Ezogelin çorbasının bir kaç pişirme yöntemi var.Benim için en kolay olanını yazdım tarifte.Taneli çorba sevmeyenler için blendırdan geçirip öyle servis ediyorum ben.Fakat yinede ilk tercihim orjinal şekli.
Ezogelin Çorbası (6-8 kişilik)
malzemeler;
- 1 çay bardağı(orta boy) kırmızı mercimek
- 1/2 çay bardağı ince bulgur
- 1 çorba kaşığı pirinç
- 6-7 bardak su ya da tavuk suyu
- 1 orta boy soğan
- 2 çorba kaşığı salça (biber ve domates karışık)
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- tuz,karabiber,kırmızı biber,nane
Tereyağı genişçe bir tencereye alıyoruz.
Soğanları ince ince doğrayıp kızdırdığımız yağda kavuruyoruz.
Yıkanmış pirinç,bulgur ve mercimeği ekleyip 6-7 bardak suyumuzu ilave ediyoruz.
Tuz ,karabiber ve nanesinide ekleyip pişiriyoruz.
Kıvamı koyu olursa sıcak su ilave ediyoruz.
Pişen çorbamızı üzerine kırmızı biber serperek servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder