Geçen akşam oğlumla aramızda geçen konuşma aynen şöyle
Oğlum
Anne bu ne köftesi ?
Ben
söyleyemem yede gör :))
Oğlum bir tane karnı bahar köftesini yer ve devam eder .
Anne bak doğruyu söyle bu ne ?
Ben
Karnıbahar köftesi oğlum:)))
Oğlum
Anne yaaaa
:))))))
Karnıbahar köftesi müthiş yoğurt sosu ile buluşuyor ve karnıbahar yemeyen aile bireylerine bile karnıbahar yedirtiliyor işte tarifi...
KARNIBAHAR KÖFTESİ
Gerekli malzemeler
- 1 adet küçük karnıbahar
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- maydonoz
- 1 adet kuru soğan
- tuz,karabiber,kimyon ,nane
- üzeri için galete unu
- kızartmak için sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
- Karnıbaharlar çiçeklerine ayrılıp haşlanır.
- Haşlanan karnıbaharlar püre haline getirilir.
- 1 adet kurusoğan rendelenir .Maydonozlar ince ince doğranır.
- Yumurta,rendelenmiş soğan,maydonoz, un,tuz ve baharatlar güzelce harmanlanır.
- Karnıbaharlı harcımız şekil vericek kıvama ulaşana kadar un ilavesi yapılır.
- Köfte şekli verir galete ununa bularız.
- Şekil vermekte zorlanıyorsak elimizi ıslatıp şekil vermemiz daha kolay olucaktır.
- Teflon tavada az sıvı yağda orta ateşte önlü arkalı kızartırız.
- Burada dikkat ediceğimiz nokta köftelerin yassı olması çok kalın olmaması aksi halde içleri çiğ kalır.
- Sıcak sıcak yoğurt sosu ile servis ederiz.
- 1 kase yoğurt
- nane,tuz,kırmızı pul biber
- sarımsak
- Bütün malzemeler birleştirilir güzelce çırpılır.
**********************************************************
Anne karnıbahar sevdirme işlemlerine devam eder ve karnıbahardan börek yapmaya karar verir .
Oğlan okuldan gelir içeriyi saran miss gibi börek kokusunu içine çeker
anne ne pişirdin diye sorar ?
Anne cevap verir
Börek oğlum:))
İşte ikinci karnıbahar yedirme operasyonum ve tarifi...
Bu börek daha önce yapıldımı bilmiyorum ama tarifi buradaki tarifimden esinlenerek yaptım.
- Haşlanmış karnıbahar (yarım kilo kadar)
- 3-4 adet taze soğan
- maydonoz
- 1su bardağı beyaz peynir yada kaşar peyniri
- 2 yumurta(sarısının biri üzerine)
- 1 paket kabartma tozu
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
HAZIRLANIŞI
- Haşlanmış karnıbaharlar püre haline getirilir.
- İçerisine ince kıyılmış soğan ve maydonoz ilave edilir.
- Un ,yumurta (sarısının biri ayrılır)sıvı yağ ve kabartma tozu eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir.
- Yağlanmış yuvarlak bir tepsiye yayılır.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür.
- çörek otu serpilir 200 derece fırında pişirilir.
- sıcak sıcak servis edilir.
veee
MUTLU SON
Karnıbahar yedirme operasyonu başarıyla tamamlandı.
Karnıbahar köftesi ve böreği afiyetle yenildi.
Daha kırmızı mercimek çorbasının içine brokoli kattığımdan haberleri yok:)))
Yemek yemeyen tüm çocuklara bol iştahlı günler ve Annelerine sabır diliyorum:))
SEVGİLERİMLE...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder