Yeni Konular

Mantar Kurabiye

Canım Banu'cuğum (www.kibeleninmutfagi.blogspot.com) uzun bir ayrılıktan sonra yine bloguna döndü..Web sitesinde devamlı zorluk yaşadığından,yine eski adresi olan blogspot'a dönüş yaptı..CANIM ÇOK HOŞ GELDİNNNN!!

Kurabiyeleri gece yapıp fotoğraflarını çekemeden yatmıştım..Sabah işe giderken de, bir poşete 5-10 tane doldurup, yanıma alıp, ofisin balkonunda fotoğraflarını çektim..))Kurabiyelerdeki badem aromasını hissedemedimse de, arkadaşlar yoğun bir şekilde hissedildiğini ve değişik bir lezzet kattığını belirttiler..
zitronenaromabutter-vanille

rumbittermandel


Keklerde kullanmış olduğum esanslar..

Aslında hamur buzdolabında beklemiş olsaydı,bu kadar yayılmazlardı..Dilerseniz hamurun içersine biraz portakal kabuğu rendesi,çikolatanın içersine ise portakal suyu eklerseniz,portakallı mantar kurabiyeler elde etmiş olursunuz..Ben kendim bizzat denediğim ve çok sevildiği için sizlerle paylaşmak istedim..Tercih sizlerin arkadaşlar..Afiyetler olsun..!
6
Malzemeler
2 yumurta (oda sıcaklığında)
250 gr şeker
175 gr tereyag (oda sıcaklığında)
150 gr benmari eritilmiş bitter
1 çay kaşığı karbonat
3-4 damla badem esansı
1 çay bardağı çekilmiş badem
1 paket dr.oetker kakao
minicik tuz
2 su bardağı un (az gelirse ilave)

Tepesi için pudra şekeri
4
Hazırlanışı
Şeker,tereyağ,tuz,badem esansı iyice çırpılır.

Yumurtalar teker teker eklenip çırpılır.

Benmari çikolata,kakao eklenip çırpılır.

Badem eklenip çırpılır.

Un ve karbonat eklenip çırpılır.

Hamur elle toparlanıp yaklaşık 4-5 saat buzdolabında dinlendirilir.
(benim hamurum buzdolabına giremeden fırına girdiler..)))
Mantar Kurabiye
Hamurdan toplar yapılıp pudra şekerine bulanıp aralıklı olarak tepsiye dizilir.

Fırın en az 10 dk önceden 195 c de ısıtılır.

Topların tepelerine küçük bir kapakla bastılır.

Isınmış fırında yaklaşık 10 dk pişirilir.

Soğutulduktan sonra afiyetle yenilir.

Bademli Kahveli Kurabiye

Bugün sizlerle Trabzon'da ki yengemden öğrendiğim nefis kurabiyelerimi paylaşıyorum..
Hem fındıklısı,hem bademlisi, hem de cevizlisi nefis oluyor..İçersine süt ve yumurta eklemezseniz daha kıyır kıyır oluyor..Bizimkiler, biraz yumuşak olsun dedikleri için ben yine tarifi tam uyguladım..Belirttiğim gibi süt ve yumurta olmazsa un kurabiyesi havasında oluyor..İster süt ekleyip deneyin,isterseniz eklemeden deneyin ama mutlaka deneyin derim..

Teşekkürler!!

Kahveli Kurabiye

Malzemeler
150 gr şeker
1 yumurta sarısı
1 yumurta akı(üzeri için)
minicik tuz
1 yemek kaşığı dolusu nescafe (eritilmeden eklenecek)
1 paket tereyağı
1/2 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı kavrulmuş tuzsuz badem
(normalde çiğ fındık girecekti,ben badem ekledim..ceviz de ekleyebilirsiniz.)
alabildiği kadar un
tepesi için iri kıyılmış badem veya file badem..ben kalem badem kullandım.

Kahveli Kurabiye

Hazırlanışı

Un ve kabartma tozu hariç tüm malzeme eklenip iyice karıştırılır.

Un ve kabartma tozu elenip eklenip iyice yoğrulur.

Normalde top top yapılıp,önce aka sonra badem veya fındığa batırılacaktı.Fakat ben fotoğraflar da görüldüğü gibi hazırladım..

(Merdane ile açıp kalıpla kestim,üzerlerine fırça ile yumurta akı sürüp badem serpiştirdim.)

175 c de yaklaşık 15-20 dk arası pişirilecektir.

Kahveli Kurabiye

Afiyetler olsun..

Apfel Torte

Tartı dün gece yapıp, bugün annecikle Kilyos'a göndermiştim..Çok beğenilmiş ve kremasından dolayı değişik gelmiş tadına bakanlara..Eve geldiğimden beri annecik, tarifini yaz hemen alacaklar dediyse de, ben şimdi fırsat bulup yazabildim..
dolgukermasi
Dolgu kremasını merak eden arkadaşlara bilgi amaçlı..

Güzel bir hafta sonunuz olması dileğiyle..
Elmalı Tart
Malzemeler (hamuru için)
1 büyük yumurta veya 2 küçük yumurta
1 çay bardağı şeker
minicik tuz
120 gr tereyağ
alabildiği kadar un
Elmalı Tart
Üzeri için
2 paket droetker dolgu kreması
4 çay bardağı süt ile çırpılıp bekletilir.

Tepesi için
5 adet elma
1 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı bal
1-2 yemek kaşığı file badem veya kalem badem
1 yemek kaşığı kuru üzüm
Elmalı Tart
Hazırlanışı
Hamur yoğrulup kelepçeli kalıba yayılır.

Üzerine dolgu kreması yayılır.

Elmalar soyulup 4 parçaya ayrılır.Üzerleri kesilip kremanın üzerine dizilir.
Elmalı Tart
Yağ eritilip içersine süt ve bal konulup karıştırılıp elmaların üzerlerine gezdirilir.

Tepesine bademler ve üzümler serpiştirilip yaklaşık 25 dk 175 c de pişirilir.

Afiyetler olsun!

İşkembe Çorbası

Merhabalar..
Iykkkk!!! Böööööğhhhh!!! sesleri kadar "ııımmmmmm!!!!! nımmmmm!!! seslerini de duyar gibiyim:)Ben gibi düşünürseniz ilk tercih, eşim gibi düşünürseniz ikinci tercih:) Zira kendisi üç öğün olsa gık demez yer bu çorbayı.. Bense annem öğren gel diye çağırdığında yanına "amaaaaann hiç işim olmaz, evlendiğim kişi yerse de gitsin dışarda yesin" derdim. Lâkin öyle olmadı:) Aldım elime işkembeyiiiii:)
Aradım tabii annemi ve günümü gördüm:) İşte "bak ben sana demiştim dinleme anneyi taşa döneceksin" anlarından biri daha:) Tarifi aldım ve vira bismillah dedim sonuç çok başarılı oldu tabii:) Babam artık beni aradığında "alo işkembeci iki kase buraya" gibi kötü şakalar yapıyor.. Eşim "böyle lezzet alarak hiç yediğim olmamıştı "dedi ama bilemiyorum bana kompliman mı yaptı:) İşkembeyi taze olarak herzaman bulamıyoruz kasaplarda o yüzden bir iki kilo alıyoruz haşlayıp dondurucuya kaldırıyorum o şekilde kullanıyorum..
Dilerim beğenirsiniz ustalar özellikle Necla Ablacımm sennn:)

Malzemeler:
500 gr. dana işkembe
1,5 lt. sıcak su
1 su bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
Çeyrek limonun suyu
Tuz
Kırmızı toz biber
2 çorba kaşığı tereyağ
3 diş sarmısak
Servis için: Sirke,limon suyu

Yapılışı:
İşkembe avuç içi kadar parçalara kesilip düdüklü tencerede yaklaşık 45 dk. haşlanır, (eğer daha önceden haşlayıp buzluğa kaldırdınız ise sıcak suda 10 dk. haşlanır)
Haşlanan işkembeler ılındıktan sonra küçük parçalara doğranır,

 haşlandığı suyuna katılıp tekrar kaynatılır, diğer yanda yoğurt, un, limon suyu ve yumurta sarısı; kaynayan işkembeli sudan bir kepçe ilave edilerek çırpılır ve hızlıca çorbaya eklenip kaynatılır..Kaynayan çorbaya havanda dövülmüş sarmısaklar ve tuz eklenerek iki taşım daha kaynatılır, ocaktan indirmeden evvel kızdırılmış tereyağı ve kırmızı toz biber eklenerek ocaktan alınır ve sirke limon suyu karışımı ile sıcacık servis edilir..

Afiyet bal şeker olsun..

ENFES HAŞHAŞLI ÇÖREK




HERKESE GÜZEL HAFTASONLARI DİLİYORUM:)))))))))
ENFES BİR TARİF VEREREK PAZAR GÜNÜNÜ ŞENLENDİRELİM DİYORUM.....


HAMUR::::::::::::::
250 ML SÜT
125 GR SIVIYAĞ
2 YUMURTA-1 TANESİ ÜZERİNE-
1 KÜP YAŞ MAYA
1YKAŞ. ŞEKER
1Y.KAŞIĞI TUZ
ALDIĞI KADAR UN


ARASINA ::::::
1 BARDAK SIVI HAŞHAŞ
1 BARDAK SIVIYAĞ

HAMURUMUZU YOĞURDUM.
1 SAAT MAYALANDI.
MAYALANAN HAMURUMU 11 PARÇAYA AYIRDIM.
HER PARÇAYI TATLI TABAĞI BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇTIM.
HER KATIN ARASINA BOLCA HAŞHAŞLI HARCI SÜRDÜM.
TEKRAR 11 KATI BÜYÜKCE BİR SERVİS TABAĞI KADAR AÇTIM.
RULO SARIP KEK KALIBIMA YERLEŞTİRDİM.
ÜZERİNE FINDIK KIRIĞI EKLEDİM.
30 DAKİKA DAHA DİNLENDİRDİM.
180 DERECDE PİŞİRDİM.....

OOOOF BİR KABARIYOR.........BİR KATKAT OLUYOR...HADİ KIZLAR MUTFAĞA ....

AFİYET ŞİFA OLSUNNNNNNNNNN............



Fırında Makarna

Bizim evde çok sevilerek yenen bir makarna çeşidi ister iftarlık ister sahurluk her iki öğün için de çok ideal


Malzemeler




  • 1 paket fırın makarna (en kalınından)


  • 1 paket margarin ya da tereyağ


  • kaşar peyniri


  • 1 lt süt


  • 3 yemek kaşığı un


  • 1 adet yumurta


  • tuz karabiber


Yapılışı





  1. Makarna tuzlu suda haşlanır ve süzülür


  2. Süzülen makarna tepsiye konulup 125 gr kadar tereyağ ya da margarin makarnanaın sıcaklığı ile erimeya bırakılır.Arada karıştırarak hem makarnanaın her tarafının yağlanmasını hem de yağın erimesini sağlayın


  3. Diğer tarafta tencereye 125 gr kadar margarin ya da tereyağ konulup un ilave edilir ve yakmadan un kavrulur.1 lt süt iyice karıştırarak yavaş yavaş ilave edilir.Koyu bir muhallebi kıvamı elde edesiye kadar karıştırılır.


  4. Sosun içine tuz.karabiber ve bir yumurta iyice çırpılarak ilave edilir.


  5. Hazırlanan beşamel sosumuzu tepside yağlanan makarnaya ilave edip iyice karıştırıp fırına verip börek pişirir gibi o ayarda ve derecede üzeri biraz pembeleşene kadar pişirin fırından almadan biraz önce rendelenen kaşar peyniri makarnanın üzerine konulup kaşar eriyip biraz kızarınca fırından çıkarılıp dilimlenir


Afiyet olsun



TARIFLERIM IZINSIZ YAYINLANMIS!!!

Arada sirada nette bir tura cikarim, bana ait tariflere ve resimlere acaba bir yerlerde rastlayabilirmiyim diye. Ve gene bugün bu tura ciktigimda http://www.morbiber.com/ adresinde bana ve baska blog sahibi arkadaslarima ait tariflere rastladim. Hic bir tarif altinda kime ait oldugu da belirtilmemis maalesef. Sizleri de bu durumdan haberdar etmek istedim...

ARPAŞEHRİYELİ PİLAV


3 BARDAK PİRİNÇ KAYNAR VE TUZLU SUDA 1 SAAT BEKLETİLİR.
TENCEREYE 1 KASE T.YAĞ 2YK. SIVI YAĞ KOYULUR VE 1 KAH.F.  ARPA ŞEHRİYE KAVRULUR.KAVRULAN ŞEHRİYELERE PİRİNÇ EKLENİR TUZUDA KOYULUP İYİCE KAVRULUR.İÇİNE 4 BARDAK KAYNAR SU İLAVE EDİLİP KISIK ATEŞTE PİLAV SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİLİR.
AFİYET ŞİFA OLSUNNNNNNNNNN

Yonca Gıda İle Kahvaltı Keyfi

Sevgili Sevil'ciğimin Yonca Gıda kahvaltı keyfi davetiyle, pazar günü blogcu arkadaşlarla bir araya geldik..İyiki de gitmişim, çok güzel,çok keyifli bir etkinlik yaşadık...

yonca yağ

Sevgili Ayşe TÜTER, Yonca Gıdanın yemek danışmanlığını yaptığı için aramızdaydı...Kendisine,Sevilci'ğime ve Yonca Gıda'ya teşekkürlerimi iletiyorum..

yonc

Aynı zamanda Yonca Gıda Pazarlama Müdürü Canan hanım, Halkla İlişkiler Müdürü Merve hanım sıcacık gülümsemeleri ile bize Yonca Gıda hakkında bilgiler verdiler..

yonca

Yonca Gıda ürünleri hakkında bilgi sahibi olmak ve ürünlerini tanımak için yoncayag. sitesini inceleyebilirsiniz....

Mercimek Köftesi

Şükür kavuşturana.Krem karameli izlemekten ben bile sıkıldım artık ama bir türlü oturup iki satır yazamadım zira kırklanmakla meşguldüm.Evdeki yıkanabilecek herşeyi yıkayıp silinebilecek herşeyi silip bir de işe gidince bana hiç zaman kalmadı.Nihayet altın vuruşu yapıp evi tekrar eski haline getirebildim çok şükür.

Mercimek köftesi neredeyse yapıldığı gün bitti tekrarı için ısrar çok ama acık özlesinler diye nazlanmaktayım.

Malzemeler




  • 2 su bardağı kırmızı mercimek


  • 1,5 su bardağı ince bulgur


  • 1 adet kuru soğan


  • 125 gr margarin


  • salça


  • 1 demet yeşil soğan


  • maydanoz


  • tuz


  • limon


  • zeytinyağı


  • istediğiniz her çeşit baharat


Ayıklanıp yıkanan mercimek üzerine çıkacak kadar su ile haşlanır.Ocaktan alınır alınmaz ayıklanan bulgur üzerine konulup kapağı kapatılır.



Diğer tarafta çok küçük doğranan kuru soğan yağ ile öldürülür içine biraz salça konulup salça ile çok az daha kavrulur.Bu arada demlenen ve şişen bulgurlu mercimek iyice karıştırılır.(bulgur diri kaldıysa biraz sıcak su ilavesi ile biraz daha şişmesini bekleyebilirsiniz).Daha sonra küçük küçük doğradığınız maydanoz,taze soğan,baharatlar (ben biraz karabiber,kırmızı biber.kuru nane koydum)konulup istediğiniz ölçüde limon ve zeytinyağı ilavesi ile iyice harmanlanıp şekil verilir



Afiyet olsun



Erzincan Çorbası

Ramazan Ayının son günleri artık..
Son iftarlar, son sahurlar, son teravihler.. 
Rabbim heyecanımızı daım etsin inşallah.. Bizi hayırlısı ile seneye tekrar kavuşursun ayların en güzeline..
Bugün sizlerle bloglarda çok sık rastladığım Erzincan çorbasını paylaşacağım.. Anadolu' nun her lezzeti gibi bu çorbada harika bir tat. Dolu dolu, birçok tadı barındıran harika bir çorba.. Denemenizi tavsiye ederim... 
Erzincan mutfağını çok sevdim ben, daha deneyecek bir çok lezzet var..geçen hafta da Erzincan Lokumunu yayınlamıştım hatırlarsanız :)

Malzemeler:
Köftesi için:
150 gr. kıyma
Tuz-karabiber
5 adet taze fasülye
1 çay bardağı erişte
1 adet soğan
1 adet domates
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
5 su bardağı su
1,5 su bardağı yoğurt
Tuz, karabiber, kekik, kırmızı pulbiber
2 diş sarmısak
2 çorba kaşığı tereyağ

Yapılışı:
Köfte için; kıyma tuz ve karabiber ile harmanlanarak yoğrulur. Misket büyüklüğünde köfteler yapılır. Tavada çok az sıvıyağda döndürerek kızartılır. 
Tencerede 1 kaşık tereyağ eritilip, yemeklik doğranmış soğanlar eklenir, pembeleştirilir. Üzerine incecik kıyılmış taze fasülyeler eklenip kavrulur. Minik doğranmış domatesler, sarmısaklar ve salçaları da ilave edip harmanlandıktan sonra su eklenip 15 dk kadar kaynatılır. 
Yoğurt bir kasede çırpılıp, çorbanın suyundan bir kepçe karıştırılır ve hızlıca çorbaya karıştırılır. Tekrar kaynayan çorbaya köfteler, erişte ile baharatları da verilip pişmeye bırakılır. 
Servisten hemen önce bir kaşık tereyağ kızdırılıp çorbanın üzerine gezdirilir ve sıcak sıcak servis edilir. 

Afiyet olsun..


TUZLU TART


1 BARDAK SIVIYAĞ
1 Ç.BARDAĞI YOĞURT
1YUMURTA
1TK TUZ
1TK ŞEKER
1.5 YEMEK KAŞIĞI SİRKE
100 GR KADAR TYAĞ
ALDIĞI KADAR UN.
TÜM MALZEME YOĞURLUR KLASİK TART KALIBINA YERLEŞTİRİLİR.PİŞTİKTEN SONRA İÇİNE :BPEYNİR-ZEYTİN-MAYDANOZ KOYULUP BAHARATLARLA SERVİS YAPILIR.
AFİYET ŞİFA OLSUNNNN

KAŞARLI MUFFİN


 MALZEMELER:::::::

3 YUMURTA
1 BARDAK SIVIYAĞ
1 BARDAK KAŞAR RENDESİ
1 BARDAK SÜT
2.5 BARDAK ÇAVDAR UNU
1TKAŞ TUZ
1PK KABARTMATOZU
  TÜM MALZ. ÇIRPIP MUFFİN KALIPLARINA KOYALIM.180 DERCEDE PİŞİRELİM ..

YUMUŞACIK PUF PUF MUFFİNLER OLUYOR...
AFİYET ŞİFA OLSUNNNNNN

Yine Cheescake Hep Cheescake

Artık bu konuda iddalıyım diyebilirim yani cheescakeki çatlatmadan pişirme konusunda


Hepsini tek başıma yiyebilirim







Bu tat benim aşık olduğum bir tat Cheescake başka bir lezzet benim için.Gerçekten benim damağımı çatlatan bir lezzet her şekli güzel ama limonlusu her daim favorim.


Bu yaptığımın içindeki limon miktarı biraz az çünkü çikolata sos ile yemek istedi beyzadeler.Emir büyük yerden boynumuz kıldan ince






2 paket burçak büsküvi

100 gr kadar tereyağ

400 gr labne peynir

1 su bardağı tozşeker

5 tatlı kaşığı buğday nişastası

4 adet yumurta

1 paket (küçük paketlerden 200 gr lık )krema

1/2 limonun suyu

1 paket vanilya

Yapılışı

büsküvileri rondodan geçirip un haline getirin

Birazcık erittiğiniz yağ ile iyice harmanlayıp altına yağlı kağıt koyduğunuz,kenarlarını tereyağ ile yağladığınız kelepçeli kalıbın (26 cm lik bir kalıp kullandım) tabanına ve mümkün olduğunca kenarlarına iyice bastırarak tabanı oluşturun ve kalıbınızı buzdolabına koyun

Labne peynirinizin suyunu iyice süzdürdükten sonra derin bir kaba alıp mikserle iyice karıştırın

Şekeri ilave edip karıştırmaya devam edin

Nişasta,vanilya ve kremayı ekleyip karıştırın

yumurtalarınızı teker teker kırıp karıştırın önce kırdığınız iyice karışmadan diğerini kırmayın

en son limon suyunu ilave edip iyice karıştırın.

Karışımınızı kalıba dökmeden önce kabınızı tezgahın üstünde hafif hafif vurarak oluşan hava kabarcıklarının sönmesini sağlayın.Bu tatlınızın çatlamasını önleyecek bir önlem

En son karışımı kalıbınıza döküp 170 derecede yavaş yavaş pişirin bu arada fırının kapağını açmayın

Piştikten ve fırını söndürdükten sonra cheesecakeki fırından çıkarmayın bırakın fırın soğuyuncaya kadar orada kalsın.Ani ısı değişikliği de çatlamasına neden oluyor

Fırından çıkardıktan sonra buzdolabında en az 8-9 saat hatta mümkünse 1 gün beklesin


Üzerine Dr Oetkerin çikolatalı sosunu kullandım ama ben bu sosu pişirirken içine 2 yemek kaşığı kadar toz şeker ilave ediyorum




Afiyet olsun


Mercimek Köfteli Kus Kus Salatası ve Kanlıca Mantarı Kızartması


Merhabalar canlar:))
Kasım ayında olsak da pırıl pırıl yazdan kalma günler yaşıyoruz, geceler çok aşırı soğuk, gündüzler baya bir sıcak haliyle iyileşemiyoruz.. Ama gün ışığının pırıl pırıllığı benim iliklerime işliyor:)) Sizin de iliklerinize kadar ısınacağınız sımsıcak hissedip gülümsemelerinize yansıtacağınız mutlu mesud günler diliyorumm:))
Dün hiçbirinizi ziyaret edemedim çünkü canım anneciğim bilgisayarın güç kablosunu söküp saklamıştı:))evet tam olarak böyle oldu:))Bugün daha iyi olduğum ve sesim kısmen çıkmaya başladığı için ikna ettimm:))
Bugün sizlerle cumartesi soframdaki nefiss bir lezzet olan salatamı ve kanlıca mantarı kızartmamı paylaşacağımm..
Salatam mercimek köfteli çok değişik ve de çok güzel bir aroma kattı salatama:) Öneririm deneyiniz:))

Malzemeler:
Yarım paket kuskus
1 kase dolusu susuz yoğurt
2 diş sarmısak
3-4 adet kornişon turşu
2 domates
1 salatalık
1 tutam maydonoz
Tuz, zeytinyağı, sumak
Tabanı için:
15 adet mercimk köftesi

Yapılışı:
Kuskuslar haşlanıp bir kenara alınır. İyice süzüldükten sonra derin bir kap içine alınıp üzerine havanda dövülmüş sarmısakla karıştırılmış yoğurt eklenip hafifçe karıştırılır.
Domatesler, salatalıklar ve turşular küp küp doğranıp, maydonozlar ince ince kıyılıp karışıma eklenir. Üzerine tuz ve zeytinyağı ile sumak gezdirilip harmanlanır..
Mercimek köfteleri srvis tabğının altına ezme yapılıp serilir ve salata karışımı ezmenin üzerine dökülür.. Üzerine zeytinyağı gezdirilip servis edilir..

Kanlıca Mantarı kızartması da oldukça basit güzelce yıkanıp kuruması beklenen mantarlar kızgın yağda patates kızartır gibi kızartılıp çıtır çıtır servis edilir..

Afiyet bal şeker olsunn..:))

Böğürtlenli Sütlaç

Merhabalar..
İnsanlık  hamurumuzda payı olan bizleri yetiştiren öğretmenlerimizin kutlu gününü canı gönülden tebrik ediyorum.. Tabii aynı sırayı paylaştığım ama bugün öğretmen konumunda olan tüm arkadaşlarımında bu gününü tebrik ediyorum..
Efendim biz sütlü tatlılarda bir çığır açtık bu dört ayda.. Hatta istanbuldan ismini vermek istemeyen arkadaşım "ay yeter artık her yeriniz süt oldu" demişti bize:) O denemelerimden birisi olan böğürtlenli sütlaç bugün huzurlarınızda:)
Sevgili "Hoca Abla"mızın  öğretmenler gününü canı gönülden kutluyorummm!!!! Onu çok seviyorumm çookk:)

Malzemeler:
2 litre süt
1 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı şeker (ben fazla şekerli yapmıyorum siz miktarı çoğaltabilirsiniz)
3 çorba kaşığı nişasta (çok koyu olmuyor boza kıvamından biraz koyuca oluyor)
1 pk. vanilya
1 su bardağı böğürtlen

Yapılışı:
Pirinçler iyice yıkanır ve 2 su bardağı suda haşlanıp süzülür.
süt bir tencere içerisinde ocağa alınır ısıtılmaya başlanır, pirinçler eklenir, pirinçler iyice pişince şeker ilave edilir.
Şeker sütün içerisinde eriyip özleşince bir miktar suda ıslatılan nişasta ve vanilya süte eklenir üç taşım kaynatılır.
Ocaktan indirilen sütlacın üçte biri ayrılıp içine böğürtlenler eklenip blendır ile çekilir sade sütlaç kaselerin üzerinde iki parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırılır, üzerine böğürtlenli karışımda eklenip ilk sıcaklığı çıktıktan sonra birer böğürtlen tanesi ile süslenir.Buzdolabında soğutulup servis edilir.

Afiyet bal şeker olsun...

DOMATES CORBASI


Bu corbayi Portakal agacinda gördügümden beri yapiyorum ve cocuklar bayiliyorlar.Siz de deneyin,tavsiye ederim.

Malzemeler:

4-5 adet domates (rendelenmis)
1 yemek kasigi domates salcasi
2 yemek kasigi un
2-3 yemek kasigi sivi yag
5 su bardagi su
2 yemek kasigi süt
tuz
üzerine bir iki kasik kadar rendelenmis kasar peyniri

Yapilisi:

Tencerede siviyag ile unu biraz kavurun.Salca ile rendelenmis domatesi katip kavurmaya devam edin.Eger topaklanirsa el blenderi ile karistirin.Daha sonra 5 su bardagi suyu ekleyin koyulasana kadar karistirarak pisirin.Servis yapmadan evvel tuzunu ve sütü ekleyin.Servis yaparken de istege göre kasar rendesi serpin.

AFIYET OLSUN!

Hamur Kızartma



Herkese merhaba,


Bugün sabah çok erken uyandık. Bebe bugün avrasya maratonu dolayısı ile arkadaşları ile sözleşmiş köprüyü yürüyerek geçmek üzere.Onu yolcu ettikten sonra da bir daha yatmadım.O nedenle uzun uzun bir gün yaşadım.Çok şükür bahar tadında çok güzel bir gündü.Biraz evle ilgilendim,babanga ile sahile indik,kahvaltı ettik derken eve döndüğümde kendimi attım koltuğa bir güzel uyumuşum.Uyandığımda ilk aklıma gelen hamur kızartmak oldu.O kadar çok canım istedi ki girdim mutfağa;




1 yumurta


1 paket kabartma tozu


3 yemek kaşığı yoğurt


sevgili Aysun'cuğumun mis gibi sütünün üzerinden topladığım kaymak


biraz tuz,un ve su ile kek hamuru kıvamında bir hamur hazırladım ve kaşık kaşık kızgın yağda kızarttım.Bir de üzerine sarımsaklı yoğurt ile kırmızı biberli tereyağ gezdirdim.




Nasıl güzel geldi anlatamam.Akşamüstü çayın yanına yapıp yoğurtsuz peynir ve zeytinle de nefis bir atıştırmalık bence


Herkese sağlıklı,mutlu güzel bir hafta dilerim.


Sevgiyle kalın


İrmik Helvası ve Hayırlı Kandiller


Merhabalar sevgili dostlar..
Bu mübarek günde bizleri kavuşturana şükürler olsun...
Tüm islam aleminin ve  tüm okuyucularımın Mevlid Kandili Mübarek Olsun..
Bu güzel günde sonunda yapmayı başarabildiğim nefis İrmik Helvasını paylaşmak istiyorum sizlerle.. Komşularıma da dağıtacağım inşallahh..
Tarif için Papatyamı öpüyorumm :))

Malzemeler:
1 paket (500 gr. ) irmik
1 paket margarin
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı kaynar su
2 su bardağı kaynar süt
İstege bağlı dolmalık fıstık ( ben tercih etmiyorum)

Yapılışı:
Margarin teflon bir tencerede eritilip üzerine irmik eklenir ve kısık ateşte kavrulmaya başlanır. Rengi iyice dönene kadar kavrulan irmigin altı kapatılıp tozşekeri eklenir ve irmige iyice yedirilip tencerenin altı tekrar açılır ve sıcak su ve süt eklenip biraz karıştırılır ve altı iyice kısılıp suyu çektirilir ( pilav gibi pişmeye bırakılır.)
Suyunu  çeken helvanın kapağı açılıp üzerine temiz bir bez örtülür ve kapağı kapatılıp demlenmeye bırakılır. Sıcacık servis edilir..

Afiyet bal şeker olsun..


Tavuklu Saksı Kebabı

Günaydınnn herkeseee:)) Parçalı bulutlu bir sabahtan yazıyorumm:)) Dün çok ilginçti.. Pırıl pırıl bir hava da şangır şungur yağdı beş daika sürdü dindi.. bu şekilde belki 10 kez tekrarladı:)) bakalım bugün  ne olacak:))
Gelelim tarifimize.. Sevgili Papatya Prensesiminn nefis tariflerinden bir tanesi ile karşınızdayımm bugünn..:))
Harika birşey olduğunu ilk görüşte anlamıştım zaten ama deneyince hmmmmm dedim nefiss:))
Papatyam nasıl yapmış bir bakınız.. Tarifin orjinali burada..
Tarifimm tüm yeni gelinlere gelsinn.. Aslında herkese gelsin ama iki yeni geliim var onlara özellikle gelsin.. Sevgili Zeynep ve Sevgili Merve... birdee Allahımm bana da ve papatyama da gelinlik giymeyi en kısa vakitte nasip etsin.. Hadi bakalım tüm blog alemi topluca bir "amiiiiinnnnn" deyiverin:))

Malzemeler:
4 adet bostan patlıcan
500 gr. kuşbaşı tavuk eti
3 adet çarliston biber
3 adet domates
1 soğan (bu benden)
2 çorba kaşığı salça
Tuz,karabiber,pulbiber, kekik

Üzerine:
1 adet domates
1 adet biber
1 çorba kaşığı salça
1 kase sıcak su

Yapılışı:
Patlıcanlar alacalı soyulup enine ikiye kesilip dikkatlice oyulur ve 20 dakika tuzlu suda bekletilir.
Tavuklar tavaya alınıp sotelenmeye başlanır ve sırasıyla yemeklik doğranan soğanlar, biberler ve domatesler eklenip salçası ilave edilerek suyunu iyice çekince tuzu ve diğer baharatları eklenir. suyunu tamamen çekince altı kapatılır..
Patlıcanların suyu süzülüp bir güzel kurulanır ve kızgın yağda kızartılır..
Kızaran patlıcanların içine tavuklu harç konulup, borcama dizilir..salça bir kase sıcak suda çözdürülüp patlıcanların etrafına gezdirilir, suya da çok az tuz gezdirilip 200 dereceye önceden ısıtılmış fırına verilir. Suyunu çekene kadar fırınlanan kebaplar sımsıcak servise hazırdır..
Afiyet bal şeker olsun..
 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler