Yeni Konular

TAHİNLİ ÇÖREK

 MERHABALAR...SIKSIK YAPAR OLDUĞUM BU TARİFİ SİZE TEKRAR VERMEK İSTEDİMM....NEFİS BİR TAT OLUYOR KAT KAT....

 GERÇEKTEN ENFES OLDU.İÇİ KATMER KATMER :)
MUTLAKA YAPIN DERİM...
250 ML SÜT
125 GR SIVIYAĞ
2 YUMURTA-1 TANESİ ÜZERİNE-
1 KÜP YAŞ MAYA
1YÇKAŞ. ŞEKER
2Y.KAŞIĞI TUZ
ALDIĞI KADAR UN .
HAMURU YOĞURDUM .1 SAAT MAYALANDIRDIM.
ŞEKLİNİ VERDİM .ARALARINA TAHİN VE TOZŞEKER KARIŞIMI SÜRDÜM .ŞEKİL VERİLMİŞ ŞEKİLDE30DAKİKA DAHA  MAYALANDI VE HARİKA BİR BİÇİMDE KABARDI...
 

HAMURUMUZ YOĞURALIM VE 40 DAKIKA DİNLENDİRELİM .
ARDINDAN 3 E BÖLELİM .1 BÜYÜK
BİR DAHA KÜÇÜK
1 EN KÜÇÜK:)
BUYUK PARCAYI 5 TOP YAPALIM .HERTOPU TATLI TABAGI KADAR ACALIM VE ÜSTÜSTE TEPSİYE SERELİM .
İÇTEN DIŞA DOĞRU 4 PARÇAYA BÖLELİM .8 KISIM OLUŞUCAK.
KISIMLARI İÇTEN DIŞA KATLAYALIM .
2. KAT HAMURUMUZADA AYNI İŞLEMİ UYGULAYALIM .
SON HAMURUDA TOP YAPIP 2 KAT HALİNDE AÇIP ARASINA TAHİNLİ KARIŞIMI SÜRELİM  VE EKMEĞİN KALBİNE YERLEŞTİRELİM .
FIRINDA 170 DEREDE AĞIR AĞIR PİŞİRELİM .İÇİ ÇİĞ KALMASIN .
 BU TARİFİ YABANCI BİR SİTEDEN ALDIM.
KENDİSİNİ İZLEMEKTEYİM ZATEN..HARİKA ŞEYLER YAPIYOR.
BENCE SİZDE BİR GEZİN:)))))))

http://www.blogoye.org/kuhinjica/62755/Poga%E8a+%22cvet%22.html


Afili Hamur Kızartması, Cumartesi Sofrası ve Dahası ...

Merhabalar :)
Gelelim soframıza!!! Nasıl ortaya çıktı?? Şöyleki cankuşumla msn de muhabbet ederken karnım yavaş yavaş zil çalmaya başladı.. "al sana hediyem olsun" dediği bir fotoğrafta barutu ateşledi.. Tarifini istedim verdi harekete geçmeye karar verdim.. Yanına bir de tatlı olsun dedim, bir de salata, bir de aperatif, birde mantar.. "Mantar deme bana" dedi, gülüştük.. "Bende geleyim " dedi iç geçirdik, sanal da olsa duyguları hissettik ve ben geçtim mutfağa.. Sonuç mu aşağıda..
Bir de bloğuma yeni bir kategori ekledim.. " PAPATYA TARİFLERİ " Lütfen ziyaret edin..:))

Hamur kızartmasına gelince;
Malzemeler:
3 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
2-2,5 su bardağı un
Kızartmak için: bolca sıvıyağ

Yapılışı:
Un hariç tüm malzemeler sırayla eklenip güzelce çırpılır ve kabarması için beş dakika beklenir..
Beş dakikanın sonunda öncelikle 2 su bardağı un eklenip yoğrulur daha sonradan kalan yarım su bardağı un azar azar eklenerek yumuşak ile sert arası bir hamur elde edilir..
Hamur merdane ile açılıp kalp kalıplarla kesilip kızdırılmış bol yağda arkalı önlü kızartılır..
İsteğe bağlı olarak reçele bandırılıp afiyetle yenir..

Afiyet bal şeker olsunn:))

Başka neler yaptım ?
- ıspanaklı kek
- mercimek köftesi
- mercimek köfte tabanlı yoğurtlu kus kus salatası
- yumurtalı fasülye kavurması
- kanlıca mantarı kızartması
- karışık turşu tabağı 
- miss gibi çayy

{ link olmayan tarifler eklenecek:) }

ELMALI FINDIKLI KEK



HERKESE MERHABALAR........

GEÇEN AKŞAM ANİDEN MİSAFİRİM GELDİ ...EN KOLAY ŞEY KEK.....
BİRAZCIK SÜSLÜ YAPTIM İNANIN PARÇASI KALMADI...BİR O KADAR DA KOLAY.......

 MALZEMELER::::::::::

3 YUMURTA
1 BARDAK SIVIYAĞ
1 BARDAK SÜT
 1BARDAK ŞEKER
 1PK KABARTMATOZU
1TATLI KAŞ. TARÇIN
1 KÜP DOĞRANMIŞ ELMA-İÇİNE-
2.5 BARDAK UN
1 BARDAK İRİ ÇEKİLMİŞ FINDIK


ÜZERİNE :::1 ELMA.(HALKA DİLİM-ORTASINA FINDIK-)

180 DERECDE 30 DAKİKADA HAZIR.

AFİYET ŞİFA OLSUNNNNNNNN.............

DİYABETİK PASTA

DİYABETİK PASTA


KEKİ:
3YUMURTA
1BARDAK LIGHT SÜT
1 BARDAK TATLANDIRICI
2YKAŞ.KAKAO
1PK KABARTMATOZU
2 BARDAK LIGHT UN
KEKİMİZŞİ BORCAMDA PİŞİRELİM .ILINDIKTAN SONRA PUDINGIMIZI DOKELIM..
PUDING:
500 ML LIGHT SÜT
2YK KAKAO
1PK 40 GR LIK LIGHT ÇİKOLATA-BUNU PİŞTİKTEN SONRA EKLEYELİM-
YARIM BARDAK LIGHT UN
YARIM BARDAK TATLANDIRICI
PİŞİRELİM İÇİNE 1 PK ÇİKOLATAMIZI EKLEYİP 5 DAKİKA ÇIRPALIM.
PİŞEN KEKİMİZİ ÇOK AZ LIGHT SÜTLE ISLATIP PUDINGIMIZI DÖKELİM .
AFİYET ŞİFA OLSUNNNNNNNNN


TARİFİ TADINA DOYAMADIM DİLEĞİN EV SAHİPLİĞİ YAPTIĞI DİYET TATLILAR ETKİNLİĞİNE GÖNDERİYORUM:)
http://tadinadoyamadim.blogspot.com/

Komili Komili Komili

Herkese merhaba,
Geçenlerde yine mükemmel bir etkinliğe katıldım.Sevgili Zeynep ile hem güldük,hem pişirdik, hem yedik.
Komili zaten sürekli kullandığım bir marka olduğu için,gönül rahatlığıyla misler gibi yemeklerimizi yaptık.


Eskiden zeytinyağımı kekikle,biberiye ile damak zevkimize göre kendim aromalandırırdım.Artık o kadar çok çeşit var ki,sizin yapmanız gereken sadece seçmek.Komili bizim için her şeyi düşünmüş zaten.


Eks Mutfak'da gülen yüzler,gülen gözler ile nefis yemekler yaptık.Sevgili şefimiz Barış Aytekin,yine her zaman ki esprili yorumları ile gecemize renk kattı.

Yaptıklarımız içinde en fazla yediğim,bu nefis keçi peynirli köz biberlerdi.Yemeye doyamadım doğrusu.

Bu da sevgili Zeynebin yemeye doyamadığı,hünkar beğendi.Yaparken baya emek verdik doğrusu.


Eks Mutfağın bize ikramı sarımsaklı ekmekler.Keçi peynirli köz biberlerle çok yakışıyordu.

Final karakuş tatlısıyla,tatlıya bağlandı.

Ağzınız tatlı,eviniz huzurlu olsun...............

Apfel Walnuss Kuchen / Elmalı Cevizli Kek

Selamlar,

Bu pazar Ayçalar da çaya davetliydim.Giderken Ayça'nın çok sevdiği elmalı,cevizli doğaçlama keki yapıp götürdüm.Çok sevildi ve afiyetle yenildi..

Elmalı Kek

Malzemeler
100 gr oda sıcaklığında tereyağ
125 gr şeker
4 yumurta
1 vanilya şekeri
minicik tuz
1 kutu krema
2 yemek kaşığı tepeleme bal
1/2 su bardağı elma püresi
1,5 çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı limon suyu
1/2 su bardağı ceviz kırığı
2 su bardağına yakın un
1 paket kabartma tozu

Elmalı Kek

Hazırlanışı

Kek kalıbı yağlanıp önden hazır edilir.

Diğer malzemeler sırasına göre eklenip teker teker çırpılır.

Karışım yağlanmış kek kalıbına dökülüp ısınmış fırında 175 c de yaklaşık 35-40 dk pişirilir.

Kek ılındıktan sonra tel üzerine alınıp havalandırılıp servis tabağına alınır.

Elmalı Kek

Tepesine, dilerseniz pudra şekeri ve limon suyunu karıştırıp süsleyebilirsiniz..Ben limon suyu ve portakal suyunu karıştırıp kullanmıştım..

Petekli Kalıp

Not:Kullanmış olduğum fildişi çikolatalarım Amerika'dan gelmiştir bilgilerinize..

Yabanmersinli,Çikolatalı Vanilyalı Muffin

Merhabalar sevgili dostlar..
Evi en çok kek kokusu sarınca seviyorum ben:)
Kapalı da olsa kapılar heryer doluyor mis gibi... Vanilya kokusu, çikolata aroması.. Nefis..
Yanına çay olmasın ama meyve suyu olsun.. Kek tatlı ya yanında vişne suyu olsun..Güzel bir hayal..
Niye gerçek olmasın.. Olsun mu? Olsun tabii haydi mutfağa o zaman :)

Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 paket toz vanilyalı puding
1 çay bardağı yaban mersini
1 çay bardağı damla çikolata
Aldığınca un

Yapılışı:
yumurta ve şeker mikser ile iyice çırpılıp, süt ve sıvıyağı eklenerek çırpma işlemi sürdürülür..
Sırası ile, kabartma tozu, vanilin, toz puding eklenip en son azar azar un ilavesi ile akışkan kek kıvamı elde edilir ve yaban mersinleri ile çikolatalarbilave edilip harmanlanır...
Oluşan kek karışımı muffin kalıplarına paylaştırılıp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirilir..

Afiyet bal şeker olsun..

MUZLU QUARK


Yanda gördügünüz bu tatlinin yapilisi hem kolay,kolay oldugu kadar tadi hafif ve cok lezzetli.Benim cocuklarim da bunun tadina bayiliyorlar.5 dakika icinde hazirlanabiliyor.

Malzemeler:

250 gr quark(süzme yogurt)
1 su bardagi süt
2 yemek kasigi tozseker
yarim limonun suyu
2 adet muz

Yapilisi:

Derin bir kabin icine quarki ve sekeri koyalim.Cirpma teli ile köpürünceye kadar cirpalim.Sütü de ekleyip cirpmaya devam edelim,en son limon suyunu ekleyelim.Sonra muzu dilimleyerek icine katalim ve kaselere bosaltarak servis yapalim.
Not:Sekeri az ise size daha fazla koyabilirsiniz,ayrica eger kivami koyu ise biraz daha süt ekleyebilirsiniz.

AFIYET OLSUN!

KARAMELLİ MISIR


ÇOCUKLUĞUM BAĞDAT CADDESİNDE GEÇTİ...
80 LER KUŞAĞIYIM VE O ZAMANLARDA SİNEMALAR ÇOK MODAYDI:)
İŞTE BU KARAMELLİ MISIRLAR BANA O ZAMANLARIMI HATIRLATTI...
BİRDE ÇİKOLATALI MISIRLAR VARDI...ONLARDAN YAPAMADIM .İNŞALLAH YAKIN ZAMANDA ONLARIDA DENEYECEĞİM..GERÇEK ÇİKOLATALI GİBİ DEĞİLDE SOSLU GİBİLERDİ...BELKİ HATIRLAYAN ÇIKAR....

MISIRLARI PATLATTIM .1 BARDAK MISIR KULLANDIM.

SOĞUYUNA KADAR BİR TENCEREYE:
1 BARDAK ŞEKER
1YKAŞ SU
1YKAŞ.TYAĞ
1TKAŞ.LİMON
1YKAŞ.BAL
EKLEDİM .KARAMEL KIVAMINA GELENE KADAR KAYNATTIM .KÖPÜRÜNCE İÇİNE MISIRLARIMI VE 1 BARDAK KIRIK CEVİZ ATTIM..

HIMM SONRASI HARİKA:)
ASLINDA HAFİF DİŞE YAPIŞAM YAPTI..BUNUN SEBEBİDE SU.AMA SU KOYMAYINCADA TAMAMEN KROKAN OLUYOR.ONUDA DENEDİM BENCE BU TARİF EN İYİSİ:)
DENEYİN DERİM .YİYEN HERKES BAYILDI:)
AFİYET ŞİFA OLSUNNNNNNNNNN

Muzlu Diyabet Kurabiye (Sıfır Un-Sıfır Şeker)



Merhabalar..
Mübarek perşembe' yi, Cuma' ya bağladığımız bu güzel akşamda, tüm hayır ve bereketin üzerinize, evlerinize olmasını temenni ediyorum...
Üst üste kurabiye veriyorum :) Olsun bu kurabiyeyi vermeliyim..
Tümm diyabetliler, diyet yapanlar, sağlıklı yaşamak isteyenler yanii herkes buraya..
Öyle nefis bir lezzetle tanıştım ki anlatamam.. Babacığım için hazırladığım bu kurabiyeleri bugün iki posta yaptım:) O kadar beğenildi yani:)
Dün kurbağalar sardı blogları dedim, sonra yalancı çoban gibi ortada kaldım:)) Çünkü yazımı yayınladıktan bir saat kadar sonra kurbağa falan kalmamıştı:)) Bende yazmış olduğum şeyi silmedim niyeyse:) Öylece kalakaldım:) Efendim bloglara kodlu olarak eklenen bazı şeylerde sorun yaşanmış sanırım ondan böyle birşey olmuş, neyse ki geçti gitti:)) Ama yazıların büyütülmüş olmasını beğenen okuyucularım oldu bende büyük yayınlamaya karra verdim:)
Yine dönüyorum kurabiyelere.. Sevgili Özge bu kurabiyelerin mimarı:) Kendisinde gördüğüm vakit işte babama yaraşır kurabiyeleri buldum dedim.. Tıpkı evvelde yaptığım Yine Özge' den öğrendiğim Galetalar gibi:)
Bugün  ufak tefek değişiklikler yaparak denedim, çok beğenildi ve bitti bir kez daha yaptım:)) Beş altı tane birşey kaldı:)
Ben değişiklik yaptım dedim ya, Özge'ciğim nasıl yapmış mutlaka bakınız..
Benden yorumu işte burada;


Malzemeler:
1 adet büyük boy  olgun muz
2 su bardağı yulaf ezmesi
1 su bardağı ceviz içi
1 avuç yaban mersini
3 yumurta akı
Minicik tuz
1 tatlı kaşığı bal


Yapılışı:
Muz rendelenerek şekerini ve aromasını salması için üstü kapatılarak yaırm saat dinlendirilir..
Yulaf ezmesi, ceviz içi ve yaban mersinler mikserde öğütülür ve bir kenara alınır..
Yumurta akları minicik tuz ile mikserde çırpılıp kar halini alınca muz rendesi ve yulaf ezmeli karışım ile buluşturulur ve tahta bir kaşıkla malzemeler iyice harmanlanır..
Karışımdan birer çorba kaşığı alınarak başka bi kaşığın yardımı ile şkillendirilir ve yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirilen kurabiyeler, önceden ısıtılmı 150 deeclik fırında pişirilir..
Kurabiyeler fırında iken sürekli takip edin bir anda kızarıveriyorlar..


Afiyet bal şeker olsun..

Pistazien Schokoladen Kuchen

Bugün anneciğe çaya gelecek olan arkadaşı için keki hazırlamıştım..Tamamen erzak dolabının içersinde bulunan malzemeler doğrultusunda ortaya çıkmıştır kendileri..Üzerinin bitter çikolatasına ise katılmadık nevale kalmamıştır..İlk testi sabah Berk'çiğim yapıp,bana 10 üzerinden 10 puan vermeyi de unutmadı..))Şimdi aşağıda sizlerle tarifini paylaşmaya geçiyorum..)
Fıstıklı Çikolatalı Kek
Malzemeler
4 yumurta
1/2 su bardağı şeker
minicik tuz
125 gr yumuşak tereyağ
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı tepeleme nutella (Almanya'dan)
3-4 damla vanilya aroması
1 tatlı kaşığı portakal çiceği aroması
1 su bardağı damla çikolata (Amerika'dan)
1 yemek kaşığı nestle kahve sütü aroması (İtalya'dan almıştım)
120 gr çiğ Antep fıstığı
1/2 su bardağı kefir
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı kestane unu
Fıstıklı Çikolatalı Kek
Hazırlanışı
Antep fıstıkları 1 yemek kaşığı tereyağ da kavrulup bekletilir.

Yumurtalar,aromalar,şeker,tuz köpük olana dek çırpılır.

Yağ eklenip çırpılır.

Sırası ile diğer malzemeler eklenip çırpılır.
Fıstıklı Çikolatalı Kek
Hamur yağlanmış,unlanmış kek kalıbına dökülüp,175 c de ki fırında yaklaşık
45 dk pişirilir.

Üzeri ise isteğiniz doğrultusunda süslenir.

Not:Ben üzerine Lindt'in kuvertürünü kullanmıştım..
Fıstıklı Çikolatalı Kek
ARKADAŞLAR,BEN BİLİNDİĞİ VE GÖRÜLDÜĞÜ ÜZERE TÜM MALZEMELERİMİ ALMANYA'DAN BİZZAT
KENDİM GİDİP ALIYORUM..BU YÜZDEN BU MALZEMELERİ KULLANIYORUM..SİZLER DENEMEK
İSTEDİĞİNİZ KEKLERİMİN TARİFLERİNDE, DEĞİŞİK MALZEMELER GÖRÜYORSANIZ LÜTFEN
KULLANMAYINIZ VEYA ALTERNATİF MALZEME KULLANINIZ.!BEN 85'TEN BERİ MALZEMELERİMİ
ALMANYA'DAN ALIYORUM..BLOGUM VAR DİYE DEĞİL,YANLIŞ ANLAŞILMASIN..HATTA BOZULUP
ATTIĞIM ÇOK MALZEMELERİM DE OLUYOR..ARADA BANA MAİL YAZAN İZLEYECİLERİME BİLE
ELİMDE OLAN MALZEMELERDEN GÖNDERİYORUM..BELKİ YAKINDA MALZEME SATIŞINA BİLE
BAŞLAYABİLİRİM..HENÜZ KARAR VERMİŞ DEĞİLİM..EMEKLİ OLMAMA AYLAR KALDI VE SONRASI
İÇİN FARKLI PROJELERDE OLABİLİRİM BELKİ..TEŞEKKÜRLER..!

BIBER TURSUSU

Daha önceki yazimda belirttigim köydeki bahceden topladigimiz biberlerden yaptigim tursunun tarifini vermek istiyorum. Bunu http://annemmutfakta.tv/ adli siteden almistim. Gecen sene ilk kez denedim ve sonucundan memnun kaldigim icin bu sene de ayni tarife göre biber tursumu yaptim ve yine harika oldu. Tavsiye ederim.
Malzemeler:
500 gramlik kavanoz
kavanozu dolduracak kadar ince biber
iki dis sarmisak
1 tatli kasigi tozseker
iki tatli kasigi silme tuz
3/4 kücük fincan sirke
kaynar su
Yapilisi:
Biberleri yikayip saplarini kesin ve kavanozlara yerlestirin. Tuzu, sekeri, sirkeyi ve sarmisaklari koyup sicak suyla doldurun. Icinde hava kalmamasi icin bicagin sapiyla biberleri bastirin. Kapagini kapatip ters cevrilmis halde aksamdan hazirliyorsaniz sabaha kadar böylece bekletin. Yaklasik 15 gün icerisinde tursunuz yemeye hazirdir.
Afiyet olsun!
Tarifin orijinalini videolu cekim halinde asagidaki linke tiklayarak görebilirsiniz.
http://www.blogger.com/post-create.g?blogID=8017970766974319723
Hülya hanima bu güzel tursu tarifini bizimle paylastigi icin tesekkür ediyorum.

Zimt Kugeln / Tarçınlı Toplar

Merhabalar,

Bugün,en az ayda 1-2 sefer yaptığım Tarçın'lı Topları tekrar paylaşmak istedim sizlerle..Yapımı kolay,tadımı nefis olan bu topları denediğiniz de kesinlikle çok memnun kalacaksınız..

Fotoğraflar ve tarif geçtiğimiz yıllar da paylaştığımın aynısıdır..

8

Malzemeler
3 adet yumurta akı
minicik tuz
1 paket vanilya
1/2 çay kaşığı tarçın
1/3 su bardağı şeker
650 gr çiğ fındık tozu(az gelirse ekleme yapılacak)
üzeri için fındıklar

5

Hazırlanışı

Yumurta akları minicik tuzla çırpılıp içersine şeker ve vanilya eklenip Yoğunlaşıncaya kadar çırpılır.(yaklaşık 7-8 dk)
Bu karışımdan 2 yemek kaşığı üzeri için ayrılır.)
Tarçın eklenip tekrar çırpılmaya devam edilir..
Fındık tozu eklenip önce kaşıkla yedirilip sonra elle yoğrulur.
Ne zaman ele yapışmazsa o zaman hamur hazırlanmış demektir.
Hamurdan büyük parçalar kopartılıp rulo yapılır.
Eşit aralıklarla kesilip toplar hazırlanır.
Tepelerine minicik ayırmış olduğunuz karışımdan koyulup, üzerlerine fındık oturtulur.

Isınmış fırında 175 c de yaklaşık 20 dk pişirilir.

724

İglo Yemek Kursu

Geçtiğimiz hafta, Tijen'ciğimin sayfasında İglo
sponsorluğunda Hobimle Mutluyum atölyesinde yapılacak olan yemek kursu için bende form doldurmuştum..Pazartesi günü güzel haberi hem Tijen'den, hem de beni tebrik eden arkadaşlarımdan öğrenmiş oldum..O akşam ki mutluluğum görülmeye değerdi..))

Dün akşam iş çıkışı arkadaşım Aylin'ciğimle, Fenerbahçe'de ki Hobimle Mutfak Atölyesine gittik..Ortam çok güzel ve sıcaktı..Tijen'ciğimle de yakından tanışmanın mutluluğunu ayrıca yaşamış oldum..Blogunda ki o sıcaklığı,pozitifliği aynen karşısındakilere yansıtan bir arkadaş..İyi ki o'nu tanımışım diyorum..

Eğitmenimiz Hüseyin Kurt eşliğinde birbirinden leziz yemekler yaptık..Yaptığımız yemekleri teker teker aşağıda sizlerle paylaşıyorum..
İglo Yemek Kursu
Tereyağda çevrilmiş İglo karidesli,Cheddar peynirli Salata

Not:İglo karides herkese tavsiye edilir..Tek kelimeyle harikaydı..Tüm katılımcılar benimle bu konuda hem fikirdiler..
İglo Yemek Kursu
Tarhanalı İglo mezgit ve Prenses patates..

İglo mezgitler,tuzla çırpılmış yumurtaya batırılıp,sonra tarhanaya bulanıp fırında pişirildiler..Aşağıda küçük fotolara bakınız lütfen..Patatesler fırına verildiler..
İglo Yemek Kursu
İglo soya fasulyeli ve kaşarlı güveç..

İglo bezelyeli,safranlı, tavuk suyuna pilav..

Kursun sonunda, hepimiz yaptığımız yemeklerin tadına baktık şarap eşliğinde..Kimilerimiz de paketleyip evlerine götürdüler..
Bu güzel gece için, İglo'ya ve Tijen'ciğime ben ve Aylin adına gönülden teşekkürler..Ayrıca Şefimiz Hüseyin beye ve yardımcısına da teşekkürlerimizi gönderiyorum..
İglo Yemek Kursu
Grup olarak hazırladığımız pilav,güveç..
İglo Yemek Kursu İglo Yemek Kursu İglo Yemek Kursu İglo Yemek Kursu İglo Yemek Kursu

İglo Yemek Kursu İglo Yemek Kursu İglo Yemek Kursu İglo Yemek Kursu İglo Yemek Kursu
 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler