Yeni Konular

İrmik Helvası ve Hayırlı Kandiller


Merhabalar sevgili dostlar..
Bu mübarek günde bizleri kavuşturana şükürler olsun...
Tüm islam aleminin ve  tüm okuyucularımın Mevlid Kandili Mübarek Olsun..
Bu güzel günde sonunda yapmayı başarabildiğim nefis İrmik Helvasını paylaşmak istiyorum sizlerle.. Komşularıma da dağıtacağım inşallahh..
Tarif için Papatyamı öpüyorumm :))

Malzemeler:
1 paket (500 gr. ) irmik
1 paket margarin
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı kaynar su
2 su bardağı kaynar süt
İstege bağlı dolmalık fıstık ( ben tercih etmiyorum)

Yapılışı:
Margarin teflon bir tencerede eritilip üzerine irmik eklenir ve kısık ateşte kavrulmaya başlanır. Rengi iyice dönene kadar kavrulan irmigin altı kapatılıp tozşekeri eklenir ve irmige iyice yedirilip tencerenin altı tekrar açılır ve sıcak su ve süt eklenip biraz karıştırılır ve altı iyice kısılıp suyu çektirilir ( pilav gibi pişmeye bırakılır.)
Suyunu  çeken helvanın kapağı açılıp üzerine temiz bir bez örtülür ve kapağı kapatılıp demlenmeye bırakılır. Sıcacık servis edilir..

Afiyet bal şeker olsun..


Tavuklu Saksı Kebabı

Günaydınnn herkeseee:)) Parçalı bulutlu bir sabahtan yazıyorumm:)) Dün çok ilginçti.. Pırıl pırıl bir hava da şangır şungur yağdı beş daika sürdü dindi.. bu şekilde belki 10 kez tekrarladı:)) bakalım bugün  ne olacak:))
Gelelim tarifimize.. Sevgili Papatya Prensesiminn nefis tariflerinden bir tanesi ile karşınızdayımm bugünn..:))
Harika birşey olduğunu ilk görüşte anlamıştım zaten ama deneyince hmmmmm dedim nefiss:))
Papatyam nasıl yapmış bir bakınız.. Tarifin orjinali burada..
Tarifimm tüm yeni gelinlere gelsinn.. Aslında herkese gelsin ama iki yeni geliim var onlara özellikle gelsin.. Sevgili Zeynep ve Sevgili Merve... birdee Allahımm bana da ve papatyama da gelinlik giymeyi en kısa vakitte nasip etsin.. Hadi bakalım tüm blog alemi topluca bir "amiiiiinnnnn" deyiverin:))

Malzemeler:
4 adet bostan patlıcan
500 gr. kuşbaşı tavuk eti
3 adet çarliston biber
3 adet domates
1 soğan (bu benden)
2 çorba kaşığı salça
Tuz,karabiber,pulbiber, kekik

Üzerine:
1 adet domates
1 adet biber
1 çorba kaşığı salça
1 kase sıcak su

Yapılışı:
Patlıcanlar alacalı soyulup enine ikiye kesilip dikkatlice oyulur ve 20 dakika tuzlu suda bekletilir.
Tavuklar tavaya alınıp sotelenmeye başlanır ve sırasıyla yemeklik doğranan soğanlar, biberler ve domatesler eklenip salçası ilave edilerek suyunu iyice çekince tuzu ve diğer baharatları eklenir. suyunu tamamen çekince altı kapatılır..
Patlıcanların suyu süzülüp bir güzel kurulanır ve kızgın yağda kızartılır..
Kızaran patlıcanların içine tavuklu harç konulup, borcama dizilir..salça bir kase sıcak suda çözdürülüp patlıcanların etrafına gezdirilir, suya da çok az tuz gezdirilip 200 dereceye önceden ısıtılmış fırına verilir. Suyunu çekene kadar fırınlanan kebaplar sımsıcak servise hazırdır..
Afiyet bal şeker olsun..

Parmak

Parmak ismi sizlere garip gelebilir belki..Anneciğin kuzeninin yıllardır yaptığı ve isminin parmak olduğu, bu hamurları bende sizlerle paylaşmak istedim..Sizler farklı isimlerle biliyorsunuzdur kesin..Kuzenin en iyi yaptığı hamur işi bu olunca,bizde bu parmağın adına kuzen parmağı takmışızdır..Otururken hadi kuzen parmağı yapalım deriz aramızda..Durumu bilmeyen biri olduğunda,anında yüz şeklinin değişmesi çok hoş oluyor..))Parmaklar,domates-salatalık-beyaz peynir-çilek reçeli ile nefis oluyor..Zeytin severler zeytinde eklesinler lütfen..Afiyetler olsun sizlere..
2
Malzemeler
1 yumurta
4-5 yemek kaşığı yoğurt
karbonat
tuz
alabildiği kadar un
1
Hazırlanışı
Un hariç tüm malzeme çırpılıp un eklenip yoğrulur.

Hamurdan parçalar kopartılıp unlu zeminde oklava ile tabak içi kadar açılır.

Kare olarak kesilir.

Her bir karenin uçlarına çizikler atılıp, kızgın yağda kızartılır.

Sizler dilediğiniz şekillerde kızartabilirsiniz..)

Fava

Merhabalar,

Cumartesi günü kuzenimde ki dua da hazırladığımız favayı paylaşmak istedim sizlerle bugün..Fava tek kelimeyle lezzet bombası idi,kimileri de sevmedi ve tadına bakmadılar..Sizler fava seviyorsanız,denemek isterseniz lütfen tarifime bir göz atınız..Şimdiden ellerinize sağlık..

Fava

Malzemeler

250 gr İç Bakla
2 Diş Sarımsak
1 Küçük Soğan
1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
1/2 Demet Dereotu
1 Limon

Fava

Hazırlanışı

Baklayı yıkayıp bir tencereye alıp soğan ve sarmısağı temizleyip tencereye ekleyin.

Malzemenin üzerini iki parmak geçinceye kadar su doldurup kaynatın.

Tenceredeki su kaynamaya başlayınca üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alın. Zeytinyağı ilave ederek kısık ateşte kaynatmaya devam edin.

Daha sonra çırpma teliyle püre haline gelinceye kadar hızlı hızlı karıştırıp doğranmış dereotunu ilave edin.

Püre haline gelen karışımı bir borcama döküp soğumaya bırakın.

Üzerini dereotu ile süsleyerek kare kare kesip servis yapın..

Fava

Afiyetler olsun..

Ayva Tatlısı

Her yıl içli tava (hamsili pilav)pişirilince,mutlaka yanında komposto ve farklı tatlı da olur.Hafta içi annecik içli tava yapınca,bende yanında ayva tatlısı istemiştim.Sağolsun beni kırmayıp ayva tatlısını hazırlamış..(ama bende soyup hazırlayıp şekere yatırmıştım..)Evvelki akşam iş çıkışı eve gelince,ayva tatlısı ile karşılaşmak beni çok mutlu etti..Üzerine de bir dilim kaymak hiç fena olmadı hani..Sizlere de tavsiye ederim..Kaymağın üzerine mutlaka ayva jölesinden ilave etmeyi unutmayınız..Afiyetler olsun arkadaşlar!!
Ayva Tatlısı
Ayvalar akşamdan soyulup dilimlenip şekere yatırıldılar.Ertesi günde pişirildiler.Rengi için kesinlikle gıda boyası kullanılmaz bizde..Çekirdekleriyle pişirildiğinde bu rengi alıyor zaten..Sizlere de gıda boyası yerine çekirdekleriyle pişirmenizi tavsiye ederim..

Üzerinde ki kaymak ise,Droetker'in kaymak tadında olan kremasıdır..
Ayva Tatlısı
Hafta sonu ağzınızın tadı ayva tatlısı kıvamında olsun arkadaşlar..))

TÜM ARKADAŞLARA SEVGİLERİMİ GÖNDERİYORUM..

ÇİLEKLİ TART


TART HAMURUMUZ YOĞURALIM 180 DERECEDE PİŞİRELİM .
PİŞİRMEDEN EVVEL TARTIMIZIN HAMURUNU ÇATALLA DELELİMKİ KABARMASIN.
PİŞTİKTEN SONRA ILININCA KREMASINI DÖKELİM VE SÜSLEYELİM .
SİZİ ASLA PİŞMAN ETMEYECEK BİR TART ..TAVSİYE EDERİM:)

HAMURU:
1 BÜYÜK KASE TYAĞ
2 YUMURTA
1.5 SU BARDAĞI PUDRAŞEKERİ
ALDIĞI KADAR UN 


ARA KREMASI:
500 ML SÜT
 YARIM BARDAK UN
YARIM BARDAK ŞEKER
1 KASE TYAĞ.
PİŞİRİLİR.
ILININCA İÇİNE 2 YUMURTA KIRILIP İYİCE ÇIRPILIR.

SÜSLEMESİ SİZE KALMIŞ:)
AFİYET ŞİFA OLSUNNNNNNNN

Madeleine Plaetzchen / Madlen Kurabiye

Madlen Kurabiye ile ilk tanışmamız 76 yılında olmuştu..O zamanlar aralarında ki kremaya aşıktım doğrusu..Çok ince olarak yapılıp,aralarına krema konulup, ikisini birbirine yapıştırırlardı..Muhteşem bir lezzetti..O tür kurabiye kalıbım (muffin kalıbı) olmadığından normalinde yapıvermiştim ben de..

Madlen kurabiyeyi yapabilmeniz için mutlaka kalıbından edinmelisiniz.Yok, ben o kalıpta değil de muffin kağıtlarında yapmak istiyorum derseniz, o zaman başka..Muffin kağıtlarında da çok güzel oluyor..Hele ortalarını çıkarıp içersine marmelat eklerseniz tadına doyamazsınız..)

Ben,madlenleri çok önceden yapmıştım..Fotoğraflarını görünce sizlerle paylaşmak istedim..Madlenlerin üzerine guss hazırlayıp sürüp şekerlemelerle süslemiştim,çocuklar bayılmışlar dı..)) O fotoğraflar iyi çıkmadığından sizlerle paylaşamıyorum..)

Mutlu haftalar diliyorum..)
Madeleines

Malzemeler
3 adet oda sıcaklığında yumurta
125 gr şeker
1 adet limon kabuğu rendesi
3-4 damla limon esansı
minicik tuz
1 paket vanilya şekeri
125 gr çok yumuşak tereyağı veya eritilip soğutulmuş tereyağı
175 gr un
Madeleines

Hazırlanışı
Şeker,yumurtalar,esans-limon kabuğu,tuz,vanilya krema olana dek çırpılır.

Un elenip eklenip çırpılır.

Son aşama da eritilmiş tereyağ eklenip kısa devirde iyice çırpılıp bırakılır.

Yağlanmış madeleine kalıbının her bir haznesine yarım yemek kaşığı karışımdan konulur.

250 c de ısınmış fırında yaklaşık 12-18 dk pişirilir.


Not:Ben kabartma tozu kullanmadım..İstenirse 1 çay kaşığı kadar kullanabilirsiniz..

Lezita Piliç Yaprak Döner

Ramazan sofralarının

sağlıklı ve pratik lezzeti:

Lezita Piliç Yaprak Döner


“Hayatın Lezzeti” sloganı ve birbirinden lezzetli ürünleri ile hayata

lezzet katan Lezita’nın Piliç Yaprak Döner ürünü, gerek lezzeti gerekse

pratikliği ile Ramazan ayı boyunca hem iftar hem de sahur sofralarının

vazgeçilmezi oluyor. Hem dondurulmuş hem de taze şekilde satışa sunulan ve

sadece 4 dakikada servise hazır olan Lezita Piliç Yaprak Döner,

ister pilav üstü ister porsiyon olarak ya da lavaş arasında ikram edilebiliyor.


Piliç göğüs fileto etinden hazırlanan Lezita Piliç Yaprak Döner, Ramazan ayı boyunca hem aile hem de misafirler ile birlikte buluşulan iftar ve sahur sofralarına sağlıklı ve pratik lezzeti getiriyor. Lezita Piliç Yaprak Döner, fırında 180°C 4 dakikada ya da önceden ısıtılmış tercihen az yağlı tavada 4– 6 dakika ısıtarak servis yapılabiliyor. Dileyenler pilav üstü dileyenler sebze veya salata ile birlikte porsiyon olarak dileyenler de lavaş ya da pide arasında sofralarını, Lezita Piliç Yaprak Döner ile süsleyebiliyor. Lezita Piliç Yaprak Döner, Ramazan sofralarını hem sağlıklı hem de pratik ve farklı bir lezzet ile taçlandırmak isteyenlerin ağzına layık bir alternatif oluyor.

Lezita Piliç Yaprak Döner, piliç dönerin nefis tadına sahip olması için kalitesi Lezita tarafınca onaylanmış tedarikçilerden alınan süt, yoğurt, baharat, soğan ve salça ile hazırlanan özel sosta bir gece dinlendiriliyor. Usta eller tarafından itina ile sarılıyor ve geleneksel tada ulaşması için klasik döner ocaklarında yavaş yavaş pişirilerek kesiliyor. 300 gramlık tabaklı ambalajlarda, hem donuk hem de taze olarak satışa sunuluyor.


Lezita’da neler yok ki?

Hayatın Lezzeti Lezita, Türkiye’de yem sektörünün öncü ve lider kuruluşu ABALIOĞLU güvencesiyle 2006 yılında tüketicisiyle buluştuğundan bu yana ülkemizin en büyük ve modern tesisi olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Lezita, yemden damızlık yumurta ve civciv üretimine, sözleşmeli yetiştiricilikten et üretimine kadar tam bir entegrasyon içinde çalışan ABALIOĞLU Grubu’nun kalite, yenilikçilik ve güvenilirlik anlayışını yüzde 100 yansıtıyor. Hayatın lezzetine lezzet katmayı, insanların yaşam kalitesini yükseltirken, aynı zamanda hayatlarını kolaylaştırmayı amaçlayan Lezita, taze piliç etinden pratik ürünlere, dana eti ile üretilen şarküteri ürünlerinden yumurtaya kadar tüm ürün kategorilerinde kaliteye, doğallığa ve lezzete odaklanıyor.

DAMLA CIKOLATALI MUFFINS


MALZEMELER:

1 yumurta
1/2 neskafe fincani süt
1 " " yogurt
1/2 " " erimis tereyagi
1 " " damla cikolata
1 " " tozseker
2 " " un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

YAPILISI:

Ilk olarak yumurta ve sekeri cirpin.Sirasiyla,sütü,yogurdu,erimis ve ilinmis tereyagini katarak cirpmaya devam edin.Un,kabartma tozu ve vanilyayi birlikte eleyip karisima katin.En son,cikolatalari da katin.Muffin kaliplarinin 2/3'ünü doldurp,önceden isitilmis 180-190 derecedeki firinda pisirin.

AFIYET OLSUN!

Kestane Unlu Kek

Dün çok sevgili Hilal'imin ve çok sevgili Benhurum Ayşem'in birlikte düzenledikleri Bahara Merhaba buluşmasında idik..Onlarında belirttikleri gibi Sevgi, dostluk ve sohbetlerimizi paylaştık,birbirimizi yakından tanıyıp,kısada olsa harika saatler geçirdik..Ben kendi adıma ve arkadaşlarım adına çok mutlu oldum..Çok çok teşekkür ediyorum bu güzel organizeniz için..Tüm katılımcı arkadaşların yüzlerinden
mutlulukları nasılda belli oluyordu..Ayrıca hediyeleşmemiz ise çok hoş olmuştu..Tatlı Zeynep'ciğim ve Gönül'cüğüm yine orada olduklarını nasılda belli ettiler..Çok teşekkürler canlar ve dostlar..Sizlerle olmak büyük mutluluk ve keyifti..Teşekkürler!

Kotanyi firması bizlere jest yapıp,karabiber-karanfil dağıtmıştı..Bunun yanında Balparmak firması da bal dağıtmıştı..Kendilerine buradan çok teşekkür ediyorum..
2
Bu keki gece yarısı nasıl yapıp pişirdiğimi bile bilmiyorum..Eve geç gelip,üzerine birde kek yapınca ancak bu kadar olabiliyor..Fotoğrafını bile orada çekebilmiştim..
Işıkdan dolayı görüntüsü bile değişik çıktı..Umarım tadına bakanların hoşlarına
gitmiştir..))Afiyet olsun!
3
Malzemeler
125 gr tereyağ
4 küçük yumurta
1 tatlı kaşığı portakl çiçeği esansı
1 su bardağı şeker
minicik tuz
1/2 limon suyu
1 su bardağı kefir
50 gr yaban mersini
50 gr blueberry (kurusu)
50 gr Özbek üzümü
100 gr minik fındık
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı kestane unu
3 yemek kaşığı normal un
1
Malzeme sırası ile çırpılıp kalıba dökülür.

Isınmış fırında 175 c de yaklaşık 45 dk pişirilir.

Tepesine limonlu guss hazırlanıp (pudraşekeri+limon suyu) dökülür.

Üzerine de limon kabuğu rendesi serpiştirilir.

Kanlıca Mantarlı Açma Börek


Merhabalar :)
Gününüz/geceniz aydın olsun, bereketli olsun, mutltlu olsun e mi:)
Bana misafir olmak istermisiniz?
Bakın börekler de açıyorum :) Kuzinede pişiriyorum, çayım da hazır çorbam da:) Bizde böyle derler hadi buyrun gelin:)
Evet dün börek açma maceramın ikincisini başarıyla atlatmış bulundum :) İlkini taa Gümüşhane'deyken yapmıştım hatırlarsanız patatesliydi :) Şimdi de yöremizin enn sevilen mantarı olan kanlıca ile yaptım:) Nefis olduu, parmaklar ısırıldı harikaydı:) Cheesecakeler, börekler Allah sonumuzu hayretsin inşAllah :) Ama ben yemedimm ı ıhh:) Biliyorum Nuray Ablam görürse diyecek ki "aman Deniz'cim sakın!" Merak etme ablacım böreğin bir gülünden yarım parça yedim, cheesecake hiç yemedim:)
Böreğe dönecek olursak, geçen sefer yaptığım böreğimin tipik olarak aynısı, sadec mantarlısı:) En önemli ayırt özelliği ise kuzinede pişmiş olmasıı:)) Odun kokusu üzerine bir sinmiş ki yememek için ne yapacağımı bilemedim:) Nefisti:)
Dediğim gibi; çayım, çorbam, böreğim hazır:) Misafir olun gelin bana:) Melikeciğim sana göz kırpıyorum:)
Tarifim cafemis' in etkiniğine gitsin:)

Malzemeler:
6 su bardağı Un
Tuz
Ilık su
1 adet yumurta
Ara katlara:
1 su bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
Azıcık tuz
2 yumurta
İç Malzemesi:
500 gr. haşlanmış kanlıca mantarı
3 adet kuru soğan
Tuz, karabiber,kırmızı pul biber
Üzerine:
erimiş tereyağ


Yapılışı:
Hamur için un derin bir kaba elenir, tuz ile karıştırılır, yumurtası kırılıp azar azar su ilavesi ile mantı hamuru gibi hafif sert bir hamur elde edilir. Hamurumuz üzerine nemli bir bez örtülüp yarım saat dinlendirilir..
Hamur dinlenirken haşlanmış kanlıca mantarları robottan geçirilir, yemeklik doğranmış kuru soğan ve baharatları ile kavrulup kenara alınır.
Ara malzemesi için süt, yoğurt, yumurtalar ve azıcık tuz çırpılır..
Hamurumuz bezelere bölünür, her beze unlanarak açılabildiği kadar açılır .
Hamur açıldıktan sonra yoğurtlu karışımdan sürülüp mantarlı içten serilir ve rulo yapılarak bir güzel sarılır.. Gül yapılır.. Tepsiye dizilen böreklerimiz ki bir tepsi 4 adet alıyor tereyağı ile yağlanıp 180 dereceye önceden ısıtılmış fırında pişirilir..


Afiyet bal şeker olsun :)

AHUDUDULU, MASCARPONELI KREM




gördügünüz tatlinin tarifini, Atiye arkadasimin marifetli gelini Selma'dan almistim.Cok harika,özellikle yaz icin ideal diyebilecegim bir tarif.Denemenizi tavsiye ederim.
MALZEMELER:
200 - 250gr mascarpone (labne peyniri),
200 - 250gr quark (süzme yogurt),
200 - 250gr taze krema,
150 gr yogurt,
1 paket vanilya,
50 gr tozseker,
yarim limonun suyu,
Ayrica:250 gr taze veya dondurulmus ahududu, 2 yemek kasigi tozseker, 60 gr rendelenmis cikolata.
YAPILISI:
Mascarponeyi,quark ve yogurt ile birlikte mixerle cirpin.daha sonra limon suyunu,vanilyayi ve sekeri ekleyin.Ayri bir kapta kremayi sertlesene kadar cirpin.Cirpilan kremayi diger karisima ekleyin ve karistirin.Buzdolabinda 1 saat kadar bekletin.Ahududulari sekerle birlikte püre haline getirip sos hazirlayin.Dilerseniz ahududularin cekirdeklerini süzgecle süzün.Cam bir kasenin icine bir kasik sostan koyup üzerine mascarponeli kremden koyun ve üstünü cikolata ve sosla süsleyin.
Not: Bu tarifimi daha önce yayinlamistim, ama tarifin fotografini begenmedigimden tekrar cekip yayinliyorum.

FIRIN MAKARNA


1 PAKET MAKARNA PİŞİRİLİR.
AYRI BİR TENCEREDE 3 BARDAK SÜT
1KASE T.YAĞ
3 YK. SIVI YAĞ
3YK. UN İLE BİR BEŞAMEL SOS YAPILIR.
MAKARNANIN İÇİNE 2 KASE EZİNE PEYN. KOYULUR
SOSUN YARISI MAKARNA İLE KARIŞTIRILIR.KALANI KABIN ÜZERİNE DOKULUR .EN ÜSTE BOL KAŞAR RENDESİ İLE FIRINA VERİLİR.KAŞARLAR KIZARINCA TAMAMDIR.
AFİYET OLSUNNNNNNNNN

PHİLİPS AİRFRYER İLE KESTANE KEBAPPPP......


 MERHABALAR ARKADAŞLAR:))))))))))))

ARTIK BU AİRFRYER BENİM ELİM KOLUM OLDU....
HERŞEYİ ONUNLA YAPIYORUM..SABAH EKMEĞİ BİLE ONLA KIZARTIYORUM...MAŞALLAHH BENİM PHİLİPSİME:)))))))))))))

ŞAKA BİR YANA GERÇEKTEN HERKESE TAVSİYE EDİYORUM.TAM 4 DAKİKADA 6 DİLİM  EKMEK KIZARTIYOR...

MALUM ARADA KAÇIRINCA DİYET TATLILARIMA DÖNÜYORUM,ONLARLA 13 KİLO VERMİŞTİM.İŞTE O DİYET TATLILARI YAPMAK İÇİN İDEAL.
15 DAKİKADA MUFFİNLERİM HAZIR OLUYOR.


ŞİMDİ KESTANEYE GELELİM:::::::

YARIM KİLO KESTANE 15 DAKİKADA OLUYOR.
ÇİZİYORUM ATIYORUM AİRFRYRA .
HEMDE ÇOK LEZZETLİ OLUYOR...



BU ARADA GEÇENLERDE ZEYNEPLE BULUŞTUK..AY MAŞALLAH ÇOK TATLI,BECERİKLİ BİR KIZ...DAHA 19 YAŞINDAYMIŞŞŞ.........EVLENİNCE KİMBİLİR NE KADAR GÜZEL İŞLERE İMZA ATAR.....

İSTİNYEPARKA GİTTİK...MADODA DİYET BOZDUK:))))))))))
BACKHAUSE DE KAHVE İÇTİK...KAYNATTIK:)))))))))

BLOĞUNA BİR BAKIN BAKALIM NELER YAPMIŞ BENİM ADAŞIM:))))))



Blogum 1 Yaş Daha Büyüdü

Herkese selamlar,sevgiler.
Bugün blogum 3 yaşını bitirdi.Hani sanatçılar der ya,bu albüm benim çocuğum gibi ya da hiç bir şarkımı ayıramam,hepsi değerli diye.İşte aynen öyle dolu dolu geçen 3 sene.Biriktirilen,paylaşılan,bir dolu tarif,şükürler olsun sürekli çalışan bir mutfak ve afiyetle yenilen yemekler.


Zaman öyle hızla akıyor ki,insan dönüp de baktığı zaman anlıyor geçen zamanı.Daha dün gibi hafızam da,blogumu açtığım gün.İlk izleyicim,ya da bugün siteme 10 kişi girmiş diye, atılan çığlıklar,evde estirdiğim blog rüzgarı.Allah'a şükürler olsun ki,şu an itibari ile hiç bir menfaat gözetmeksizin,sevgiyle ve emekle gelinen nokta günde yaklaşık ortalama 500 ziyaretçi,kayıtlı 422 izleyici.Bu çok mu önemli hayır.Ya da evet.Şöyle ki bu işten para kazanan kişiler için,maddi anlamda önemli olabilir ama benim ki tamamen,manevi tatmin.Birilerine sesimi duyurabilmek,faydalı olabilmek,tarifinizi denedim çok güzel oldu mesajları,biriktirilen bir sürü güzel anı.Hepsi benim için çok ama çok değerli.İnsan hiç bir kazanç olmadan,menfaat beklemeden neyi bu kadar sevgi ve mutlulukla yapabilir ki?


İşte bu yüzden benim 3.çocuğum gibi blogum.Çünkü temelinde emek ve sevgi var.Bir anlamda,3 senedir hayatımın duvarı.Hani Facebook'da duvara yazdım deniyor ya,blogumda benim hayatımın duvarı.Gönlümce yazdığım,çizdiğim,resimleyip paylaştığım.Beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz o sizlerin tercihi tabii ki,ama şunu söylemek isterim ki buraya yazdığım her yazı gerçek ve içimden geldiği gibi.Hiç bir kurgu yok,plan yok,çalıntı yok,denenmemiş uyduruk bir tarif yok.Hepsi el emeği,alın teri.


Bunun yanında siz arkadaşlarım,canlarım,blogcu güzellerim.Hepsinin yüzüne,kalbinin güzelliği vurmuş.Hepsi dost,hepsi,samimi,hepsi sıcacık.Sizleri çok seviyorum.Blogum sayesinde sizi tanıdım.Sıcacık kalplerinize girdim.Gün geldi,derdimi anlattım,gün geldi şımardım yanınızda.Bir dostum var der ki; ''hayatta para biriktiremedim ama çok insan biriktirdim''onun bu sözünü çok beğenir çok doğru bulurum.Para bir şekilde mutlaka kazanılır ama,hayatta doğru insanları bulmak,dost olmak,sırdaş olmak,yardımcı olup,yanında durmak herkese kısmet olmaz.Eleştirirken bile iyi niyetle,yapıcı olarak eleştirmek,seni bir adım ileri götürmek için fikir vermek.Bunlar,zamanımızda çok da yapılan şeyler değil.Ama benim aynen böyle blogcu dostlarım var.Hasta olduğumda arayıp soran,gelip çorba yapayım mı diyen,gözlerimin içine gülerek ama,ta içine bakan dostlarım var.Onlar kendilerini biliyor.Hepsine arkadaşlıkları için,gülen yüzleri ve gözleri için çok teşekkür ediyorum.İyi ki varlar.

Ve canım blogum,belim bükülüp,ellerim iş görmemeye başlayana kadar,seni ayakta tutmak için sevgiyle çalışacak mutfağım.Yorum bırakan,takip eden,herkese ama herkese,bir kez dahi olsa blogumu ziyaret edip,varlığından haberdar olan herkese çok teşekkür ederim.


Nice yaşlara hep birlikte inşallah


Sevgiler......................

PIZZA TONNO(ton balikli pizza)


MALZEMELER:

Hamuru icin;
1 su bardagi ilik süt
1 su bardagi ilik su
1 paket yas maya
1 yumurta
1 tatli kasigi tozseker
1 tatli kasigi tuz
1 yemek kasigi zeytinyagi
aldig kadar un

Üzeri icin;
1 kutu hazir soyulmus domates
1 corba kasigi domates salcasi
yarim cay bardagi zeytin yagi
tuz,karabiber,oregano

Ayrica;1 kutu ton baligi
1 adet kuru sogan
mozzarella veya kasar peyniri

YAPILISI:
Yogurma kabinin icinde maya ve sekeri kasikla eriyene kadar karistiralim.Ardindan ilik süt ve ilik suyu,yumurtayi katalim.Sonra diger malzemeleri de ekleyip kulak memesi yumusakliginda bir hamur yoguralim.Üzerini nemli bir bez örtüp,bir saat kadar iki kat kabarana kadar bekletelim.Diger taraftan soyulmus domatesi blender ile parcalayalim.Salcayi da katip karistiralim.Diger sos malzemelerini de katalim.Ton baligini süzüp,yarim ay seklinde dogranmis soganla karistiralim.Mozzarellayi da dilimleyelim veye reneleyip bir kenara alalim.
Kabaran hamurdan portakal büyüklügünde parcalar koparip,yuvarlayalim.Merdane yardimiyla yemek tabagi büyüklügünde acip,yaglanmis,ya da firin kagidi serilmis tepsiye yerlestirelim.Üzerine 2-3 kasik sos kenarlarina gelmeyecek sekilde sürelim.Daha sonra ton baligini ve onun üzerine de peyniri yerlestirip,250-275 dereceli firinda pisirelim.(Ben tas pizza firininda pisirdim.Böyle ayni pizzeria pizzasi gibi oluyor.)Eger mümkünse degirmenden taze cekilmis karabiber serperek yerseniz daha lezzetli olur.

AFIYET OLSUN!

Kaesekuchen Mit Mandeln / Bademli Cheesecake

Kısa bir aradan sonra merhabalar arkadaşlar,

Dostlarınıza,misafirlerinize ve arkadaşlarınıza farklı cheesecake sunmak isterseniz,bu cheesecake'i denemenizi öneririm..Hatta kendinizden de bir şeyler ekleyip size özel kılabilirsiniz, tıpkı benim hazırladığım gibi..

Keyifli güzel günler diliyorum..)
Bademli Cheesecake
Malzemeler (22cm kelepçeli kalıp)
(Tabanı için)
175 gr tereyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
minicik tuz
1 çay bardağı badem tozu
alabildiği kadar un

Ortası için
750 gr labne (yarısı krem peynir de olabilir)
1/2 kutu süzme yoğurt
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
3-4 damla limon esansı
1/2 limon kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı un (ben kaesekuchen hilfe kullandım)

Tepesi için
1 çay bardağı file badem
1 damla badem esansı
tabanı için hazırlanan hamurdan bir parça
Bademli Cheesecake
Hazırlanışı
Tabanı için verilen malzemeler yoğrulup,yumuşak bir hamur elde edilir.

Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serilip,kenarları yağlanır.

Hamurdan bir parça (avuç içi kadar) ayrılıp,kalan hamur kalıbın tabanına,kenarlarına
döşenip,sırası gelene kadar buzdolabında bekletilir..
Bademli Cheesecake
Yumurta,şeker,vanilya 4-5 dk çırpılır.

Limon aroması ve kabukları eklenip çırpılır.

Yoğurt eklenip çırpılır.

Labneler ve un eklenip çırpılır.

Karışım kalıba dökülüp eşit şekilde dağılması sağlanır.


Bademli Cheesecake
Tepesi
Ayrılan hamura badem esansı karıştırılıp,rendenin iri kısmından geçirilir.

Hamur parçaları dikkatlice karışımın üzerine serpilir.
(yavaş yavaş serpip,yoğurtlu karışımın içine çökmemelerine özen göstermelisiniz.)

Tepesine de file bademleri serpiştirip,ısınmış fırında 175 c de yaklaşık
55-60 dk pişiriniz.

Afiyetler olsun!

KIYMALI PAPATYA EKMEK

HERKESE MERHABALAR...............

HAFTASONLARI İÇİN HEM BEREKETLİ HEMDE ŞIK BİR ALTERNATİF OLDU BU ................

UMARIM SİZLERDE BEĞENİRSİNİZ:)

HEPİNİZE SEVGİLER..........




HAMUR MALZEMELERİ:::::::::::
1PK INSTENT MAYA
1BARDAK SICAĞA YAKIN SU
2 BARDAK SICAĞA YAKIN SÜT
1 TK MAHLEP
3 YKAŞIĞI ŞEKER
1 YKAŞ.TUZ
1 YUMURTA-SARISI ÜZERİNE-
1 KASE TYAĞ
1 BARDAK SIVIYAĞ
MAYAYI SU VE SÜTLE ERİTİP DİĞER MALZ. EKLEYELİM .

BU BENİM YİNE KLASİK TARİFLERİMDEN YALNIZ BU SEFER ŞEKLİ YİNE DEĞİŞİK VE ORJİNAL......

TOPLAR YAPTIM ,TOPLARIN ARASINADA KIYMALI HARÇ DOLDURDUM.
PAPATYA EKMEĞİN ARASINADA KIYMALI HARÇTAN KOYDUM...SİZ PATATESLİDE YAPABİLİRSİNİZ TAHMİNİMCE ODA NEFİS OLUCAKTIR:)))

AFİYET ŞİFA OLSUNNNNNNNNNN

TOPLARI DA KIYMALI HARÇLA DOLDURALIM..........





Tel Kadayıf

Dün ve bugün kendi sitem dahil blogspot uzantılı hiç bir siteye giremedim sorun mu var acaba bilgisi olan arkadaş varmı diye bir soru ile başlayıp uğurlamaya hazırlandığımız şu ramazan ayında edilen tüm duaların,tutulan oruçların kabul olmasını diliyorum.
Ramazan ayında çok yapılan tatlılardan biri de kadayıftır sanırım

Malzemeler
  • 500 gr tel kadayıf
  • 150 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • ceviz
  • 2 su bardağı süt

Şerbeti için

  • 5 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su

Yapılışı

Kadayıfı tel tel açarak işe başlıyoruz bu kısım bu tatlı yapımının en zahmetli kısmı sanırım.Erittiğimiz yağımızı sıvıyağ ile karıştırıp tel tel açtığımız kadayıfımızn üzerine döküp her tarafının iyice yağlanmasını sağlıyoruz.Daha sonra pişireceğimiz tepsiye kadayıfın yarısını güzelce döşeyip elimizle iyice bastırıyoruz,üzerine bolca cevizi koyduktan sonra geri kalan kadayıfı yine iyice bastırarak tepsinin üzerine yerleştiriyoruz.Kadayıf ne kadar sıkı olursa o kadar güzel oluyor çünkü.Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında iyice kızarana kadar pişiriyoruz.Fırından çıkar çıkmaz üzerine 2 bardak soğut sütü gezdiriyoruz.Ben kadayıfı bir gece önce pişirip şerbetini ertesi gün verdim öyle de yapabilirsiniz ya da kadayıf soğuduktan sonra kaynattığınız şerbeti sıcakken kadayıfın her tarafına eşit olarak da verebilirsiniz.

Afiyet olsun

CENK

Sevgili Cenk,
Anneciğinin haberini yeni duydum canım..Acın bil ki hepimizin acısı.Anneciğinin mekanı cennet olsun,nurlar içinde yatsın inşallah..Sana da sabırlıklar diliyorum Cenk'ciğim..Blogunda yorum yeri kapalı olduğundan buradan sana sabırlık dileyip,acına ortak olmak istedim..

Tekrar Allah sabırlıklar versin..Sen çok hayırlı,vefalı,saygılı bir gençsin..Bu konu da anneciğinin gözü hiç arka da kalmayacak..Mekanı nurlarla dolup taşsın anneciğinin.
 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler