Yeni Konular

PASTANE KURABİYELERİ






2 YUMURTA
1BARD.P.ŞEKERİ
1 KASE TYAĞ
YARIM BARDAK SIVIYAĞ
1PK KABATMATOZU
ALDIĞI KADAR UN

TÜM MALZ. KARIŞTIRALIM.YUMUŞACIK BİR HAMUR YAPALIM.BEN 2 FARKLI ŞEKİLDE YAPTIM..KESİNLİKLE TAVSİYE EDERİM .NEFİS OLDULAR...

MİNNOŞALARA KALAN AZCIK HAMURUMDAN RENKLİ YAPTIM ..
İNANIN ŞU AN PARÇASI YOK...MİSAFİRİMDE ÇOK BEĞENDİ...
 BUNLARIDA TIRTIL KALIPLA YAPIP ARASINA ÇİLEK REÇELİ KOYARAK YAPIŞTIRDIM.
ARDINDAN BÜYÜK AŞKIM ÇİKOLATAYA BANDIM:))))))))))

3 TANE YEDİM...DİYETİM BOZULMAZ UMARIM:)))))))))))

PERDE PİLAVI





     


3 BARDAK PİRİNÇ 1 SAAT SICAK SUDA BEKLEMELİ

BİR TAVAYA PİRİNÇLERİ, 1 PAKET ÇAMFISTIGINI ,YARIM PAKET KUŞ ÜZÜMÜNÜ ,1 PAKET TUZSSUZ FİLE BADEMİ, 1 ÇK.TUZ, BIRAZ K.BIBER, 1 TOP T.YAĞ VE ÖNCEDEN PİŞİRİLİP DİDİKLENMİŞ 300 GR TAVUĞU KOYALIM .

FISTIK VE BADEMİN RENGİ DÖNENE KADAR KAVURALIM.
PİRİNÇLER TIKIR TIKIR OLMALI.
ÜZERİNE 2 SUBARDAGI SU EKLEYİP KAPAĞINI KAPATIP KISIK ATEŞTE SUYUNU ÇEKTİRMELİYİZ.
ÇOK KURU OLMAMALI HAFİF ISLAK BİR PİLAV HARCI OLMALI .
PİRİNÇLERDE ÇOK PİŞMEMELİ ZATEN FIRINDADA  PİŞİCEKLER.



HAMUR İÇİN :
250 GR T.YAĞ
2 YUMURTA
2Y.KŞ. YOĞURT
2 BARDAK UN-uN DEĞİŞEBİLİR KALITESINE BAGLI.BAZEN 2 BARDAKTAN BİRAZ DAHA FAZLA KOYABILIYORUM.
1 KABARTMA TOZU
1 ÇIMDIK TUZ

TÜM MALZEME YOĞURULUR .
HAMUR İKİYE AYRILIR.
ÖLÇÜLER KLASİK BUYUK BOY YUVARLAK BORCAM İÇİNDİR.

BORCAMI YAĞLAYIP TUZSSUZ BADEMLERLE SÜSLEYELİM .HAMURU SÜSLENEN BADEMLERİN ÜZERİNE SERELİM.
HAMURUN ILK KISMINI ACIP BORCAMA YERLESTIRELIM UZERINE HARCIMIZI KOYALIM UZERİNEDE KALAN HAMURU KAPATALIM.
 180 DERECDE 40 DAK PİŞİRELİM

BENİM BORCAMDA YAPTIKLARIMIN GÖRÜNTÜSÜ YOK KALIPLA YAPTIKLARIMI KOYUYORUM..


AFİYET ŞİFA OLSUN

Mermer Kek


Günaydınlar canlarımm yağmurlu bir günde sımsıcak sevgiler yolluyorum sizlere..Haftanın tam ortasındayız ama ben bu hafta pek bir yorgunum nedense.. Sabahları erkenden uyanan ben bu hafta kalkmakta zorlanıyorum yoğun tempodan galiba..Bu akşam kendimi bir deşarj edeyim bakalım mutfakta:))
Kekim klasik bir tarif hepimiz yapıyoruz yaptık da ama arşivimde oluversin dedim:)) Çilekler bahçeden:))

Malzemeler:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 kutu krema
4 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 pk. kabartma tozu
1 pk. gourmet vanilin
1 çimdik tuz
1 çimdik karbonat
Aldığınca un
3 çorba kaşığı kakao

Yapılışı:
Krema hacminin üç katı olana kadar çırpılır.. Başka bir kap içinde yumurtalar ve şeker çırpılır, çırpılmış krema ve yoğurt eklenir.. Tuz, karbonat, kabartma tozu, vanilin ve un sırasıyla eklenip karışımın yarısı ayrılır.. Ayrılan kısmına kakao eklenip karıştırılır.. Yağlanmış borcamın tam ortasına sade karışımın dörtte biri dökülüp yine tam ortasına kakaolu karışımın dörtte biri dökülür.. iri iri halkalar elde edeceğiz bu işlem karışımlar bitene kadar devam ettirilir..Borcamda yerini alan karışımlar önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirilip soğuduktan sonra dilimlenerek servis edilir..

Afiyet bal şeker olsunn..

Cheescake ile Carte d’Or Aşkı

Herkese merhabalar,

Ramazan ayının bir haftasını geride bırakmak üzereyiz.Zaman ne kadar hızlı geçiyor.Çok şükür havalarda nispeten serin gidiyor.Ama gün içinde açık havada çalışanların Allah yardımcısı olsun.Klimalı ortamda oruç tutmakla güneş altında çalışarak tutmak arasında,epeyce fark vardır doğrusu.

Efendim cheescake aşkımı bilenler bilir.Geçenlerde Carte d'Or'un Ramazan nedeniyle düzenlediği Lezzet-i Ramazan adı altındaki yarışmaya ben de bu tarifimle katıldım.Aslında yarışma demek de pek hoşuma gitmiyor ama konsept bu olduğu için öyle diyorum dondurmalı blogda yazıma ve tarifime ulaşabilirsiniz.

Herkese çok yemekli,bol eğlenceli,sağlık ve huzur dolu bir hafta diliyorum

Sevgiyle kalın..............

Yola Devam Yonca Gıda'ya Selam



Sevgili Sevil Yonca Gıda'nın etkinliğine beni de davet etmişti fakat bebenin okulda toplantısına katılmak zorunda olduğumdan gidememiştim.Bu şekilde az da olsa bir katkım olacaksa yapmak isterim.



TÜTER, BLOGGER’LAR İLE BİRARAYA GELDİ

Ayşe Tüter, İstanbul’lu bayanlar ile buluştu.

Yonca Gıda, İstanbul’lu blogger bayanlar ile ünlü yemek danışmanı Ayşe Tüter’i bir araya getirdi. Etkinlikte hem birlikte kahvaltı edip hem de Ayşe Tüter ile sohbet etme imkânı bulan blogger lerın keyfine diyecek yoktu.

Yonca Gıda yetkililerinin yaptığı marka ve ürün tanıtımlarının ardından, Yonca Gıda ürün özelliklerini anlatan Ayşe Tüter ayrıca ünlü tariflerini de sevenleri ile paylaştı. Bayanların yemeklerle ilgili tüm sorularını yanıtlayan Ayşe Tüter kendisine gösterilen yoğun ilgiden de çok memnun kaldı.

İstanbul İTÜ Maçka kampüsü sosyal tesislerinde düzenlenen etkinliğe katılan Yonca Gıda yetkilileri ‘ İzmir ve Ankara’dan sonra etkinliğimizin İstanbul ayağını da gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Diğer illerde de bu gibi etkinlikler gerçekleştirmeye devam edeceğiz.Bunun içinde çalışmalarımız devam etmekte..’ diyerek bu tür buluşmalarının diğer illerde de devam edeceğini belirttiler.

KREPTEN PASTA


YAPIMI BİRAZ ZAMAN ALIYOR AMA DEĞİYOR:)
KLASİK KREPLERİ PİŞİRDİM .ARALARINA K.ŞANTİ SÜRDÜM ÜST KATINADA :
1YK NİŞASTA
1YK KAKAO
1YK UN
2 BARDAK SÜT
1YK.ŞEKER
PİŞTİKTEN SONRA 1 BARDAK ÇİKOLATA EKLEDİM .
GERÇEKTEN ENFES OLDU:)))))

KREP:
  • 2 YUMURTA
  • 1BARDAK SÜT
  • 1BARDAK UN
  •  1Ç.KAŞIĞI TUZ



 

Son Post mu Bu Yoksa?

Merhabalar dostlar...
Bir karabuluttur gidiyor üzerimizde...
Belki de son posttur bu dedim, bildiğiniz üzre blogspot. hunharca kapatılıyor.:(
Emeklerimiz Boşamı gidecek, ne yapacağız bilinmiyor şuanda ama tek dileğim kapatılmamasıdır..
Bloglarımıza Dokunmasınlar!!!!!!!!
Kendinize iyi bakın...
Sevgilerimle..

ÇEÇİL PEYNİRLİ MİNİ PİDE

1 P.KABARTMA TOZU
1BARDAK YOĞURT
1 BARDAK SIVIYAĞ
1 YUMURTA
1TK TUZ
2 YK SİRKE
ALDIĞI KADAR UN
İÇİ:
BPEYNİR-ÇEÇİL PEYNİR-1 YUMURTA AKI(SARISI ÜZERİNE)
HAMURU YOĞURALIM KLASIK MINI PİDE ŞEKLİNİ VERELİM İÇİNE HARCIMIZI DOLDURUP ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRELİM .FİRİNDA 180 DERECEDE PİŞİRELİM.
AFİYET ŞİFA OLSUNNNNNNNNNN

Patates Salatası

İyi akşamlar.
Hiç eve bir yiyecek hayal ederek geldiğiniz oldu mu?Gerçi ben çoğu zaman öyle gelirim ama bugün bu hissiyat tavan yapmıştı.Öyle karışık,zor bir şey de değil en basitinden patates salatası.Ama kokusu burnumda geldim eve doğrusu.Bazen en basit olan,en güzel olandır.Hemen çabucak yapılabilecek bir salata.İster yemeğin yanına,ister çayın yanına.Eğer haşlanmış patates ve biraz yeşillik varsa salatayı bitti sayın.
Haşlanmış patates itina ile soyulur.Bolca yeşil soğan,ince kıyım doğranır,maydanoz,dereotu ve istediğin her tür baharat ile harmanlanır.Karabiber,pul biber,kekik biraz fesleğen,tuz,limon ve sızma zeytinyağı olayı şölene çevirip nefessiz yenilen,nefis bir salata ile gece noktalanır.
Afiyet olsun.Hayaliniz bol,umudunuz sonsuz olsun.................

PAMUK POGACA



Tarifin orijinali http://www.tarcininmutfagi.com/ 'a ait.Benim ilk denedigimden beri begendigim,her seferinde de olumlu sonuc elde ettigim bir pogaca.Ayni pastanelerdeki o minik pogacalar gibi oluyorlar.Tabii ki bunun da güzel olmasinin püf noktasi da hamurun yumusak yogurulmasi.Daha denemeyenler varsa deneyin derim.

MALZEMELER:

1 su bardagi ilik su,
1 su bardagi ilik süt,
1 su bardagi siviyag(ben 3/4 su bardagi kullandim),
1 paket yasmaya,
5 yemek kasigi tozseker(ben 4 kasik kullandim),
2 seker kasigi tuz,
1 yumurta sarisi,
aldigi kadar un.

YAPILISI:

Hamur yogurma kabinin icinde mayayi sekerle erittim.Ilik süt ve suyu,yagi ve tuzu ekledim.Unu yavas yavas katip, yumusak bir hamur yogurdum.Kabin üzerine strec folyo örtüp 10 dakika kadar beklettim.Yaglanmis veya kagit serilmis bir tepsiye,cevizden biraz daha büyük parcalar kopartip elimde yuvarlak yaptiktan sonra fazla yaklastirmadan dizdim.Tekrar en az 45 dakika beklettim.Bu süre sonunda üzerlerine yumurta sarisi sürdüm ve önceden isitilmis 230-250 dereceli firinda kizarana kadar pisirdim.Pogacalar pistikten sonra üzerlerini temiz bir havluyla örtüp, ilindiktan sonra servis yaptim.


Not:Bayatlayan pogacalarinizi degerlendirmek istiyorsaniz eger,yukaridaki gibi tost makinesinde arasina kasar dilimi koyup bastirabilirsiniz.Böyle de cok lezzetli ve yumusacik oluyorlar.

KOLAY YOGURT CORBASI

Bu cok lezzetli ve kolay corbayi, http://hobievigardenya70.blogspot.com/ arkadasimin ev sahipligi yaptigi, Iftar bereketi etkinligi 2/4. hafta'ya gönderiyorum. Arkadasimiza kolay gelsin. Tarif artik kapali olan ebrulitatlar blogundan arkadasimiza ait.

Malzemeler:

2 -3 yemek kasigi siviyag
2 yemek kasigi un
1 corba kasigi silme salca
1 cay bardagi yogurt
4 su bardagi su
2 dis sarmisak
nane, karabiber, tuz

Yapilisi:

Öncelikle 1 cay bardagi yogurdu, 4 su bardagi su ile ayran haline getirin. Sonra 2-3 yemek kasigi siviyagla, 2 yemek kasigi unu kavurun (unu yakmadan). Daha sonra üstüne 1 yemek kasigi salcayi ilave edin. Biraz daha kavurup, ayrani ekleyin. Kaynamaya basladigi anda sarmisaklari icine rendeleyin. 5 dakika kaynatin. En son tuzu, naneyi ilave edip cok az daha kaynatip, ocaktan alarak servis yapin.
AFIYET OLSUN!

ARKADAŞIMIN OĞLU İÇİN DOĞUMGÜNÜ MAMALARI YAPTIK:)))))))))













 
 


 
 










HERKESE GÜZEL HAFTASONLARI DİLİYORUM:))))))))))
 
MERYEM İN YAKIN ARKADAŞI NEHİR............
ANNESİDE BENİM ARKADAŞIM PINAR:))))))))))))
 
 
BU MAMALARDA PINAR IN OĞLU METE İÇİN YAPILAN PASTALAR .
 
OF ÇOK YORULDUK.....BENCE DEĞDİ...SİZCE:))))))))))))))))





 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler