerek çırpmaya devam edilir.. En son iyice süzdürülmüş mısır eklenip yemek kaşığı ile hafifçe karıştırılır.
Küçük teflon bir tavada az sıvıyağ kızdırılıp mısırlı karışımdan bir yemek kaşığı dolusu dökülüp kaşık ile yayılır arkalı önlü kızartılıp sıcak sıcak servis edilir..
Afiyet bal şeker olsun:))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder