Yeni Konular

İglo Yemek Kursu

Geçtiğimiz hafta, Tijen'ciğimin sayfasında İglo
sponsorluğunda Hobimle Mutluyum atölyesinde yapılacak olan yemek kursu için bende form doldurmuştum..Pazartesi günü güzel haberi hem Tijen'den, hem de beni tebrik eden arkadaşlarımdan öğrenmiş oldum..O akşam ki mutluluğum görülmeye değerdi..))

Dün akşam iş çıkışı arkadaşım Aylin'ciğimle, Fenerbahçe'de ki Hobimle Mutfak Atölyesine gittik..Ortam çok güzel ve sıcaktı..Tijen'ciğimle de yakından tanışmanın mutluluğunu ayrıca yaşamış oldum..Blogunda ki o sıcaklığı,pozitifliği aynen karşısındakilere yansıtan bir arkadaş..İyi ki o'nu tanımışım diyorum..

Eğitmenimiz Hüseyin Kurt eşliğinde birbirinden leziz yemekler yaptık..Yaptığımız yemekleri teker teker aşağıda sizlerle paylaşıyorum..
İglo Yemek Kursu
Tereyağda çevrilmiş İglo karidesli,Cheddar peynirli Salata

Not:İglo karides herkese tavsiye edilir..Tek kelimeyle harikaydı..Tüm katılımcılar benimle bu konuda hem fikirdiler..
İglo Yemek Kursu
Tarhanalı İglo mezgit ve Prenses patates..

İglo mezgitler,tuzla çırpılmış yumurtaya batırılıp,sonra tarhanaya bulanıp fırında pişirildiler..Aşağıda küçük fotolara bakınız lütfen..Patatesler fırına verildiler..
İglo Yemek Kursu
İglo soya fasulyeli ve kaşarlı güveç..

İglo bezelyeli,safranlı, tavuk suyuna pilav..

Kursun sonunda, hepimiz yaptığımız yemeklerin tadına baktık şarap eşliğinde..Kimilerimiz de paketleyip evlerine götürdüler..
Bu güzel gece için, İglo'ya ve Tijen'ciğime ben ve Aylin adına gönülden teşekkürler..Ayrıca Şefimiz Hüseyin beye ve yardımcısına da teşekkürlerimizi gönderiyorum..
İglo Yemek Kursu
Grup olarak hazırladığımız pilav,güveç..
İglo Yemek Kursu İglo Yemek Kursu İglo Yemek Kursu İglo Yemek Kursu İglo Yemek Kursu

İglo Yemek Kursu İglo Yemek Kursu İglo Yemek Kursu İglo Yemek Kursu İglo Yemek Kursu

Sütaş Tatlımmm Kıymetlimmmm

Merhabalar efendim,evet biliyorum uzun zamandır tarif vermiyorum ama az kaldı hayırlısı ile Ramazan ayında bol bol tarif yayınlayacağım.Bu aralar biraz etkinlik ağırlıklı oldu blogum farkındayım.Fakat bu etkinlikleri çok seviyorum bir sürü şey öğreniyor,yeni insanlar tanıyor,aynı zamanda arkadaşlarımı görme fırsatı yakalamış oluyorum.



Geçenlerde yine Sütaş Tatlımm'ın tatlı davetlisi olarak Yıldız Parkı'nda Dahill İstanbul'da buluştuk.Bu muhteşem manzara ile hem güzel sohbetler ettik,hem yemek yedik hem de Şef Semen Öner'in güzel esprileri eşliğinde Sütaş Tatlımm ile pratik ve lezzetli tatlarla buluştuk.



Hem gözümüz hem midemiz bayram etti.Sütaş normalde ürünlerini kullandığım ve gerçekten çok güvendiğim bir marka.Sütaş Tatlımm'a gelince ben daha önce almamış olmama rağmen bebeden dolayı yemişliğim var.Efendim bizim aile biraz midesine düşkün olduğundan piyasada ne çıkmış,ne güzelmiş bilir ve mutlaka denemek için dahi olsa bir alır.



Sütaş Kategori Pazarlama Koordinatörü Tülay Dalkılıç'ın anlatımıyla



Sütaş’tan bir tatlı ailesi: Tatlımmm

Türkiye’nin sütçüsü Sütaş, Tatlımmm ile vazgeçilmez tatlı keyfini Sütaş’ın doğal lezzeti, kalitesi ve uzmanlığı ile sunuyor. Sütaş Tatlımmm ailesi; “Tatlımmm”, “Tatlımmm Mousse” ve “Tatlımmm Tatlım” ile Sütaş çiftliğinin taze sütlerinin farklılığını taşıyor.

Hayatın hızlı temposunda bir yandan tatlı keyfinden ödün vermeyen, diğer yandan sağlıklı beslenmeye dikkat edenlerin tercihi Sütaş Tatlımmm ailesi, her an her yerde tüm aileye tatlı keyfi yaşatıyor.

Tatlımmm’ın çikolata, bitter çikolata, çilek, muz, fındıklı çikolatalı olmak üzere beş çeşidi bulunuyor. Yemeğe hazır puding Tatlımmm çok pratik. Tüm aile bireylerinin zevkle tüketebileceği Tatlımmm Puding Ailesi aynı zamanda hafif ve sağlıklı.

Tatlım Mousse Türkiye’de bir ilk

Sütaş Tatlımmm ailesinin benzersiz üyesi Tatlımmm Mousse, Türkiye’nin ilk ve tek yemeye hazır “Mousse”u olma özelliğini taşıyor. Köpük köpük yapısı ve yoğun çikolata tadıyla Tatlımmm Mousse, nerede olursa olsun canı tatlı çeken her yaştan herkese doyumsuz bir tatlı keyfi sunuyor. Üstelik çok da hafif; tek küpü sadece 91 kalori…

Tatlımmm Tatlım

Tatlımmm ailesinin çocuklara yönelik pudingi Tatlımmm Tatlım, “çikolata- süt” ve “çikolata- çilek” olmak üzere farklı iki tadı tek küpte bir araya getirerek çocukların gönlünü fethediyor. Tatlımmm Tatlım bol taze süt içeriği ile çocukların sağlıklı beslenmesine ve gelişimine destek sağlıyor.



Benim favorim çilekli ve muzlu idi.Hele çilek kokusu açık havada bulunmamıza rağmen buram buram havayı sarmıştı.



Şef Semen Öner'in hazırladığı bu pratik lezzetler önümüze geldiğinde gerçekten uzun bir süre hayranlıkla baktım.Çilekli bu tatlının tarifi ise o kadar basit ki






MALZEMELER:

­ Sütaş Tatlımmm Çilekli

­ Kedidili Kurabiye

­ Vişne Suyu

­ Nane Yaprağı

Servis: Cam kup

Kedidilleri vişne suyuna batırılır. Kupun kenarlarına dizilir. İçine Sütaş Çilekli Tatlımmm eklenir. Yaz meyveleri ve taze naneyle süslenerek servis edilir.



Hepsi bu ama ben alır elime kaşığı kaşıklar yerim,derseniz hiç hayır demem tam bir atıştırmalık.



Ama o gün orada da dile getirildi,bence biraz daha büyütülmeli gramajları.Tam yemeye başlıyorsunuz bitiveriyor.



O gün çok ama çok güzel ağırlandık.



Tatlıya yer kalsın diye çok yemek yemedim ama herşey çok güzel düşünülmüş ve hazırlanılmıştı.



Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.Ellerine kollarına sağlık


Kahve ile günümüzü noktalayıp evimizin yolunu tuttuk.



Tatlı ve huzur dolu günler..............


Şipsı Baste




Çerkez pastası deyince sizi yanıltmasın bu bilinen pastalardan değil.Çerkezlere özgü bir yemek


Bilen ve yiyen bilir bizim evde de çok sevilen bir yemektir.Aslında ilk kez yaptım bu bizlere has bir yemek olduğundan daha çok bütün aile annemde toplandığımızda annem yapar.




Malzemeler




  • tavuk (ben iki adet but bir adet göğüs eti ile yaptım)


  • mısır unu (mısır ununu tepsiye koyup fırında birazcık karıştırarak kurutuyoruz)


  • 3 adet orta boy soğan


  • kırmızı toz biber


Yapılışı





  1. Tütsülenip iyice yıkanan tavuklar tencereye konulup biraz tuz ilavesi ile haşlanır


  2. Derin bir tencereye doğranan soğanlar biraz tereyağında iyice kavrulur


  3. Kavrulan soğanlara toz kırmızı biber ilave edilip üzerine haşladığımız tavuğun suyu eklenir


  4. bir su bardağı kadar mısır unu çok az suda eritilip kaynayan tavuk suyuna kıvam artırıcı olarak konulur.Bu çorbanın suyu boza kıvamından biraz daha ince olmalı.eğer koyduğunuz mısır unu az gelirse biraz ekleyebilirsiniz ya da çok koyu olursa biraz su ilavesi ile kıvamını ayarlayabilirsiniz


  5. Başka bir tencerede 6 su bardağı su biraz tuz ilavesi ile kaynatılır kaynamakta olan suya 2.5 su bardağı mısır unu ilave edilip iyice karıştırılır.Burada önemli olan unun topaklanmaması.Biraz ateşin üzerinde biraz ateşten alıp tezgahın üzerinde iyice karıştırılır.


  6. Hamur göz göz olup poh poh sesleri çıkarmaya başladığında hamurun altını söndürün ve yuvarlak bir tepsiye hamurunuzu boşaltın kaşığı suyla ıslatarak tepsideki hamuru düzleyin


Çerkez pastanız hazır.Aslında bu yemek resimdede gördüğünüz hamurun ortası havuz şeklinde açılarak havuza doldurulan çorbası ve hamurun kenarlarına haşlanan tavuk etleri dizilerek servis olur.Fakat bu şekilde yemek artık mümkün olmadığından herkesin tabağına dilim dilim kesilen hamuru konulup yanına konulan çorbası ile yeniyor.Bu arada haşlanan tavuk etleri de tabiki serviste yerini alıyor.



Bu yemeği anlatmak zor yemek çok güzel yemek kültürümüz ölmesin değerlerimiz unutulmasın nesilden nesile aktarılsın.Hiç olmassa çocuklarımıza bu değerlerimiz kalsın herşeyin unutıulmaya yüz tuttuğu günümüzde bu kadarını yapabilelim hiç olmazsa



Abicim bu senin içindi bu ilk deneme olmasına karşın çocuklar yiyince anneannemizin yaptığı ile aynı lezzet dediler.O zaman aferin bana

RAMAZAN PIDESI-1



Sizlere harika bir pide tarifi. Bu pideyi gecen sene ramazanda da sürekli yapmistim. Tarifi, http://borulceden.blogspot.com/ arkadasimin blogundan aldim. Hazir pideleri aratmiyor. Biz gurbette yasayanlar maalesef bazi lezzetlere hasret kaliyoruz. O yüzden böyle yiyecekleri kendim yapmaya calisiyorum ve tatlarin hemen hemen ayni olmasina özen gösteriyorum. Bu tarif de benim biraz olsun pide hasretimi gidermis oldu.
Bu güzel pidenin tarifini aynen arkadasimin anlatimiyle iletiyorum ve paylasimi icin de tesekkür ediyorum.
Malzemeler:
500 gr pide için
4 su bardağı un
6 gr tuz (1 tatlı kaşığına yakın)
15 gr yaş maya
350 ml su (2 su bardağına yakın) (su+ süt yapabilirsiniz)
5 gr toz şeker (1 tatlı kaşığına yakın)
1 su bardağı kepekli un
1 yumurta sarısı
çörek otu, susam
Yapılışı:
1. Bir kapta mayayı şekerli suyun içinde eritin. Geniş bir kapta una tuz ekleyerek süzün. Unun ortasını havuz gibi açıp mayalı suyu ekleyip , 10 dk bekletin.
2.Hamuru un serperek 10 dk kadar yoğurun. Yağlanmış geniş bir tencereye hamurun üzerini düzelterek yerleştirin. Kapağını kapatıp etrafını bir bezle örtüp 1 saat dinlendirin.
3.Tezgahın üzerine kepekli un serpin .(ben beyaz un serptim) Mayalanmış hamuru tezgaha alın. Ellerinizle çekiştirerek açın. Parmak uçlarınızla bastırarak pide şekli verin.
4. Fırın tepsisine 1 kaşık kepekli un serperek hamuru alın. Üzerine yumurta sarısı sürün çörek otu ve susam serpin ve yarım saat dinlendirin. Önceden ısıtılmış 220 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
AFIYET OLSUN!

BROWNİ




Malzemeler

  • 160 GR BİTTER ÇİKOLATA
  • 1 BARDAKTAN 2 PARMAK AZ UN
  • 4 YUMURTA
  • 1 BARDAK ŞEKER
  • 1 BÜYÜK KASE TYAĞ

Hazırlanışı

  • ÇİKOLATALARIMIZI VE TYAĞIMIZI BENMARİ USULU ERİTELİM .
  • 4 YUMURTANIN BEYAZINA YARIM BARDAK ŞEKERİ EKLEYELİM VE KAR YAPALIM .
  • 4 YUMURTANIN SARISANADA DİĞER TÜM MALZEMELERİ EKLEYELİM .
  • KATI HARCIMIZA YUMURTA KARIMIZIDA EKLİYORUZ .
  • KURALIMIZ SAAT YÖNÜNDE VE EZMEDEN, HAVALANDIRMADAN KARIŞTIRMAK.
  • KARIŞIMIMIZI YAĞLANMIŞ BORCAMA DÖKELİM .
  • 180 DERCEDE PİŞİRELİM .
  •  
  • BU BROWNİNİN ÖBÜRKÜNDEN FARKI İÇİNDE ÇİKOLATA OLMASI.ÇİKOLATNIN ETKİSİ TABİİKİ HARİKA .HATTA BAZI DİLİMLERDE ISIRINCA ÇİKOLATA AKIYOR:))))))))))))
ÜZERİNEDE 1 BARDAK ÇİKOLATA ERİTTİM VE DÖKTÜM:)))))


Bahçedeyiz.... Mutlu Hafta Sonları..

Merhabalar.... Mutlu sabahlar.. Mutlu Günler sevgili dostlarım...
Bugün cumartesi işteyiz..amaa yarın pazar evdeyiz.. ve bahçedeyiz ve ormana gideceğiz.. Tam da bizim evin karşısında uzuunnn boylu çamları ile kuş cıvıltılarına, karacalara, tilkilere, tavşanlara, kirpilere kısacası doğaya ev sahipliği yapan bir korumuz var.. İnanın orada bir ağaçkakanın sesini dinlemek kadar güzeli yok... Yada guguk kuşlarını..:)) Flash Diskte fotoğrafları yokmuş ormanın amaaa daha sonra paylaşacağım sizlerle:))
Bugün bahçemizi paylaşmak istiyorum sizlerle.. Biliyorsunuz ki kastamonuya Mayıs ayında geldik.. Bir hafta da evin badana boya temizlik ve yerleştirme işlerini hallettik attık kendimizi bahçeye.. Önce diz boyu olmuş otlarını temizledik... Sonra dikenleri ve yaban ısırganlarını.. Isırganları değerlendirmek istedik ama artık çok büyümüşlerdi ve amacına ulaşmazdı..
Neyse efendim bahçe önce bellendi, sonra çapalandı hepsinde annemin, benim ve kardeşimin emeği geçti.. Çok yorulduk ama çok zevkle yaptık.. Güldük eğlendik..:)) Yeni kazılmış toprakta çıplak ayak gezmek gibisi yoktur.. bunun zevkini tarif edemem:)) bakınız bahçeyi kardeşim belliyor:)) bende o sırada annem ve babamla mola vermişim fotoğraf çekip ayran içiyorum:))
....sonra ekim yerleri hazırlandı ve barbunya fasülyeler, çalı fasülyeleri, bezelyeler, domates fideleri, bamyalar, dereotları,karalahana, beyaz lahana , semizotları, maydonoz, patlıcan fideleri, biber fideleri, dolma biber fideleri, sakız kabağı,  ekildi bir bir.. ve büyümeye başladı... Daha bir çok ürün vermedi meyvesini ama verme aşamasında...
Öncelikle benim için en değerli olanlar çileklerden başlamak istiyorum.. Çileklere köydeki komşular çok iyi bakmışlar yokluğumuzda sağolsunlar.. Geldiğimizde çiçekteydi.. Yaklaşık bir ay yedik çileklerini..
İşte çiçekteki çilekler..

sonra o çiçekler çileğe dönüştü ve ben sabırla bekledim kızarmalarını..

ve bir ay boyunca her gün sabahları yaptığım hasat... aldığım zevk paha biçilemez..

Buyrun fasülyelere;bunlar barbunya fasülyesi..
Bunlarda semizotları toplamaya az kaldı..
Bunlar bezelyeler dökmeye başladı daha içleri dolacak....
Ve bezelyeler gelin gibi bembeyaz çiçeğe büründüler bakınn...

Bunlar maydonozlarımız...
ve biberlerimiz daha tomurcuklandılar henüz... çiçek açacaklar..
bunlar da kabaklarımız daha çiçek açmadılar.. çiçeklerinden dolma yaparız belki ne dersiniz:))


Bu haftalık bahçe kesitlerimiz bu kadar canlarımmmm:))  haftaya geri kalan ürünleri göstereceğim sizlere.. :))
Son olarak bizim fabrikanın maskotunu göstermek istiyorum size.. Karşınızda Hindi Hüsmenn:)) Şu anda tüy değiştirme zamanı o yüzden pek havalı görünmüyor:))

Bu haftalık bu kadar canlarımm..:)) İnanın insanın kendi yiyeceğini kendi yapması kadar güzel birşey yok.. Bundan sonra Allah kısmet ederse her cumartesiyi bu konuya ayıracağımm ve sizlerle doğal yaşamımı paylaşacağımm:))
Mutlu hafta sonları diliyorum sizlere..
Sevgilerimle..
Deniz, çilek kızınız, kalpkurabiyeniz..

Sacher Torte

Viyana'dan, yerinden gelen hakiki sacher tortenin fotoğraflarını paylaşmak istedim sizlerle..Daha önce tadını bilmeyenler nedense pek sevmediler sacher torteyi..Ben ve bizimkiler çok sevdiğimizden hemen o gün bitirdik hepsini..
Sachertorte
Aslını bildiğimden hiç denemedim bu zamana kadar..İçersine konulan marmelat ve çikolatasını burada bulamadığımdan olsa gerek..Yine de sizler için aslına yakın olan bir tarifimi paylaşacağım yakında..
Sacher Torte
Malzemeler
130 gr tuzsuz tereyağ
130 gr bitter çikolata
100 gr pudra şekeri
6 yumurta
80 gr şeker
130 gr un
arası için kayısı reçeli

Üzeri için
150 gr çikolata
75 gr hindistan cevizi sütü
Sacher Torte

Sacher Torte

DOMATESLİ ŞEHRİYE PİLAVI


2 BARDAK ARPA ŞEHRİYE
3 DOMATES RENDESİ
3YK.SIVIYAĞ
1 KASE T.YAĞ İLE İYİCE KAVRULUR.KAVURURKEN İÇİNE TUZUNU ATIN ŞEHRİYELERİN KIRILMASINI ÖNLER.
ÜZERİNİ 1 PARMAK GEÇECEK KADAR KAYNAR SU EKLEYİN SUYUNU ÇEKTİRİN.
AFİYET OLSUN

Yalancı Ekmek Kadayıfı

Merhabalar:))
Bugün kendimi sessize aldım dostlar:) sebebi ise bademciklerimin şişmesinden sebep olan ses kısıklığı.. Biraz da halsizim sizleri ihmal ediyorum:( Bugün Hilal ablamla da konuştuk o da benim gibi fısır fısır garibim kıyamam:)) Tez zamanda şifa diliyorum kendime, Hilal Ablama ve tümm gripzedelere...:))
Bugün sizlerle çok ama çok yalancı bir tarifle karşınızdayımm:)) Çok severek takip ettiğim bloggerlardan Serap Hanım o güzel bloğunda çook şirin bir etkinliğe ev sahibeliği yapıyor.. Bloğu çok çok özel olduğundan bende kendisi için cuma gününden pazar gününe kadar üç değişik tarif hazırladım.. İlki şuanda tarif edeceğimm en yalancı olanı:)) Düşündüm düşündümm, dedim ki öyle birşey olsun ki hem adıyla hem tadıyla kandırsın:)) Ortaya da bu katı kıvamlı irmik tatlısı çıktı... Ben farklı bir isim planlarken annem kız bu ekmek kadayıfı gibi olmuş deyinceee voila dedimm:) Bulduummm:)) Sahiden de çok yalancı ben bile pes dedim kendime:)) İyi ki yalancılık huyum değil:))

İşte tatlım..Serap Hanımın etkinliğine gidiyorr :))

Malzemeler:
1 lt. süt
10 çorba kaşığı irmik
10 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilin
1 çorba kaşığı tereyağ

Taban İçin:
Yarım paket yulaflı bisküvi
100 gr. tereyağ

Üzeri İçin:
Çilekli sos
Granül çikolata

Yapılışı:
İlk olarak yulaflı bisküviler rondodan geçirilip erimiş tereyağı ile yoğrulur.. Tatlının konulacağı servis kabına bastırılarak yerleştirilir..
Bir tencerede süt, irmik ve tozşeker karıştırılarak pişirilir, kaynamaya yakın vanilin ve tereyağı eklenip iki dakika daha kaynatılarak ocaktan alınıp bisküvili karışımın üzerine döklüp üzeri düzeltilerek soğuyana dek bekletilip buzdolabına alınır.. Buzdolabında yaklaşık 3 saat dinlendirilen tatlı geniş ağızlı bir bardak ile kesilerek servis tabağına alınır üzeri meyveli sos ve çikolata ile süslenerek servis edilir..

Afiyet bal şeker olsunn:))

Ravza' nın 1 Yaş Kutlaması


Merhabalar..
Mutlu günler diliyorum tümm okuyucularıma..Hayırlı cumalar...
Bugün sizlerle 2012 yılının son gününde komşum Ayşe' nin sevgili tontişi Ravza' nın 1 yaş kutlamasını yaptık.. Çok zevkli çalıştım ve sonuçları çok çok güzel oldu..
İşte pastamız..

Kurabiyelerimiz..

Muzlu Lokumlarımız ve Mercimek Köftemiz..

Kremalı Peynirli Böreğimiz..

Minik Ravza' ya sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum...

Mantarlı Peynirli Gül Böreği

Merhabalar...
Bugün mübarek Kadir Gecesi...
Bin aydan daha hayırlı olan bu mübarek geceyi anlamayı ve hakkıyla idrak etmeyi nasib etsin..
Kur’an-ı Kerim’de Cenab-ı Hak, bu mübarek gecenin kıymet ve faziletini şöyle beyan buyurmaktadır:
“Biz onu (Kur’an’ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi, bin aydan hayırlıdır.. O gecede, Rablerinin izniyle melekler ve Ruh (Cebrail), her iş için iner dururlar. O gece, esenlik doludur. Tâ fecrin doğuşuna kadar.” (Kadir Suresi )
“İnanarak ve sevabını Allahü Teâlâdan umarak, Kadir gecesini ihya edenin geçmiş günahları affolur.” [Buhari, Müslim]

Bu mübarek kutlu günün, gündüzünde ve gecesinde bol bol Kur'an-ı Kerim okumalı ve tevbe etmeliyiz.
Namaz, Kur'an-ı Kerim okumak, tesbih ve selâvat getirmek, tevbe etmek ile geçireceğimiz bu kutlu gecede Rabbim affeyler, bağışlar bizleri inşallah...

İftarda nefis börek sofralarınızı şenlendirsin isterseniz, bu nefis börek sizlerle..
Evlilik yıldönümü soframda yaptığım ve çok beğendiğimiz bu börek bayrama hazırlanırken sizlerle.. İkramlarınızın arasında yer alması dileğimle...

Malzemeler:
4 adet yufka
İç için:
200 gr. mantar
1 adet soğan
1 su bardağı kaşar peynir rendesi
tuz karabiber
İç sos için:
2 yumurta
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Tuz
Üzerine: çörekotu

Yapılışı:
İç harç için; soğanlar yemeklik doğranıp sıvıyağda pembeleştirilir, üzerine mantarlar ay ay doğranıp eklenir ve tuz, karabiber eklenerek kavrulur. Ocaktan alınıp bir kenarda soğutulur. Soğuyan harca kaşar peyniri rendesi eklenip karıştırılır.
İç sos için: derin bir kapta yumurtalar, süt, yoğurt , sıvıyağ ve tuz çırpılır.
Yufkalar dörde bölünüp tezgaha alınır. Üzerine iç sostan gezdirilip geniş kısmına iki kaşık iç harçtan paylaştırılıp sarılır ve gül şekli verilir.
Tepsiye sıralanan böreklerin üzerine kalan iç sostan paylaştırılır, çörekotu serpilip önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun...
 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler