kabaklı köfte



Dün akşam sevgili narincenin etkinliği için ne yapsam diye düşünürken birden aklıma geldi kabaklı köfte yapmak .Akşam yemeği için çok hafif oldu. Kabakları kızartılmadığı için kalorisi düşük ve sağlıklı bir yemek, tabi evinizde kabak sevmeyenler varsa onlar için aynı yöntemle patateslide yapabilirsiniz tıpkı benim çocuklara yaptığım gibi:)
Kabaklı köftelerim narincenin kabak tadı etkinliğine gidiyor ...

malzemeleri
  • 2 adet kabak
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • ekmek içi (köfte için)
  • tuz,köfte baharatı, karabiber
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet domates
  • 2 -3 adet sivri biber


Hazırlanışı
Kabakları soyup bir parmak kalınlığında yuvarlaklar halinde kesiyoruz.Tuz ve karabiberle güzelce harmanlayıp yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz.Kabaklar fırında pişerken bizde köftemizi yoğurup kabakların büyüklüğünde yuvarlak köfteler hazırlıyoruz.Kabaklarımız pişmeye başlayınca köfteleri üzerine diziyoruz tekrar fırına sürüyoruz 15 dk kadarda böyle pişirip üzerine bir kürdan yardımıyla domates ve biberlerimizi takıyoruz tekrar fırına sürüyoruz 2-3 dkda böyle pişiriyoruz.Ben domates ve biberleri fazla pişirmedim isterseniz daha uzun süre tutup domates ve biberlerin pişmesini sağlayabilirsiniz .Hatta bu yemeğe salçalı sos yapıp öylede servis edebilirsiniz arzuya ve damak tadınıza kalmış .
afiyet olsun ...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler