Yeni Konular

Krem Karamel

Bu güzelliğin tadına bakmak isterseniz hiç durmayın hemen mutfağa girin.Kadifemsi görüntüsü,insanı cezbeden tadı ile karşınızda arz ı endam eylemekte.

Malzemeler
  • Karameli için 1/2 su bardağı su, 1 su bardağı şeker
  • Kremi için 6 yumurta
  • 1 lt süt
  • 1 adet vanilya
  • 1 su bardağı şeker

Yapılışı

Önce şeker ve su ile yakmadan (yanınca acı bir tadı oluyor)karameli yapıp kaselerinize pay edin.Daha sonra 6 adet yumurtayı ve şekeri iyice çırpıp yavaşça sütü ilave ederek çırpmaya devam edin.Bu arada vanilyayı da eklemelisiniz.Bu işlemden sonra köpüğünü süzerek kaselere karamelin üzerine paylaştırın.Kaselerin yarısına kadar gelecek şekilde sıcak su doldurulmuş tepsiye oturtarak fırına verin 170 derecede pişirin.Her fırın farklı sürede pişirdiği için süre vermiyorum.Kremin sertleştiğini göreceksiniz.Hafifçe salladığınızda ortası hareket ediyor dahi olsa o daha sonra sertleşecektir.Bir gece dolapta soğuttuktan sonra afiyetle yiyin.

Bu ölçülerle 9 adet krem karamelim oldu.

Bu arada yarın okullar açılıyor bütün çocuklarımıza sonsuz başarılar diliyorum.Allah onlarında bizim de emeklerimizi boşa çıkarmasın inşallah,zihinleri de şansları da açık olsun

Herkese iyi,güzel,sağlıklı,bereketli bir hafta dilerim Çok güzel dimi?

MUTLU YILLAR

2008'in 2007 yilindan cok daha güzel,mutlu,baris icinde,huzurlu,saglikli ve parali gecmesini dilerim.

DÖKÜM TENCEREDE KIYMALI KABAK




HERKESE MERHABALAR..
GEÇEN GÜN KABAK DOLMASI YAPICAKTIM...SONRADAN AKLIMA DÖKÜM TENCEREDE YAPMAK GELDİ.HEM HAVA ALMADAN KENDİ SUYUYLA PİŞER, HEMDE KABAKLARI OYMAK ZORUNDA KALMAM DEDİM....

İYİKİ BÖYLE YAPMIŞIM.ENFES OLDU.DOMATESLER SUYUNU VERDİ AYY HARİKA OLDU.HEMDE ÇOK SAĞLIKLI....

2 ORTABOY SOĞANI VE 5 DİŞ SARIMSAĞI 5 DAKİKA OCAKTA ÖLDÜRDÜM.

OCAĞI   KAPATIP  TENCEREME ,ÇİĞDEN KÜP ŞEKLİNDE ;
7 KABAK
1 HAVUÇ
2 DOMATES
250 GR KIYMA
2 PATATES DOĞRADIM.

YARIM Ç. BARDAĞI Z.YAĞ
1Y.KAŞ TUZ
1Ç.KAŞ K.BİBER
1T.KAŞ. NANE
EKLEDİM GÜZELCE KARIŞTIRIP,DÖKÜM TENCERENİN KAPAĞINI KAPATTIM.FIRINA VERDİM.
1 SAAT SONRA ÇIKARTTIM .....HARİKAAAAAA...

AFİYET ŞİFA OLSUNNNNN






KABAK PASTASI



2 KG KABAK
3.5 BARDAK ŞEKER
İLE KABAKLARI PİŞİRELİM .

PİŞEN KABAKLARI EZİCİ İLE EZELİM İÇİNE 2 PAKET PETITBEURRE BİSKÜVİYİ ELİMİZLE UFALAYIP KOYALIM .

1 BARDAKTA CEVİZ EKLEYELİM .

SOĞUDUKTAN SONRA ÜZERİNE 2 PAKET KREMŞANTİ HAZIRLAYALIM .

ÇOK LEZZETLİ VE HAFİF BİR TATLI OLUYOR .




AFİYET ŞİFA OLSUNNNNNN

Karnıyarık

Efendim herkese merhaba,hayırlı Ramazanlar.
Allah hayırlısı ile sağlık ve mutlulukla bir Ramazan ayına daha kavuşturdu bizleri.İnşallah sağlıkla bayrama da kavuşuruz.Şimdiden herkesin tuttuğu oruçlar,ettiği dualar kabul olsun.
Uzun bir zamandan beri tarif veremedim.Aslında hep dediğim gibi mutfak son hız çalışıyor fakat bazen benim mutfaktan bilgisayar başına gelecek enerjim kalmıyor.
Patlıcan severmisiniz bilmiyorum.Ben bayılırım.Zamanı geldiğinde de sonuna kadar hakkını veririm patlıcanın.Bu tarif sizi korkutmasın,bu sıcakta yağlı olur diye düşünmeyin.Çünkü bu karnıyarık patlıcanı kızartarak değil közleyerek yapıldı çok da hafif oldu.
Malzemeler


  • 4 ya da 5 patlıcan

  • 300 gr kıyma

  • 1 büyük soğan

  • 2 diş sarımsak

  • maydanoz

  • domates

  • sivri biber

  • 1 tatlı kaşığı salça

  • tuz ve karabiber

Önce yıkadığınız patlıcanları közleyin.Ben şu ocak üzerinde kullanılan közmatik ile közledim.Fırında közlemekten daha pratik geliyor bana.Sivri biberlerinizi de közleyin.Diğer tarafta yemeklik doğradığınız soğanları ve sarımsaklarınızı 1/2 çay bardağı sıvıyağda öldürün.Üzerine kıymanızı ilave edip kıyma suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.Salçanızı,tuz ve karabiberinizi ilave edin.Doğranmış maydanozunu da ekleyip ocaktan alın.Közlenen patlıcanlarınızı (salata yapacak kadar közlemeyin.Çünkü iç harcını koyduktan sonra da pişireceğinizi düşünerek patlıcanları yumuşayacak kadar közlemiş olun) güzelce kabuklarını soyun.Pişireceğiniz kaba yerleştirip ortalarını iç harcını koyacak şekilde açın.Harcınızı patlıcanlara eşit olarak paylaştırın.Üzerlerine yine közlenip kabukları soyulmuş biberlerinizi ve halka olarak kestiğiniz domateslerinizi yerleştirin.Çok az su ilavesi ile çok kısık ateşte pişirin. Karnıyarık deyince ilk akla gelen tabiiki şöyle güzel bir cacıktır.Onu da ihmal etmeyin.Afiyet olsun.


Eviniz ve ruhunuz Ramazan bereketi ile dolsun................

TAVUKLU BULGUR PILAVI


MALZEMELER:

2 su bardagi pilavlik bulgur
3,5 su bardagi tavuk suyu
1 adet tavuk but
3 kasik siviyag
1 yemek kasigi salca
tuz
karabiber
kurunane

YAPILISI:

Ilkönce eti haslayip,ilinincaya kadar bekletelim.Ardindan etimizi kücük parcalara bölelim.Pilavi yapacagimiz tencerede yagimizi kizdirip, bulguru icine katarak kavurmaya baslayalim.Salcayi da ekleyerek biraz daha kavuralim.Daha sonra eti hasladigimiz sicak suyu ve tuzu katalim.Once harli,sonrada kisik ateste bulgurlar suyu cekene kadar pisirelim.Suyu iyice cekildikten sonra ocaktan alip,karabiber ve naneyi de katip,biraz dinlaendirdikten sonra servis yapalim.

AFIYET OLSUN!

MANTI








MALZEMELER:
2 yumurta
1 cay bardagi hafif ilik su
2 su bardagi tepeleme un
1 cay kasigi tuz
1 yemek kasigi siviyag
Ici icin:
150 gr kadar kiyma
1 adet kurusogan
2 yemek kasigi su
tuz ve karabibet
Ayrica:
1 kase yogurt
1-2 dis sarmisak
1 yemek kasigi tereyagi
kirmizibiber,tuz
YAPILISI:
Hamur malzemelerinden bir hamur yogurun.Kulak memesinden cok daha sert bir hamur olmasi lazim.(6-7 dak. kadar yogurun) Hamuru üzeri örtülü olarak 20 dakika kadar dinlendirin.Diger tarafta sogani rendeleyin ve icine kiymayi,iki kasik suyu,tuz ve karabiberi katip karistirin. Sonra,hamuru hazir yufkadan biraz daha kalinlikta acin.Karelere kesip üzerlerine kiymali harctan koyup, resimde görüldügü gibi veya istediginiz sekil verin.Büyükce bir tencereye su koyup kaynatin.Su kaynadiktan sonra tuz ve bir,iki kasik siviyag koyun.Mantilarin hepsini birlikte tencereye koyup,15-20 dakika kadar pisirin.Tel süzgecle alip servis tabagina koyun.Bir tavada tereyagini kirmizi biberle birlikte kizdirin.Yogurda, dövülmüs sarmisak ve tuzu koyup hafif cirpin.Servis tabagindaki mantilarin üzerine yogurdu ve onun üzerine de tereyagini döküp servis yapin.
AFIYET OLSUN!








İftiharla Sunuyorum; Yaban Mersinli, Çikolatalı Cheesecake

Merhabalar?
Nasılsınız dostlar?
Herkese gönülden selam ederim, hayırlı günler/geceler dilerim..
Dirliğiniz, dirayetiniz, bereketiniz eksik olmasın derim...
Hayatın bizler için özveriyle hazırlanmış birbirinden değişik yanlarını görüyoruz, yaşıyoruz, takip ediyoruz değil mi?
Huzur bulabiliyormuyuz? Yada huzur nedir? Huzur kelimesinden anladığımız nedir? Kimi parası ile huzurludur, kimi köpeği ile, kimi evinde, kimi sevdiği ile.. Hepimiz için ayrı ayrı anlamlarda huzur.. Size uygun olanı hangisi?
Bence en temelde yatan huzur şu ki; mutlu aile= mutlu ev .. Annem her zaman insan evinde mutlu ise her yerde mutlu olmasını başarır diye öğütler.. Haklı da..
İnsan evindeki sıcaklığı, eşinin/çocuğunun/annesinin/babasının bir sıcak gülümsemesini, bir tabak çorbanın verdiği doyumsuzluğu nerede bulabilir? Ev yapımı olan herşeye sevgi katarız diyoruz ya, bu da çok doğru ve bu yüzden evde yapılan herşey daha lezzetli, daha bereketli..Ben her zaman düşünürüm vitrinde duran pastaları veya yemekleri izlerken, acaba bu mübarekleri hazırlayan zatı muhteremler nasıl bir ruh hali içindedirler diye? Zira evde annemiz dertli de olsa mutludur, bizlerde öyle olmaya gayret ediyoruz hatta farkında olmadan öyle oluyoruz da:)
Sözün özü, birbirinize, ailenize dolayısı ile evinize iyi bakın, ona özen gösterin...
Evimiz herşeyimiz..
ve bu kada sözün üzerine sizlerle ev yapımlarımın en özentili olanlarından bir parça sunmak istiyorum..
Başlıkta olduğu gibi iftiharla sunuyorum çünkü, cheesecake konusunda başarısızlığıı yendiğimi düşünüyorum.. Ne dersiniz..
Yapımda bilmeden olsa emeği geçen, müthiş anlatımı ile beni şevklendiren tabanda bisküvi yerine kendi yaptığımı kullanmamı tavsiye eden Sevgili Cafe Fernando Cenk Bey' e, Kremasını kullandığım Mine Ablama, malzeme alan babama, pişiren fırınımıza ve herkese teşekkür ediyorum..
ve tarifimi Sevgili Cafemis' in etkinliğine yolluyorum:)

Malzemeler:
Taban İçin:
1 su bardağı un
40 gr. (1/4 su bardağı) kabuksuz badem
Minicik Tuz
1/4 su bardağı şeker
75 gr. soğuk tereyağı
1 yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı hindistan cevizi
Kreması için:
400 gr. labne peyniri
1,5 su bardağı süzme yoğurt
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
Yarım paket Kabartma Tozu
4 çorba kaşığı mısır nişastası
2 su bardağı yaban mersini
1 su bardağı damla çikolata
Üzeri için:
1 pk. kremşanti+1 çaybardağı süt
Yaban Mersini
Toz Fıstık
Çilekli damla çikolata

Yapılışı:
Öncelikle taban için;
Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt serilip hazırda bekletilir.
bademler robotta un gibi çekilir..
Üzerine, un, şeker, tuz ve hindistan cevizi eklenip, robotta bir iki tur çevrilir..
Küp küp doğranmış soğuk tereyağı ilave edilip, içinde mini mini parçalar halinde gözükene kadar robotta çevrilir..
En son yumurta sarısı eklenip karışım bıçakla sürülecek kıvama gelene kadar robottan geçirilir..

Karışım kelepçeli kalıbın içine döşenip önceden ısıtılmı 180 derecelik fırında 10 dakika pişirilir, fırından çıkarılıp soğutulur.
Kreması için; yumurta ve şekerler iyice çırpılıp, üzerine süzme yoğurt ve labne peynirleri eklenir..
Cafe Fernando'nun tavsiyesi; labne peynirlerini 5-6 kat kağıt havlu döşeli bir süzgeçte 30 dakika bekletmeniz..Peynirleri kağıttan yavaşça çekince kağıtta yapışmıyor ve altta kalan kağıtlar sırılsıkam oluyor.. Suyunu harcımıza karıştırmamak için bu işlem harika..
En son kabartma tozu ve mısır nişastası da eklenip iyice karıştıralan harca yaban mersinleri ve çikolatalar da ilave edilip harmanlanır ve soğumuş olan tabanın üzerine dökülüp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 35-40 dk. kapağı açılmadan pişirilir..
Pişen cheesecake oda sıcaklığında soğutulup krem şanti ve diğer malzemelerle zevke göre süslenir ve en az 8 saat buzdolabında dinlendirilip, dilimlenerek servis edilir..

Afiyet Bal Şeker Olsun..

SUCUKLU ÖRGÜ



İÇ HARÇ:YARIM BATON SUCUK .YARIM PAKET KAŞAR-KAREKARE KESERSENİZ HEMEN ERİYİP KAYBOLMAZ YERKEN AĞZA GELİR.
1 PAKET YAŞMAYAYI 1 BARDAK ILIK SÜTÜN İÇİNDE ERİTELİM .
İÇİNE 1 BARDAK SIVI YAĞ
1TK TUZ
1YUMURTANIN BEYAZINI
EKLEYELİM VE 1 SAAT MAYALANMAYA BIRAKALIM .MAYALANAN HAMURU DİKDÖRTGEN OLARAK AÇALIM KENARLARINDAN KESİKLER ATIP İÇ HARCI TAM ORTASINA YAYALIM.BALIK SIRTI ÖRÜP KAPATALIM.
ÜZERİNE YUMURTANIN SARISINI SÜRELİM FIRINDA 180 DERECDE PİŞİRELİM.
AFİYET ŞİFA OLSUN........

Ayvalı,Cevizli Kek

Güzel bir cumartesi akşamından merhabalar.Az önce evin içinde kokteyl havasında ayakta dolaşan,ordan oraya sıçrayan,hop oturup hop kalkan ev halkı nihayet huzura erdi.Tabii bende.Maç olduğu günler evde bir seferberlik ilan edilmiş havası oluşuyor.Sonuç mutlu biterse ne mutlu,aksi halde yüzler düşüyor,keyifler kaçıyor.
Ayvalı kek hiç yediniz mi bilmem ama,yemediyseniz ve eğer hafif nemli kekleri seviyorsanız yapıp yiyin derim.Ayvalar aslında reçel olmak üzere,market torbasına atılmıştı ama kısmetinde kek olmak varmış.Dolabımda,aldığım sebze ve meyvelerin uzun süre beklemesi hoşuma gitmez.Hemen değerlendirmek isterim.Bu ayvaları da neden bilmem ama reçel yapasım gelmedi.Eh hep dediğim gibi,çok şükür evde, neredeyse kek olmadığı zaman yok gibi.Öyle olunca,bir de ayvalı yapayım dedim.


Malzemeler


. 4 Yumurta
.1 Çay Bardağı Süt
·1 Çay Bardağı Sıvıyağ
·2 Su Bardağı Toz Şeker
·1 Çay Bardağı Toz Şeker
·Ceviz (irice dövülmüş)
·1 Paket Kabartma Tozu
·1 Paket Vanilya
· 2,5 su bardağı Un
.2 adet irice ayva



.50 gr kadar tereyağ ya da margarin


Yapılışı


Kelepçeli kalıbınızı pişirme kağıdı ile kaplayıp,bunun üzerini yağınızla iyice yağlayın.Yağlama işlemi bittikten sonra,bir çay bardağı toz şekeri kalıbınızın tabanına yayın.Üzerine soyup elma dilimi kestiğiniz ayvaları yerleştirin.


Diğer tarafta yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar mikserleyin.Sütü,sıvıyağı ekleyip karıştırmaya devam edin.Kabartma tozunu,vanilyayı,cevizi ve unu ekleyip malzemeler birbiri ile kucaklaşana kadar karıştırın.Hazır olan kek hamurunuzu ayvaların üzerine döküp düzeltin.



180 derece pişirin.Soğuduktan sonra kelepçeli kalıptan kekinizi çıkartıp ters çevirin.Hafif kızarmış,karamelize olmuş ayvaların görüntüsüne bayılacaksınız.


Tadından bahsetmek bile istemiyorum.Dediğim gibi nemli kek sevenler,buyrun pazar günü çay ya da kahvenizin yanına kocaman bir dilim ikramım olsun.Afiyet olsun.
Mutlu sıcacık pazarlar...................

Kayısı Reçeli

Reçelimiz, geçtiğimiz yaz ayından kalma..Sonunu geçenlerde kahvaltıya gelen arkadaşıma ikram etmiştim..Masaya koyduğumda,ne kadar güzel görünüyor fotoğrafını çeksene dediğinde,bende o'nu kırmamıştım..))Benim reçellerle pek aram olmadığından ve kayısıyı da hiç sevmediğimden tadını bile bilmem..Tarifini soracak arkadaşlara da,annecik yaptığından tarifini bilmiyorum..Kendiside burada olmadığından, kışa yeni yaz reçellerini sunarken yazarım kısmetse..))Şimdilik fotoğrafla yetineceksiniz ne yazık ki!
DSC01878
Vanilyalı Krümel Torte'nin tarifine buradan ulaşabilirsiniz..
DSC01741

ZEYTİNYAĞLI KABAK

ZEYTİNYAĞLI KABAK



1 KG KABAK
1 HAVUÇ
2 SOĞAN
1 DİŞ SARIMSAK
1ÇBARDAĞI ZYAĞ
1BARDAK BEZELYE
2 PATATES
SOĞANLAR HARİÇ TÜM MALZ. ORTA BÜYÜKLÜKTE DOĞRAYALIM.SOĞANLARIDA BÜTÜN OLARAK TENCEREYE KOYALIM.SUYUNU ,Z.YAĞINI VE TUZU EKLEYELİM.
ÖNCE HARLI ATEŞTE SONRA KISARAK PİŞİRELİM .

SOBELENDIM!

http://benimdenizim.blogspot.com/ ve http://chaplincafe.blogcu.com/ dan arkadaslarim tarafindan yeni bir oyunda sobelenmisim. Arkadaslarima tesekkür ediyorum. Sobeye cevaplarim söyle:



Blog yazmaya ilk ne zaman başladın?



Blog yazmaya 3 mart 2007 tarihinde blogcuda yazmaya basladim ve 4 ekim 2007 tarihinden itibaren de blogger de yaziyorum.



Blog yazısı konularının belli bir çizgide olmasına özen gösteriyor musun?



Yemek blogu oldugu icin daha cok yemek tariflerimi yayinlamaya calisiyorum. Arada da gezdigim yerleri de sizlerle paylasiyorum. Paylastigim tariflerde begenerek yaptigim yemeklerin olmasi benim icin cok önemli. Blogcudaki blogumda ara sira elislerimi de arkadaslarimla paylasmaktan hoslaniyorum.



Blog yazmayı ne kadar sürdüreceksin?



Allah izin verdigi ve blogculuk sürdügü sürece yapmaya calisacagim insallah.





Blog yazmak senin için eğlenceli bir uğraşken, şimdi artan bekleyiş yüzünden zorunlu bir hal almaya başladı mı?



Yok aslinda degil. Arkadaslarimla güzel seyleri seve seve ve heyecanla daha hala paylasiyorum. Bazen uzun süre blogumdan ayri kalirsam aklim sürekli blogumda oluyor, bir an önce yeni tarifimi yayinlayayim diye.



Blog yazmak için gün içinde bazı şeylerden feragat ediyor musun?



Blog yazarken degil de, bloglari dolastigimda bazen ev islerimi aksattigim oluyor maalesef :(( Bilgisayar basina oturdugumda kendimi kaybediyorum, zamanin nasil gectigini anlayamiyorum. Ama bloglari dolasmak beni hic rahatsiz etmiyor, aksine cok hosuma gidiyor.

Krem Şokola ve Berat Kandilimiz Mübarek Olsun....

Günaydınn canlarımmmm :))
Hayırlı ve mutlu haftalar diliyorumm cümlemize sevgili dostlarımm... Bu güzell haftayı daha da güzel kılan mübarek Berat Kandili ile açılıyor olması kesinlikle.. Sizlerle bu mübarek gece ile ilgili nacizane bilgiler vermek istiyorum...
Berat Kandili (Beraat Kandili) İslam dininde kutsal kabul edilen gecelerden biridir. Şaban ayının ondördüncü gününü onbeşinci gününe bağlayan gecesi Berat gecesidir. Osmanlı İmparatorluğu'nda II. Selim'den itibaren minarelerde kandil yakılmasıyla kandil adını almıştır.
Aslı "Berâettir." Beraat sözlükte, "bir zorluktan kurtarmak ve berî olmak" demektir. Bu geceye, bereketli ve feyizli bir gece olması sebebiyle mübarek gece; günahların affı ve kulların temize çıkarılması sebebiyle Beraat gecesi ve kulların ihsana kavuşmaları nedeniyle de Rahmet gecesi gibi adlar da verilmiştir.
Bu gece ile ilgili Resul-u Ekrem şöyle buyurmuştur:
"Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman, gecesinde ibadete kalkın. Ve o gecenin gündüzünde (kandilden sonraki gün) oruç tutunuz. Çünkü o gece güneş batınca Allah Teâlâ o andan fecir oluncaya kadar: 'Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. (Bir belâ ile) müptelâ olan yok mu, ona kurtuluş vereyim' buyurur." (İbn Mâce)
Ayrıca, Berat gecesi, Kur'an-ı Kerim'in Levh-i Mahfuzdan dünya semasına toptan indirildiği gecedir. Buna inzal denir. Kadir gecesinde ise Peygambere ilk kez ve parça parça indirilmeye başlanmıştır. Buna da tenzil denir.
Ne güzel bir gecedir ki çok şükür eriştik bu güne bu yılda... Cümlemize hayırlı kandiller olsun...
Sizlerle bugünn arşivimden bir tatlı paylaşmak istiyorum.. Tarif sevgili Aslıcığımdan... Bildiğiniz üzereo şuanda tatilde benim yerime de eğleniyor bende Aslımın tarifini yayınlıyorumm:))
Aslıcığım nasıl güzel yapmış ona da bakınız.. Tarifin orjinali burada..

Malzemeler:
5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı pirinç unu (tepeleme)
4 çorba kaşığı tozşeker (tepeleme)
3 çorba kaşığı kakao
Yarım kutu krema
1 paket bitter çikolata (80gr)
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilin

Yapılışı:
Pirinç, şeker ve kakao bir tencereye konulup karıştırılır..Hazırlanan karışımın üzerine süt eklenip orta ateşte karıştırılarak pişirilir..Kaynamasına yakın krema, bitter çikolata ekleneip yedirilir ve tarçını ile vanilini eklenip bir taşım daha kaynatılır..
Karışım kaynamaya başlayınca ocaktan alıp servis edeceğiniz kuplara pay edip ılımasını beklenir, ılınan kuplar buzdolabına alınıp 2-3 saat dinlendikten sonra soğuk süslenerek servis yapılır..

Afiyet Bal Şeker Olsun:)

Orangen Torte

Portakallı çikolatalı nefis tartımı denemek isterseniz, buyrunuz vakit kaybetmeden tarife geçiniz hemen..

Denediğinizde kesinlikle pişman olmayacağınız,iyi ki yapmışım diyeceğiniz harika bir tart..Ben yıllardır yaparım, bu zamana kadar tadına bakıp tarifini almayanını hiç görmedim..))


Portakallar tükenmeden hemen deneyiniz lütfen..)

DSC07379

Malzemeler (hamuru)

50 gr soğuk tereyağ
minicik tuz
3 yemek kaşığı soğuk su
1 su bardağı un (ele yapışırsa ilave edilecek.)

Hamur hazırlanıp yağlı kağıt üzerinde açılıp yağlanmış tart kalıbına yerleştirilir.


Not:Benim tart kalıbım geniş olmadığından hamuru az hazırladım..Sizlerin tart kalıbı büyükse ölçüleri lütfen artırınız..
DSC07364

Üzeri için
2 yumurta
1 yemek kaşığı (30 gr) yumuşak tereyağ
1 su bardağı şeker
2 adet portakal kabuğu rendesi
2 adet portakalın suyu ve posası
1 tatlı kaşığı un

Hepsi mikserle çırpılıp hamurun üzerine dökülür. 175 c de ki ısınmış fırında yaklaşık 35-40 dk pişirilir.

Tepesi için
1 paket Ülker bitter
1 küçük portakalın suyu
Benmari usulü portakal suyu ile çikolata eritilip soğumuş tartın üzerine yayılır..

Afiyetler olsun sizlere..))

Labneli Poğaça

SAM_3665
Merhabalar..
Mutlu haftalar diliyorum tüm okuyucularıma..
Pek bilgisayar başına oturamayıp, arkadaşlarıma yorumlar yapamadığım için üzülüyorum ama sağolun ki beni hiç yalnız bırakmıyorsunuz..
Bugün pamuk gibi nefis bir poğaça paylaşacağım sizlerle..Tarif Mutfak Sırlarından..

Malzemeler:
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket labne peyniri
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 paket susamlı mahlepli kabartma tozu
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç Harcı için;rendelenmiş beyaz peynir ve kıyılmış maydonoz karışımı
Üzeri için: Yumurta sarısı ve çörek otu

Yapılışı:
Peynir, süt ve yumurtalar karıştırma kabına alınıp karıştırılır..
Azar azar un eklenerek hamur yoğrulmaya başlanır tam kıvama gelmeden tuz ve kabartma tozu eklenip kulak memesı yumuşaklığına gelene dek yoğrulan hamur 20 dakika dinlendirilir.
Hamurdan parçalar koparılarak elle açılıp içine peynir karışımı konulur ve kapatılıp tepsiye sıralanır.
Yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpilen poğaçalar önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir..

Afiyet bal şeker olsun..

HAYDARİ TARİFİ


2 BARDAK SÜZME YOĞURT
1 BÜYÜK KASE EZİNE PEYNİRİ VE BEYAZ PEYNİR KARIŞIMI
2YKAŞIĞI ZYAĞ
1TKAŞIĞI NANE
1 DİŞ SARIMSAK
TÜM MALZ. KARIŞTIRALIM..
AFİYET ŞİFA OLSUNNNNNNNNN


Fırında Bezelyeli Köfte

SAM_4081
Merhaba...
Annelerimizin ve sonrasında bizlerin en gözde ziyafet yemeğidir sulu köfte..
Bir de böyle deneyin diyorum ve arşivime bu nefis yemeği ekliyorum..
Ramazan ayının son günlerinde buruğum ama hayırlısı ile sonlandırdığım için mutluyum.. Rabbim bir sonrakine eriştirsin inşallah heyecanı şimdiden sardı benii..

Malzemeler:
2 adet patates
2 adet domates
1 su bardağı bezelye
1 çorba kaşığı salça
Tuz
Sıvıyağ
Köftesi için:
250 gr. kıyma
1 ad. orta boy soğan rendesi
1 tutam maydonoz
1 yumurta
1 dilim ekmek içi
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kekik, sumak

Yapılışı:
Köftesi için; verilen malzemeler iyice yoğrulup şekillendirilir ve buzdolabında 20 dk. bekletilir
Fırın tepsisine dizilen köfteler önden 200 derecede hafif kızartılır. Fırından çıkıp ılınınca yanına elma dilim doğranmış patatesler ve ay ay doğranmış domatesler dizilir.
Ayrı bir yerde salça sıvıyağda kavrulup üzerine suyu eklenir kaynatılır, köfte ve patateslerin üzerine gezdirilip bezelyeleri de eklenen yemeğin tuzu kontrol edilip 200 derecede sebzeler pişene kadar fırınlanır.

Afiyet olsun..



PAPATYA EKMEK TARİFİ

 
 
 
 
HAMUR ÇOK GÜZEL KABARIYOR HIÇ KORKMAYIN UZAK UZAK KOYUN....1 SAAT SONRA HAMURLAR KAVUŞUYOR BİRBİRİLERİNE:))))))))))


BENİM KLASİK EKMEK HAMURUMLA YAPTIM...AFİYET ŞİFA OLSUN HEPİNİZE:)))))))))))
 

1 BARDAK SÜTÜ ILITTIM İÇİNE 1 INSTENT MAYA ERİTTİM .
1TK TUZ-
1ÇK.ŞEKER -
1 YUMURTA-
3 BARDAK UN KOYDUM
VE ŞEKLİNİ VERİP 1 SAAT MAYAYA BIRAKTIM .
ÜZERİNE YUMURTASARISI SÜRÜP .200 DERECEDE PİŞİRDİM .


 

Çikolatalı Bademli Muffin


Merhabalar:))
Kısık sesli fakat enerjili olan ben sizlersiz yapamamaktayımm:))
Yalancı tarifim çok ilgi gördü ve ben çok sevindimm isim anası olan anacığımda böbürlendi "ehh kimin kızı" dedi aslında tatlılar konusunda pek iyi değildir annem iyi değildir derken sevmez yapmasını:) Daha çok yemek, çorba, börek tarzlarından hoşlanır :) Ama ne olurs olsun ona benzemek harika birşey benim için:))
Bugündeeee sizlerle nefis muffincikler paylaşacağımm:)) Bademli, çikolatalı, hindistan cevizli ayyy rüya gibii:)) Rüya gibi çünkü ben tatmadım bu muffinlerden kendimi tuttumm:))
Vereceğim ölçü yaklaşık 24 adet muffin içindir..

Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı pirinç unu
4 çorba kaşığı hindistan cevizi
1 su bardağı ince çekilmiş badem
Yarım su bardağı damla çikolata
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
3 damla badem aroması
Aldığınca un

Yapılışı:
Derin bir kapta şeker, yumurtalar ve yğurt çırpılıp, sıvıyağ eklenerek çırpma işi sürdürülür..
Pirinç unu, hindistan cevizi, kabartma tozu, vanilin, badem aroması ve un eklenerek akışkan kek kıvamı elde edilir en son çikolata ve bademler de eklenerek tahta kaşıkla hafifçe karıştırılır ve karışım muffin kağıtlarına pay edilir..
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirilen muffinler ılık ve ya soğuk olarak servis edilir..

Afiyet bal şeker olsunn:))
 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler