BLOGCU OLMAK VE AÇMA TARİFİ

Dün gece Okan Bayülgen'in proğramında konu kadın blogculardı seyredenleriniz olmuştur mutlaka.Okan'ın ilk defa bir proğramını ilgiyle takip ettim desem yeridir.Blog yazmanın ne kadar özel ve güzel bir iş olduğunu bir kez daha anladım program sayesinde.Blog yazmak nereden aklıma geldi diye düşündüm...Nereden gelmişti sahi? önceleri hergün farklı blogların takipçisiyken bir anda blog yazarı olarak buldum kendimi.İyi kide öyle olmuş.
Geçenlerde bir müşterime(şeker masalından)beni neden tercih ettiniz diye sorduğumda aldığım cevap çok şaşırtıcıydı ''Çünkü blogcusunuz''
Blogcu olmak demek insanların sizi tanıyor güveniyor olması demek mi ?
Aslında çevremde ki çoğu kişi blog yazdığımı bile bilmez benim :)
Öyleyse ne?
Galiba yazmak, içtenlikle samimiyetle sanki karşınızda birisi var gibi yazmak anlatmak...
Yazınızı okuyanın sanki onunla konuştuğunuzu hissetmesi önemli olan.
Blogları sitelerden ayıranda işte tam da bu,
Böylede olmaya devam etmeli bence...
O zaman kaldığımız yerden devam diyelim:)tam bir ay olmuş yazmayalı:)
Bülbülün yeri sevgili Birgül ablacığım nerelerdesin diye sormuş:)geldim ablacığım  işte burada ki sevgililer günü trafiğine takıldı yazılarım:)
Uzun bir aradan sonra biriken tarifleri toparlamam gerektiğini düşünerek ilk olarak Açma tarifinle buradayım bugün.Klasik açma tarifim,çok eskiden beri yaptığım yumuşacık puf puf bir o kadarda lezzetli...Ayrıca çokta bereketli...
AÇMA
  • 2 su bardağı süt(ılık )
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 kahve fincanı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz(tepeleme)
  • 1 paket maya
  • aldığı kadar un
  • üzeri için 1 yumurta sarısı,çörek otu ,susam
Hazırlanışı:
Yoğurma kabının içerisine ılık su ve bir çorba kaşığı şeker ve maya konularak 10 dk bekletilir.Maya burda köpük köpük olmalı.
Daha sonra sırasıyla  içerisine tüm malzemeleri katıp güzelce yoğuruyoruz unu azar azar ekleyip hamurun çok sert olmamasını sağlıyoruz.Sıcak bir ortamda hamurumuzu üzeri örtülü şekilde mayalandırıyoruz .
Mayalanan hamurumuzdan parçalar koparıp şekillendiriyoruz arzuya göre içerisine peynir ya da farklı bir iç harçda koyabiliriz.Şekillendirdiğimiz hamurları tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.Bu şekildede en az 20 dk tepsi mayasını bekliyoruz.180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Hamurumuzun iyi yoğurulması ,hamurun yumuşak olması ve iyi mayalandırılması püf noktaları bunlar olmazsa açmadan güzel sonuç alamayız.
Deneyip beğenmeniz dileğiyle...

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler