Efendim; Şu sıralar ben iyice coştum denilebilir.
Hergün hergün yeni tarifler, hayır korkuyorum nazar değecekte, tariflerin peşi kesilecek diye :)
Tabii kilatife ediyorum.
İşin şakası bir yana da bazen ben bile kendime hayret ediyorum.
Patlıcanı pek bi severim ben. Hele zeytinyağlıların hastasıyımdır.
Birde bu tarifle beraber şunu anladım ki tarçın denilen baharat zeytinyağlı pişen bütün tariflere yakışıyor.
Denemek isteyenler için tarifimiz şu şekildedir...
MALZEMELER;
- 2 Adet Kemer Patlıcan
- Kızartmak için sıvı yağ
İÇ PİLAV İÇİN;
- 1 Su Bardağı Baldo Pirinç
- 2 Orta Boy Soğan
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Çay bardağı Zeytinyağı ( Komili Kullandım)
- 2 Yemek kaşığı Dolmalık fıstık
- 3 Yemek kaşığı Kuşüzümü
- 1 Tatlı kaşığı Tarçın
- 1,5 Tatlı kaşığı Karabiber
- 1 Tatlı kaşığı Nane
- 1,5 Su Bardağı Sıcak Su
- Tuz
YAPILIŞI;
- Patlıcanları incecik dilimleyin.Kızgın yağda arkalı önlü kızartın.
- Pirinleri ılık suda 25 dk bekletin.
- Soğanları doğrayıp, dolmalık fıstıkları zeytinyağında kavurun.
- Fıstıklar renk alınca soğanları ilave edin ve kavurun.
- Pirinlerin suyunu süzüp, soğanlara ilave ediyoruz.
- Tuz Ekliyoruz.
- Kuş üzümünü sıcak suda bekletiyoruz.Kavrulan pirinçlere baharatlar ve kuş üzümünü ilave edip, suyunu ekleyip, tencerenin kapağını kapatıyoruz.
- Kısık ateşte suyu çekinceye kadar pişiriyoruz.
- Pişen pilav dinlenmeye bırakılır.
- Kızarmış patlıcanları, serili olan streç naylo üzerine aralık olmadan yerleştiriyoruz.
- Patlıcanların üzerine, pilavı yerleştiriyoruz.
- Streç Film yardımı ile patlıcanı rulo haline getirip, yan taraflarından sıkıştırıp tezgahta yuvarlıyoruz.
- Buz dolabında 1 Saat bekletip, sonrasında parmak kalınlığında dilimliyoruz.
Afiyetler Olsun;
Kaynak: Komili'nin Zeytinyağlılar Kitabından alınmıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder