Patlıcanı çok severim.Patlıcanla yapılmış her yemeği afiyetle yiyebilirim.Patlıcan ezmesi de favorilerimdendir.
MALZEMELER:- 2 adet iri közlemelik patlıcan
- 7-8 adet sivri biber
- 4 adet orta boy domates
- Yarım bağ maydanoz
- 5-6 diş sarımsak
- tuz,karabiber,pulbiber
- zeytinyağı
- nar ekşisi
HAZIRLANIŞI:
- Bütün malzemelerimizi yıkıyoruz.
- Hepsini bir tepsiye dizip fırına veriyoruz.
- Közlenince hepsinin kabuklarını soyuyoruz.
- İncecik kıyıyoruz.
- Maydanozu kıyıp malzemeye karıştırıyoruz.
- Sarımsakları ezip ezmeye ekliyoruz.
- Son olarak zeytinyağını,baharatları ve nar ekşisini ekleyip bir güzel karıştırıyoruz.
- Servis tabağına alıp servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder