Reçel Günü:) Şeftali ve Vişne Reçelleri

Merhabalar:))
Vişneleri bahçeden topladık:)
Şeftalileri pazardan aldım bursa yarması:)
Söze bir tuhaf başladım ama meyvelerle böylesine oynamak çok hoşuma gitti:) Her yıl reçel yapardık ama ben hiç kendi başıma kalmamıştım anacığımın kontrolünde yapardık:)Ana kumanda ilk kez elime geçti ve ben bu zevki tattım:)
Meyveleri yıkadım bir güzel doğradım bir doğradım bir yedim:) Vişnelerin çekirdeklerini çıkardım:) Bahçeden olduklarından tatlıydılar olgunlaşmışlardı iyice:)
Çok heyecanlıydım pişirdim ılıttım kavanozladım ertesi sabah ekmeğe sürdüm yedim/yedirdim:)
Vakti geçmeden paylaşayım istedim:)
önce şeftali reçeli:)

Malzemeler:
Şeftali
Tozşeker
Limon
Yapılışı:
Şeftaliler mini mini boyutlarda doğranıp tencereye alınır, üzerini örtecek kadar şeker eklenip bir gece dinlendirilir.
Ertesi gün hiç su ilave etmeden orta ateşte kaynatılır..Ocaktan almadan evvel limon suyu ilave edilip iki üç taşım daha kaynatılarak ocaktan alınan reçel ılınınca kavanozlara pay edilip serin bir yerde muhafaza edilir..

vee vişne reçeli:)
Malzemeler:

Vişne
Tozşeker
Limon
Yapılışı:
Vişnelerin çekirdekleri çıkartılıp tencereye alınır, üzerini örtecek kadar şeker eklenip bir gece dinlendirilir.
Ertesi gün hiç su ilave etmeden orta ateşte kaynatılır..Ocaktan almadan evvel limon suyu ilave edilip iki üç taşım daha kaynatılarak ocaktan alınan reçel ılınınca kavanozlara pay edilip serin bir yerde muhafaza edilir..

Afiyet bal şeker olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler