Bu sıra herkes krem şantili poğaça ve kurabiyeleri yapar oldu.Tabi bende:)Biraz geçde kalsam tarifleri yayınlamakta arşivimde olsun istedim.
Kesinlikle kurabiye süper bir tarif hem lezzetli hemde çok pratik.Orjinal un kurabiyesi tadında benden söylemesi...
Poğaçada lezzetli fakat soğutmadan yiyeceksiniz:)
Poğaçaları Bülbülün yeri Sevgili Birgül ablacığımda gördüm ve hemen denedim.Orjinal tarife uydum bu sefer.Ama siz yinede Birgül ablanın bloguna bir göz atın tarifler süper.
KREM ŞANTİLİ POĞAÇA
Malzemeler
- 1 poşet toz krem şanti
- 250 gr margarin ya da tereyağı
- 2 yumurta(sarısının biri üzerine)
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- tuz
- Aldığı kadar un
Hazırlanışı
Süt hafif ılıtılır içine bir yemek kaşığı maya koyulur ve 5-10 dk köpürmesi için bekletilir.
Büyükçe bir yoğurma kabına tereyağı (oda ısısında)ve krem şanti alınır ve yoğurmaya başlanır sırasıyla diğer malzemeler yumurta ve süt ilave edilir.Tuz ve kabartma tozu eklenir.Azar azar un ilave edilerek yoğurulmaya devam edilir.Hamur kulak memesi yumuşaklığına gelince üzerine bir bez örtülüp en az 30 dk dinlendirilir.
Hamurdan küçük parçalar koparıp içerisine istediğimiz iç harcını koyarak poğaça şekli verilir.Üzerine yumurta sarısı sürülür. Yağlanmış fırın tepsisine dizip 200 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana dek pişirilir.
Not:
İç malzemesi olarak beyaz peynir çok yakışıyor.Sucuklu ve kıymalıda alternatif olabilir.
Tarifi bir çok yerde gördüğüm için link veremiyeceğim çünkü not almaya bile gerek kalmadan yapılabilecek bir kurabiye sadece üç malzeme yeterli:)Alternatif ilaveler size kalmış.
KREM ŞANTİLİ KURABİYE
Malzemeler
- 1 poşet toz krem şanti
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2-3 su bardağı un
Üzerine serpmek için pudra şekeri
Hazırlanışı
Krem şanti ve sıvı yağ bir çırpma teli yardımıyla çırpılır.
İçerisine un ve isteğe bağlı olarak vanilya ilave edilir.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serip ceviz büyüklüğünde koparıp yuvarladığımız hamurları yerleştiririz.
180 derece beyaz kalıcak şekilde pişiririz.
Soğuyunca üzerine bol pudra şekeri serpip servis edebiliriz.
Not:
Ben vanilya ve iri çekilmiş ceviz içi kullandım.Kesinlikle un kurabiyesini aratmıyor tavsiye ederim.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder