Bayat ekmekleri degerlendirmek icin size iki güzel tarif....
SEBZELI BRUSCHETTA
malzemeler:
1 adet kabak
1 adet renkli dolmalik biber
2 adet domates
1 dis sarmisak
1 yemek kasigi zeytinyagi
2 paket mozzarella peyniri
2-3 yemek kasigi kadar kiyilmis taze maydanoz ve feslegen
tuz, karabiber
1 adet baget ekmegi veya normal ekmek
Yapilisi:
Kabak, biber ve domatesleri yikayip kücük küpler halinde dograyin. Sarmisagi da ince kiyip, hepsini bir kapta karistirin. Tavaya bir yemek kasigi zeytin yagi koyup kizdirin. Sebzeleri katip orta ateste bes dakika kadar pisirin. Tuzunu katip ocaktan alin ve ilinmaya birakin. Diger tarafta mozzarellayi yine küp halinde dograyin, kiyilmis maydanoz ve feslegenle karistirin. Tuz ve karabiber katin. Ekmegi yaridan kesin, onlari da uzunlamasina tekrar ikiye bölün. Ilinan sebzeleri mozzarellayla karistirip, ekmeklerin üzerine yaydirin ve 200 dereceli firinda 10 dakika kadar pisirin.
DOMATESLI MOZZARELLA DILIMLERI
Malzemeler:
3-4 adet domates
2 paket mozzarella
6-8 adet siyah zeytin
2 yemek kasigi zeytinyagi
tuz, karabiber
kiyilmis taze feslegen
2 dis sarmisak
1 adet baget veya normal ekmek ya da 6 dilim tost ekmegi
Yapilisi:
Domates ve mozzarella peynirini küpler halinde dograyin. Zeytinlerin cekirdeklerini cikartip dilimleyin. Domates, mozzarella ve zeytinleri karistirin. Zeytinyagi, tuz, karabiber, ince kiyilmis sarmisak ve feslegeni de katip harmanlayin. Bunlari ekmek dilimlerinin üzerine yayip 200 dereceli firinda bes dakika kadar pisirin.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder