Malzemeler
3 yemek kaşığı maydanoz
1 su bardağı pirinç
1 çay kaşığı sarımsak
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
içi için
1 paket muratbey fesita parmak peynir (fesleğenli, çörekotlu)
mantolamak için
2 tane yumurta
1,5 su bardağı galeta unu
1 çay kaşığı karabiber
kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Pirinci üzerini geçecek miktarda su ile birlikte bir tencereye koyun. Tuz ekleyin. Yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyunu süzün. Maydanozu ince ince kıyıp pirince karıştırın. İnce kıyılmış sarımsak, tuz, kekik ve 1 yemek kaşığı galeta unu ekleyip karıştırın. Buzdolabına alın ve sıkılaşıncaya kadar bekletin. Parmak peynirlerini üçe bölün. Pirinçten küçük parçalar alıp elinizle yuvarlayın. İçlerine birer tane peynirden koyup yuvarlayarak top şekli verin. Yumurtaları bir kasede çırpın. Pirinçli topları önce çırpılmış yumurtaya daha sonra karabiber eklenmiş galeta ununa bulayın. Kızgın sıvıyağda pirinç toplarını altın rengi alıncaya kadar kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün. Sıcak olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder